En hafif isletim sistemi nedir

Uzun Vs hayri

80+ Silver
Reaksiyon skoru
664
Laptopumun donanımını biraz düşük olduğundan hafif bir işletim sistemi kurmak istiyorum şuan Windows 10 pro kullanıyorum

Laptopumun donanımını biraz düşük olduğundan hafif bir işletim sistemi kurmak istiyorum şuan Windows 10 pro kullanıyorum
Windows 11 ltsc kullanabilirsin öneririm. Kurulum sonrası ayar da çekersen((yusuf ipek detaylı anlatmıştı) ama ramin 8den aşağıysa sorun

4 GB ram DDR3 amd A4 5000 APU with Radeon (TM) HD Graphics 1.50 Ghz 494 MB AMD Radeon HD 8330 grafik kartı depolama 466 gb

Sistemimin özellikleri
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Windows 11 ltsc kullanabilirsin öneririm. Kurulum sonrası ayar da çekersen((yusuf ipek detaylı anlatmıştı) ama ramin 8den aşağıysa sorun
4 GB

Zaten yazın toplama PC yapıcam yaza kadar idare etsin istiyorum

Windows 7 ama Microsoft çok uzun zaman önce desteğini kesmişti. Fakat windows 7 eskiden bilgisayarda o zamanlar kullandığım windows XP den sonra Microsoft'un o zamanlar için en iyi işletim sistemiydi.

Suan Windows 10 prodayım ama hangi işletim sistemini kursam bilemedim
Hocam windows 10 pro hızı ve performansından memnunsanız o zaman kurmaya gerek yok. Fakat bilgisayarınızın hızınızdan memnun değilseniz desteği çok uzun zamandır kesilmiş. Ama yine de az idare ederim diyorsanız benim tavsiyem windows 7 olacaktır.

4gb ram ile oyun oynama fantezisine girmezsiniz diye düşünüyorum. muhtemelen tarayıcıda video falan izlersiniz. o yüzden %100 uygulama desteğine ihtiyaç yok gibi. linux kurup geçerdim ubuntu ya da mint

Hocam windows 10 pro hızı ve performansından memnunsanız o zaman kurmaya gerek yok. Fakat bilgisayarınızın hızınızdan memnun değilseniz desteği çok uzun zamandır kesilmiş. Ama yine de az idare ederim diyorsanız benim tavsiyem windows 7 olacaktır.
Cogu zaman iyi ama bazen chorma girince bile mavi ekran veriyor hiçbirtürlü oyunu açamıyorum Google play games zaten çalışmıyor internet den yüklenirse açılıyor ondan dolayı daha hafif bir işletim sistemi kurup hem Android oyunlarını hemde bilgisayar oyunlarını pcde denemek istiyorum ama PCnin donanımı cok iyi değil yaza kadar idare etsin istiyorum

4gb ram ile oyun oynama fantezisine girmezsiniz diye düşünüyorum. muhtemelen tarayıcıda video falan izlersiniz. o yüzden %100 uygulama desteğine ihtiyaç yok gibi. linux kurup geçerdim ubuntu ya da mint
Zaten olmuyor denemediğim yöntem kalmadı bir tek Rok açıldı

Giriş - orta giris segmentindeki telefonda bile denediğim oyunlar açılıyor bu laptop da açılmıyor

Cogu zaman iyi ama bazen chorma girince bile mavi ekran veriyor hiçbirtürlü oyunu açamıyorum Google play games zaten çalışmıyor internet den yüklenirse açılıyor ondan dolayı daha hafif bir işletim sistemi kurup hem Android oyunlarını hemde bilgisayar oyunlarını pcde denemek istiyorum ama PCnin donanımı cok iyi değil yaza kadar idare etsin istiyorum
Hocam size tavsiyem windows 7 çünkü bilgisayarınızın donanıma en uygun eski ama zamanının en iyi işletim sistemiydi. Fakat bu işletim sistemi Microsoft desteği yok. Ama belki yaza kadar idare edebilirsiniz windows 7 işletim sistemi ile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,693
Üyeler
192,768
Son üye
berkk54
Geri