KaptanMC
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,667
aşağıda sistem özelliklerim yazıyo ben bu sistemi haziran 2023 te aldım ozamanlar bacaklarımda fazla bi problem yoktu gaming gen magazasına 3-4 durak degistirip gidebiliyodum öyle söyliyim ancak suan tekerlekli sandalyedeyim sizlere sorum 3 yıldır PC temizlik falan yaptırmadım halyle LOL oynarken bile 85-90 derecelere kadar ısınıyo sağlam bi temizlik yaptırıp kullanmaya devammı ediyim yoksa kasayı satıp gaming laptopmu alayım parça arızası falan olursa en azından servisi evime yakın sayılır malum sıkıntımdan dolayı suan parca bozulsa pc de garantiside bitti gezip yaptıramam parcaları
Hocam telefondan yazdığım için galiba, sistem özellikleri altta gözükmüyor ama eğer laptop gibi yanınızda taşımanız gerekmiyorsa PC her zaman daha iyidir. Laptop sadece taşınabildiği için daha düşük güçte ama daha pahalı oluyor. Masaüstünde bozulan parçanın ikinci elini çok daha uyguna ve rahatça satın alabilecekken, laptopta parçayı hem bulması zor hem de gereksiz pahalı oluyor.
Isınıyorsa muhtemelen kir ve işlemci macunundandır. Eğer size yardım edebilecek biri varsa evde kasayı balkona taşısın, gerisi zaten kolay. Saç kurutma makinesini soğuk modda kullanarak veya varsa ucuz bir el kompresörü ile havayla kiri iterek (bu çok daha iyi temizler) kasayı temizleyin. Hava tutarken fanları bir şeyle sabitleyin ki dönüp statik elektrik yapmasın. Sonra masanın üzerine taşısın, önce fişleri takıp 5-10 dakika Cinebench testi yaparak işlemciyi ısıtın ki üzerindeki macun erisin. Sonra kapatın, kasayı fişten çekin ve soğutucunun vidalarını söktükten sonra dikkatlice çıkarın; macun ısınıp eridiği için zaten kolayca çıkar. Ardından işlemcinin üzerinden ve soğutucunun altından eski macunu temizleyin. Aldığınız kaliteli macunu X şeklinde sürün, soğutucuyu üzerine hafif bastırıp vidaları iyice sıkın ve yerine koyup kullanmaya devam edebilirsiniz.