❌İndirim Bitti! COLORFUL 5080 iGame ULTRA 69.999 TL PRAGMATA HEDİYELİ

şu tasarım inanılmaz iyi ya

Tercih meselesi. Şahsen beyaz sistemler bana keriz silkeleme gibi geliyor. Birebir aynı yada benzer kalitede siyah sistem 100K, beyaz sistem 120-130K.
İndirim yakalayarak almak şahsen daha mantıklı bazen de beyazlar daha ucuz oluyor

Tercih meselesi. Şahsen beyaz sistemler bana keriz silkeleme gibi geliyor. Birebir aynı yada benzer kalitede siyah sistem 100K, beyaz sistem 120-130K.
Hocam o mantıkla tüm her şey keriz silkeleme oluyor zaten. Bencede doğru bu arada. Misal RGB gerek varmı yok ama ekstra para veriyo insanlar. Sıvı soğutmaya amd işlemcilerde gerek yok ama alınıyor. Ondan sonra kasanın içine ekran koyuyorlar strimer kablo koyuyolar lian li fan döşüyolar falan. Kasayı süslemesi adamların 30k tutuyo sadece :) Bide beyaz bileşenler için ekstra bi 30k veriyolar. 100k ya dizilen sistem 150k oluyor.

5090 4k 60 fps pt açık oyun oynamak senin tercihin olabilir :) ben kasarımı izlemeyi tercih ediyorum :)

Ekler

• WhatsApp Image 2026-03-15 at 11.57.44.webp
    WhatsApp Image 2026-03-15 at 11.57.44.webp
    269.6 KB · Hit: 93
  • IMG_20251202_212250.webp
    IMG_20251202_212250.webp
    457.6 KB · Hit: 92
Hocam o mantıkla tüm her şey keriz silkeleme oluyor zaten. Bencede doğru bu arada. Misal RGB gerek varmı yok ama ekstra para veriyo insanlar. Sıvı soğutmaya amd işlemcilerde gerek yok ama alınıyor. Ondan sonra kasanın içine ekran koyuyorlar strimer kablo koyuyolar lian li fan döşüyolar falan. Kasayı süslemesi adamların 30k tutuyo sadece :) Bide beyaz bileşenler için ekstra bi 30k veriyolar. 100k ya dizilen sistem 150k oluyor.
Benim kasa, kule tipi, ekran kartım, ramlerim neredeyse tüm bileşenler ARGB ama hiç birini açmam soğutucunun 3pin ARGB kablosu bile takılı değil o derece, sevmiyorum pavyon gibi kasayı.

Bu arada AMD konusunda yanlışın var, AMD işlemcileri soğutmak Intelleri soğutmaktan çok daha zor. Misal 9700X 105W, 14600K PL açık tam yükte 180W emin ol aynı soğutucularla prime 95 yapsan sıcaklıklar aşağı yukarı benzer olur en kötü ihtimal 14600K 3-5 derece daha sıcak olabilir. İkisi aynı TDP olsa Intel çok daha serin çalışır.

Benim kasa, kule tipi, ekran kartım, ramlerim neredeyse tüm bileşenler ARGB ama hiç birini açmam soğutucunun 3pin ARGB kablosu bile takılı değil o derece, sevmiyorum pavyon gibi kasayı.

Bu arada AMD konusunda yanlışın var, AMD işlemcileri soğutmak Intelleri soğutmaktan çok daha zor. Misal 9700X 105W, 14600K PL açık tam yükte 180W emin ol aynı soğutucularla prime 95 yapsan sıcaklıklar aşağı yukarı benzer olur en kötü ihtimal 14600K 3-5 derece daha sıcak olabilir. İkisi aynı TDP olsa Intel çok daha serin çalışır.
Hocam bence çift kule çift fan soğutucularla rahat rahat soğuyor 105w tdp işlemciler. Ne sıcaklık beklediğiniz de önemli tabi. Ben 55 60 da çalışmasada olur 70 olsun sessiz olsun kafasındayım.

Hocam bence çift kule çift fan soğutucularla rahat rahat soğuyor 105w tdp işlemciler. Ne sıcaklık beklediğiniz de önemli tabi. Ben 55 60 da çalışmasada olur 70 olsun sessiz olsun kafasındayım.
Soğur tabi ona bir lafım yok sadece AMD işlemcilerin TDP den kaynaklı az ısındığını sanıyorlar onun için söyledim.

Misal en basitinden benim Ryzen 5600 bile oyunlarda 70-75W gibi değerler görüyordu evet 70-75W çok az gibi gözüküyor ama AMD nin chiplet tasarımı gereği çekirdekler çok ufak bir yüzey alanında soğutulmak zorunda kalıyor bu yüzden TDP düşük de olsa işlemciler haddinden fazla ısınıyor. Intel de ise monolitik bir tasarım var çekirdekler tek bir büyük kalıp üzerinde geniş bir yüzey alanında oldukları için TDP yüksek de olsa AMD ye göre daha iyi soğutuluyor.

Yani özetle 150W güç çeken bir Intel işlemciyi soğutmak, 150W güç çeken AMD işlemciyi soğutmaktan fersah fersah daha kolay.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,556
Üyeler
192,748
Son üye
arasfly06.
Geri