Yardım 9600x Boşta Çok Isınıyor

aynı sorun bendede vardı hocam. sıcaklıklarınız nasıl hala?
squad vb. unreal engine 5 oyunları oynarken 70-80lerde geziyor işlemci. dün macunu mx7 ile tazeledim... bilmiyorum fazla mı sıktım pumpout olmuş gibi geldi. önceden mx4 vardı sıcaklıklar yine aynıydı.
Soğutucun ne?

Jelatini söktün mü

Merhaba yeni 9600x işlemci aldım soğutucum razer hanbo 240mm sıvı soğutma işlemci boşta 60 derece nedense yükte 75 78 gibi yükseliyor neden olabilir macun yeni arctic mx6 düzgün sürdüm aşırıya kaçmadım kasamda corsair 4000x
65w mı 105w mı kullanıyorsunuz işlemciyi ?

-30mV
+200Mhz
PBO ench. Level 1 90C
Watt limitini ise motherboard belirledim. 1000W yazıyor sınırda.
Dostum mhz arttırmak çok wat yer işlemci ısınır Sana zahmet her şeyi sıfırla pbo ac -30uv ver başka bir şeye dokunma bir de öyle sıcaklık test et

Kankam sıvı soğutucuda su azaldıysa veya bakır plakanın iç tarafında küf-pas gibi şeyler oluşmaya başladıysa böyle oluyor.. Razer Hanbo kötü o yüzden 60 derece derler, iki konu yanda Fazeon tek fanlı kuleyi tak 45-50 yapar derler, burası böyle. Sen ilk andan beri mi sorun yaşıyorsun yoksa zamanla mı oldu. İlk an ise montajda, fan yönünde, montaj yönünde bir hata olabilir. Zamanla olduysa başta söylediklerim geçerli olabilir.

Kankam sıvı soğutucuda su azaldıysa veya bakır plakanın iç tarafında küf-pas gibi şeyler oluşmaya başladıysa böyle oluyor.. Razer Hanbo kötü o yüzden 60 derece derler, iki konu yanda Fazeon tek fanlı kuleyi tak 45-50 yapar derler, burası böyle. Sen ilk andan beri mi sorun yaşıyorsun yoksa zamanla mı oldu. İlk an ise montajda, fan yönünde, montaj yönünde bir hata olabilir. Zamanla olduysa başta söylediklerim geçerli olabilir.
Fan yönleri montaj vs. her şey doğru. Fan ayarı vs çekmedim ama 60 dereceye gelinc etüm fanlar 50 70de 70 80de 100e alıyor. Sıkıntı şu. Anlık olarak bir işlem yaptığımda örnğ. Derleme gibi işlemcinin saati 5100mhzyi geçmiyor. Sıcaklık 95 oluyor. 130W tüketiyor. Oyunlarda dalgalanma vs problemim yok ama bu sıcaklık hoşuma gitmiyor. Tüm UE5 oyunlarında bu sorunu yaşıyorum. Bilmiyorum bir sürü video yapay zeka sohbeti forum araştırması yaptım ama çözemedim. Atıyorum squad oynarken ue5 oyununda 76-85arasında geziyor işlemci. Bu can sıkıcı bir durum. Küf sorununa gelirsek kasa 1 senelik.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu macun geçen hafta kullandım ama süremedim çöpe gitti çok katı sürülmüyor hiççç sevmedim. mx4 kullandım
Çarpı yapıp kapaman yeterli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada -50mV bende stabil çalışıyor ama bir tane oyunda crash yediğim için kullanmıyorum.

Son düzenleme:
Bende 7700x var ve sıcaklık konusunda mimlenmiş bir işlemci. Bunu pbo ayarıyla dizginliyorum. Ancak 95 derece amd wraith soğutucuyla bile görmemen gerekiyor. Anakartında yeterince fan bağlantısı var ve doğru takılıysa, macun kaliteli ve doğru sürülmüşse, pompa doğru montajlıysa, sıvı kaybı olmamışsa, radyatör aşağı doğru- boru yukarıda değilse, fanlar içeriden dışarıya ise ve kasanın havalandırması sence yeterli ise bu durumda setupu canlı görmeden bir yorum yapmak bence güç. Umarım çözüm bulabilirsin. İstersen bios ayarlarımı paylaşabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,205,977
Üyeler
192,849
Son üye
qqaazz8
Geri