MSI Pro B650-A İkinci El Satış Sonrası Hakkaniyetli Karar İçin Yardım

Olayı öğrendiğim andan itibaren yerli yabancı forumlarda ve bu konuda bilgili kişilerle görüşmeler yaptım.

Ben, en sağ üstteki pin eğik olsa da cihazı kullanabildiğim için ve hali hazırda yanmış sokette görünen görselde o pin herhangi bir pine temas etmediği için o yamukluktan ötürü yanma ihtimali neredeyse imkansız.

Arkadaş montaj yaparken yanmış olan bölgedeki iki pini birbirine değdirmiş ve bunu fark etmeden bilgisayara start vermiş. Bu da o bölgede kısa devreye sebep olmuş ve muhtemelen işlemcisi de hasar aldı.

Normalde ben de sorumluluk hissetmiyorum kesinlikle ama yine de satış fiyatının yarısını iade edip yardım etmeye karar verdim.
valla helal olsun, yazıldığı üzere ürün 2.el bunun bilinciyle alınıp satılıyor ürünler hic bir hakda iddia edemezdi ama %50 iade cok iyi.
ben her şey dahil anlaştığım üzerine basa basa yazdıgım ürünü alıcı ödemeli gönderip sigorta cart curt ekletip 600tl kargo parası vermiştim anakart alırken bazısı lanet olsun dedirtiyor kimiside arkadaş kazandırıyor kişilik işte.

Yapılacak bir şey yok. Siz her şeyi ekstra anlatmışsınız. Bunu kabul ederek almış ve yanlış bir montaj veya dikkatsizlik ile yamultmuş. Sonuçta anakart sizde çalışıyormuş. Senin montaj teklifini reddedip senden bir kötülük beklemediğini de dile getirmiş. Her şeyi kabul ederek almış oluyor. Alan arkadaşa geçmiş olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonuçta ikinci el ürün alırken her şeyi göze alıyoruz. Bilgisayar sistemi sonuçta bu yanlış bir montajda patlar bile. Hatta pazardan meyve sebze alınca eve gelip iade edemiyoruz.

Sıfırı 8 bin civarı iken 4500e satmıştım kusurundan ötürü.
Kral konudan bağımsız 4k çözünürlükte işlemci çok mühim olmuyor yük ekran kartına biniyor bilgin olsun R7 7800X3D yi bu yüzden iade ettiğini yazmışsın ona istinaden sölüyorum.

Kral konudan bağımsız 4k çözünürlükte işlemci çok mühim olmuyor yük ekran kartına biniyor bilgin olsun R7 7800X3D yi bu yüzden iade ettiğini yazmışsın ona istinaden sölüyorum.
Evet hocam. Ben dlss fg gibi teknolojiler sayesinde 4k 165 kare hedefliyorum. Native performansta fark olmayacağını tahmin etsem de dlss teknolojisi görüntüyü daha düşük çözünürlükte işlediği için bir katkısı olur diye düşündüm fakat beklediğim gibi olmadı. O yüzden iade ettim.

tamam daha neyini iade edeceksin bir kumar oynamış yok parasına anakart almış yetkili servsisi 1500 2000 liraya soket değiştiriyor göndersin servise

Olayı öğrendiğim andan itibaren yerli yabancı forumlarda ve bu konuda bilgili kişilerle görüşmeler yaptım.

Ben, en sağ üstteki pin eğik olsa da cihazı kullanabildiğim için ve hali hazırda yanmış sokette görünen görselde o pin herhangi bir pine temas etmediği için o yamukluktan ötürü yanma ihtimali neredeyse imkansız.

Arkadaş montaj yaparken yanmış olan bölgedeki iki pini birbirine değdirmiş ve bunu fark etmeden bilgisayara start vermiş. Bu da o bölgede kısa devreye sebep olmuş ve muhtemelen işlemcisi de hasar aldı.

Normalde ben de sorumluluk hissetmiyorum kesinlikle ama yine de satış fiyatının yarısını iade edip yardım etmeye karar verdim.
Ben Msi tomahawk b560 wifi anakart aldım adam yolladı baktım 2 pin yamuk teki arkaya katlanmış 2 sini düzelttim haliyle katlananı yerine çekerken kırıldı kim yapsa kırılır çünkü bildiğin arkaya yatmış bana sağlam demişti neyse adama yazdım yarısını attı ücretin bende taktım denedim 11600k ile deli gibi yüke soktum occt ile 130 140watt çektirdim bir cacık olmadı tek eksik pin ile muhtemelen gnd bacağı hala daha duruyor evde msi soket değişimi 1500 tuttu kısaca buradaki sorun bu arkadaşın yaptığı hatadan kaynaklı onu da geçtim ztn güzel fiyata almış bir de yarısını iade etsen 2 liraya b650 satmış olacaksın kenarda dursaydı daha iyiydi

2.el ürün satarken ve alırken deneme imkanı yok ise görüntülü ararım buyrun çalışıyor derim. Yada görüntülü ararım çalıştığını özelliklerine bakarım tamamdır derim. Ürünü aldıktan yada sattıktan sonra en fazla 24 saat yardımcı olurum.

Benim görmediğim bir ölü piksellik görmüş bir arkadaş fotoğraf ve videoları attı kendisine isterse iade alabileceğimi istersen kısmi bir iade yapabileceğimi söyleyip yardımcı oldum. Ama haricinde sizin ki gibi bir hadise başıma gelse kusura bakmayın. Ürünü sattığımda bu tarz fiziksel bir hasar yoktu. Yanma vs durumunda elektrik firması sorumludur. Gelen voltaj, kalitesiz PSU yada aklıma gelen şey pinleri yamuk montaj yaptı ve kısa devre oldu. Hani desem ki ürünü aldı ve çalışmadı... Aynı şekilde iade etmek istiyor yerinizde olsan tabii ki yardımcı olurum ama bu senaryoda üzgünüm der geçerdim
bende öyleyimdir alsa sağını solunu hasar olmadığını göstermeden çalıştığını yükte bir sorun olmadığını göstermeden hayatta ürün satmam kendisi bozup bana ürünü itelemeye çalışan elemanlar oldu çünkü

Hocam sen zaten ilk başta ilanı verirken fazlasıyla detay ve bilgilendirme yapmışsın, bence senlik bir şey yok.Alıcı bile bile almış.

Hocam sen zaten ilk başta ilanı verirken fazlasıyla detay ve bilgilendirme yapmışsın, bence senlik bir şey yok.Alıcı bile bile almış.
Bende asrock anakart var daha önce 9800x3dyi yaktı. Yüzde 99 anakartta bir şey yok sorunsuz çalışacak ama bu tarz muhabbetlerle uğraşmamak için satmak istemiyorum kenarda duruyor.

Hocam ben 2. el bilgisayar parçalarımı satmaktan artık tövbe ettim. Bazıları tehtidvari konuşmalar bile yaptılar. Olaya alan arkadaş tarafından bakarsak sizin gibi kaliteli düzgün bir adamdan mal aldığı için paramı geri ver tarzı söylemlerde bulunmamış ki bence diyemez de siz ayrıntılı bir şekilde eğilmeden bahsetmişsiniz ona göre fiyat indirmişsiniz. Psu nun fotoğrafını isteyin bence bir baktırın dandirik psu kullanan çok insan var.
Bende zamanında rx 580 ekran kartımı sattım bütün testlerini yaptım cayır cayır çalışıyordu. Alan arkadaş 2 hafta sonra sorunu benden bildi. Sonuç olarak dandik psu kullanmış arkadaşla evine gittik parçaları değiştirdik falan o sırada abi bana bozuk parça satmadın değil mi ? diyerek beni tribe sokuyordu. Psu nun kabloları aynı renk diye başka psu dan kablo takmış siyah kablo ile yerleştirmiş ekran kartı güç kablosu yanmış birde işlemci pert olmuştu. İnsaflık edip elimde olan am4 işlemciyi sırf zor durumda bileşenlerden anlamıyor gariban bir adam diye verdim kendisine, eski pc den kalan psu yu da verdim, ekran kartı da çöp olmuştu yani.
2. el pc bileşenleri satmaya pek sıcak bakmıyorum mecbur kamadığım sürece bu dediğim arkadaş beni 1 ay böyle rahatsız etti wp den. Abi şu olmuyor bu olmuyor. Satarken de bilemiyorsun ilk başta böyle değişik bir elemana satıyorsun diye :D

Hocam ben 2. el bilgisayar parçalarımı satmaktan artık tövbe ettim. Bazıları tehtidvari konuşmalar bile yaptılar. Olaya alan arkadaş tarafından bakarsak sizin gibi kaliteli düzgün bir adamdan mal aldığı için paramı geri ver tarzı söylemlerde bulunmamış ki bence diyemez de siz ayrıntılı bir şekilde eğilmeden bahsetmişsiniz ona göre fiyat indirmişsiniz. Psu nun fotoğrafını isteyin bence bir baktırın dandirik psu kullanan çok insan var.
Bende zamanında rx 580 ekran kartımı sattım bütün testlerini yaptım cayır cayır çalışıyordu. Alan arkadaş 2 hafta sonra sorunu benden bildi. Sonuç olarak dandik psu kullanmış arkadaşla evine gittik parçaları değiştirdik falan o sırada abi bana bozuk parça satmadın değil mi ? diyerek beni tribe sokuyordu. Psu nun kabloları aynı renk diye başka psu dan kablo takmış siyah kablo ile yerleştirmiş ekran kartı güç kablosu yanmış birde işlemci pert olmuştu. İnsaflık edip elimde olan am4 işlemciyi sırf zor durumda bileşenlerden anlamıyor gariban bir adam diye verdim kendisine, eski pc den kalan psu yu da verdim, ekran kartı da çöp olmuştu yani.
2. el pc bileşenleri satmaya pek sıcak bakmıyorum mecbur kamadığım sürece bu dediğim arkadaş beni 1 ay böyle rahatsız etti wp den. Abi şu olmuyor bu olmuyor. Satarken de bilemiyorsun ilk başta böyle değişik bir elemana satıyorsun diye :D
Hocam ben sık sık alıp satarım, güvenmediğim ürünü de satmam.

Şimdiye kadar da problem yaşadığım çok nadir oldu. Sadece daha genç arkadaşlarla kısmen problemli deneyimler yaşadım. Genelde de satış felsefem şudur, testleri yapar öyle veririm fiziksel ve çalışma durumunda iki gün içinde aynı şekilde geri getirirsen iade alırım derim. Bu şekilde alıcının da içi ferah olacağı için baskı altında hissetmez ve son beş sene içinde iade aldığım sadece bir ürün oldu.

Anakart işi söylediğiniz gibi biraz sakat maalesef. Bu yüzden montajı birlikte yapmak istedim ama arkadaş da ben bilgiliyim diye konuşunca güvenip verdim.

Öyle rahatsız etme gibi bir durum olsa tavrım en başından farklı olurdu. Benimle suçlayıcı bir üslup ile konuşmadığı için ve zor durumda kaldığını ileterek iletişim kurduğu için yardımcı olmak istedim. Eğer nası ürün sattın gibi bir kafa yapısıyla yaklaşsa elimdeki verilerle beni töhmet altında bırakma ihtimali yok.

Arkadaş şanssız veya işlem yaparken hata yapmış. 2 türlü de senlik bir durum yok. Sağlam da indirim yapıp satmışsın.

Bence illa bir telafi yapmak istiyorsanız; yarı yarıya teklifinden ziyade, soket değişimini karşılasanız hem daha uyguna gelir sizin için hem de en azından yetkili servis tarafından çalışır bir şekilde tekrar teslim edildiğine iki taraf da emin olur.

Hocam aslında teknik açıdan da destek istediğim bir konu eğer olaya hakimseniz.

Ben iki farklı işlemciyle mart ayından beri sorunsuz şekilde kullanıyordum aslında bu yüzden güvenip satmak istedim çünkü problem olsa bir ay boyunca çalışmazdı veya farklı işlemcilerde farklı tepkiler verirdi gibi geliyor. Fakat herhangi bir problem yaşamadım
Hocam yazdım ya. Zaten siz haklısınız dediğiniz gibi düzgün verdiyseniz. Büyük ihtimal takarken bükülmüştür. Ancak yine de yardım edebilirsiniz. Yardımdan kasıt para vermek. İade almak değil. Teknik yardım adama manasında dedim.

Hocam ben 2. el bilgisayar parçalarımı satmaktan artık tövbe ettim. Bazıları tehtidvari konuşmalar bile yaptılar. Olaya alan arkadaş tarafından bakarsak sizin gibi kaliteli düzgün bir adamdan mal aldığı için paramı geri ver tarzı söylemlerde bulunmamış ki bence diyemez de.
Zaten bu yüzden arkadaşa yardım edilebilir yazdım hocam. Hakkı olmasada çoğu insan paramı geri vereceksin. Söyleminde bulunduğu için para, iade gibi olmasada yardımcı olun. Yazmıştım. Bide tabii %50 para iadesi sizin şeyinize kalmış. Ona bir şey diyemeyiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,191
Üyeler
192,947
Son üye
FurkanSametKlnc
Geri