🔥İndirim ASUS ROG STRIX PG32UCDM3 OLED 77.699 TL

Yeni kaplamalı bir model alırsan hem daha iyi siyah derinliği, hem daha az mor ton, hem daha dayanıklı ekran Yüzeyi, hem Penta Tandem panel, hem daha yüksek sdr parlaklık, hem daha yüksek hdr parlaklığı, hem de oled care 3.0 elde edersin. Eski versiyonlar oled care 2.0 en güncel modellerde çeşit çeşit yazılımsal korumalar var. Aoc, Gigabyte, Lenovo vs daha uyguna alternatif çıkartır.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeşil forumda aoc için mayıs ayında 42k çıkabilir denilmiş. Haziranıda bulabilir tabii.
fransada buldum 1000€ satıyorlar. https://www.ldlc.com/en/product/PB00734931.html
türkiyede muhtemelen 50-55k aralığında çıkar diye tahmin ediyorum 42k çok zor

Fiyattan bağımsız kaplama ve panel farkı var. Fo32u 3.nesil pg32ucdm3 ise 4.nesil Penta Tandem panel kullanıyor. Quantum black kaplamasıyla birlikte.
Alıntıyı görüntüle
Ohaaa Penta Tandem Panel mi? woow (baş harfleri büyük olduğu için çok etkili)

Hemen cebimdeki tüm parayı bu Penta Tandem (etkileyici) panele vermeliyim.

Yarın bir gün Titanium Ultra Pro Plus Tandem X Elite+ panel çıkınca da hemen ona zıplarım :hoba:

Ohaaa Penta Tandem Panel mi? woow (baş harfleri büyük olduğu için çok etkili)

Hemen cebimdeki tüm parayı bu Penta Tandem (etkileyici) panele vermeliyim.

Yarın bir gün Titanium Ultra Pro Plus Tandem X Elite+ panel çıkınca da hemen ona zıplarım :hoba:
Fiyattan bağımsız diye yazdım bana cevap verme ultra pro Max

fransada buldum 1000€ satıyorlar. https://www.ldlc.com/en/product/PB00734931.html
türkiyede muhtemelen 50-55k aralığında çıkar diye tahmin ediyorum 42k çok zor
Asusa göre iyi olacağı kesin ama

Fiyattan bağımsız diye yazdım bana cevap verme ultra pro Max

Asusa göre iyi olacağı kesin ama
aynen öyle şu an ben pg27ucdm kullanıyorum çok hoşuma gitti cidden ilk başta gözüm alışına kadar bir garip geliyor ama alıştım şu an. Amazon Depodan almıştım iade edip etmeme konusunda çok kararsızım şu an bu zamana kadar hep 32" kullandım 27" de kötü değil tam bir ikelemdeyim

aynen öyle şu an ben pg27ucdm kullanıyorum çok hoşuma gitti cidden ilk başta gözüm alışına kadar bir garip geliyor ama alıştım şu an. Amazon Depodan almıştım iade edip etmeme konusunda çok kararsızım şu an bu zamana kadar hep 32" kullandım 27" de kötü değil tam bir ikelemdeyim
AOC versiyonu uyguna gelirse ona geçersin. Rog sevdası var gerçi sende

Trueblack 1000 çıkarsınlar bir de panel ömrümü uzatsınlar başka bir şey istrmiyorum. Veya Samsung ABL kaldırsın.
Ben, hali hazırda OLED dünyasındaki durumu bir verimlilik çıkmazına benzetiyorum.

Mevcut materyal bilimiyle üretilen panellerin parlaklık ve panel ömrü arasında ters orantılı bir denge var. Yeni nesil modeller teknik olarak sizin de bahsettiğiniz True Black 1000 gibi standartları zorlayacak teknik kapasiteye sahip olasar da üreticiler bu potansiyeli parlaklık yerine, görece statik öge açısından zengin sayılan işletim sistemlerinde 3 - 4 yıllık aktif kullanım ömrünü garantilemek adına limitliyor.

Tandem adı altında yapılan "çok katman" ile üretilen paneller ise tahminime göre çok maliyetli olduğu için son kullanıcıya bir anda hem parlak hem de uzun ömürlü panel sunmaları pek mümkün değil.

Kısacası kendi görüşüme göre devrimsel bir yenilik yaşanmazsa oled monitörlerdeki bu ilerlemeler "küçük ölçekli iyileştirmeler" döngüsüne hapsolacak gibi görünüyor. Şuan eldeki teknolojinin tadını çıkarmak ve gelişmeleri takip etmek için harika bir süreç bu :)

Ben, hali hazırda OLED dünyasındaki durumu bir verimlilik çıkmazına benzetiyorum.

Mevcut materyal bilimiyle üretilen panellerin parlaklık ve panel ömrü arasında ters orantılı bir denge var. Yeni nesil modeller teknik olarak sizin de bahsettiğiniz True Black 1000 gibi standartları zorlayacak teknik kapasiteye sahip olasar da üreticiler bu potansiyeli parlaklık yerine, görece statik öge açısından zengin sayılan işletim sistemlerinde 3 - 4 yıllık aktif kullanım ömrünü garantilemek adına limitliyor.

Tandem adı altında yapılan "çok katman" ile üretilen paneller ise tahminime göre çok maliyetli olduğu için son kullanıcıya bir anda hem parlak hem de uzun ömürlü panel sunmaları pek mümkün değil.

Kısacası kendi görüşüme göre devrimsel bir yenilik yaşanmazsa oled monitörlerdeki bu ilerlemeler "küçük ölçekli iyileştirmeler" döngüsüne hapsolacak gibi görünüyor. Şuan eldeki teknolojinin tadını çıkarmak ve gelişmeleri takip etmek için harika bir süreç bu :)
Trueblack600 modelleri merak ediyorum. Seneye 5k QD oled de çıkacak. Bir de dual mode yapsalar 5k /2k efsane olur.

AOC versiyonu uyguna gelirse ona geçersin. Rog sevdası var gerçi sende
yok valla rog sevdası falan polat alemdara bakma sen. :D asus fanboyu değilim en iyisi hangisisye ona geçerim.

vallahi arkadaş bende 5 sene önceki c1 var
woled oluyor
tam ekran beyaz parlaklığı 130 nit falan deniyor
ben servis menüsünden aldığım gün tüm abl sistemlerini kapattım
monitör olarak kullandım 3 sene
şimdi qled leri aldım
5 sene önceki teknoloji ile yeni teknoloji oledler arasında fark minimal. qled lerden televizyona geçtim geçen gün hdr film izlemek için monitörler-tv yan yana duruyor bir fark göremedim .

zaten oled in olayı piksellerin bağımsız çalışması ... ne kadar yeni modeller çıksa da devrim niteliğinde farklar oluşmuyor. qledler daha canlı oyun renklerinde woled daha mat . ben küçük ekran istediğim için malum bir ton projede çalışıyorum 32+27oled ekrana 65oled televizyon parası verdim. yeri imkanı olan veya sadece oyun oynayacak birisi televizyon alsa daha iyi olur.

oledlerde şöyle bir olay var perceived brightness yani algılanan parlaklık

oleddeki 200 nit parlalığın lcd deki karşılığı 400 nit oluyor. 400 nit çok yüksek bir oran monitörü tam güneş ışığında değilseniz hatta karanlık ortamda max parlaklıkta gözü yakar.

şu makaleyi okursanız tam olarak anlarsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,664
Üyeler
193,109
Son üye
Faruken
Geri