DDR4 Sistem Dizmek Mantıklımı?

ddr5 çok pahalı en üst segment ramlari 7000 tl ye almışken zamanında şuan 20 bin lirayı geçmiş sadece ramler
ddr4 +3060 ti ile 2k da bile bence hala iş yapar ki 3 yıl kullandıgım bir kart
dediğim kombo iyi mi ? r5 5600 ile 3060 ti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

suan 5 5600 3060 kullanıyorum memnunum ama ne istedigine bağlı tabii ki ne amaçla kullanıcaksın cs2 vs mi
sadece valo ve cs başka hiçbir oyun oynamıyorım belki gta5 online oynarım abim ile

o zaman yapıştır 3060 5 5600 ü ikinci el olacak her ikiside ama
zaten büyük çoğunluğu ikinci el alacağım bu bütçede ikinci el şart tüm sitelerden kovalayacağım iyi fiyata düşürdüğüm gibi alacağım sence mesela r5 5600 ne kadara almalıyım şuan akakçede en düşük 5700

imzdaki sitemi 2k da kullanıyorum hala akıyor rahat yeter her oynuda oynatıyor yani kısaca hala gideri var ama benim tavsiyem çok uçuk rakamlar ödememek ddr4 için
imzanı göremiyorum hesabın gizli galiba

ddr4 4 5sene götürür gibi ama sonrasında ddr5e geçmeniz gerekir. ve otomatik olarak anakart ve onada uygun bir işlemci almanız gerekir.

32gb almaya çalışın 16 biraz yetersiz kalabilir. ilerliyen süreçte
ya ramler uçuk olmasa ddr5 dizerdimde mesela kendi şehrimde birtane r5 7500f buldum 4k olur diyor ama onu alırsam ddr5 sistem şart olacak

toplanır neden toplanmasın hala ddr4 . 5600 kullanıyorum bu arada .am4 de 5600den fazlasını almana gerek yok şehrindeki ilanlara göre bir toplama bilgisayara yapabilirsin . 3000 serisiniden ziyade rx6000 serisine bakabilirsin. 3000 serisi genelde miningi
sistemi dizwne kadar burada konu açarım her parça için

Son düzenleme:

sadece valo ve cs başka hiçbir oyun oynamıyorım belki gta5 online oynarım abim ile

zaten büyük çoğunluğu ikinci el alacağım bu bütçede ikinci el şart tüm sitelerden kovalayacağım iyi fiyata düşürdüğüm gibi alacağım sence mesela r5 5600 ne kadara almalıyım şuan akakçede en düşük 5700

ya ramler uçuk olmasa ddr5 dizerdimde mesela kendi şehrimde birtane r5 7500f buldum 4k olur diyor ama onu alırsam ddr5 sistem şart olacak

valla 5 5600 3500 3000 e bulursan yapış

Merhabalar birtane bilgisayar dizeceğiz ddr5 ram falan pahalıya geliyor ddr4 sistem hala iş görür mü ? mesela r5 5600 + 3060-3060ti Kombosu falan
valla akıyor kanka aratmıyor hiç ben ddr5 i bozdum ramlar hazır artmışken gittim i5 13600kf Z790 D DDR4 çektim 32gb ddr4 ram çektim missler gibi oldu 10k ya yakın para cebe girdi :D

nakit bir param yok hazırda her hafta bir parça alarak 1-2 ay içinde dizmeyi düşünüyorum
o hatayı bikere yaptım sakın girmeyin o işe bi sorun çıkmadı ama çok strese sokuyor para son anda bişeye yetmeyebiliyo hesabınız tutmayabiliyor herşeyim hazır mousepade para kalmadı mesela bende veya bazı parçalar sıkıntılı çıkabilir ikinci el toplayacağını varsayarak

5e falan satıyor insafsızlar
3600e aldım geçen kutulu faturalı bulursun ara

5e falan satıyor insafsızlar
veya ne yap biliyonmu 14400f al ben satcam yarın 5500 5750 ye falan daha iyidir güncel en azından

harbiden daha yeni baktım 2 3 ay önce hepsi 3500 civarındaydı şuna bak istersen

olmazsa 3600 çekebilirsin
ilan tarihi milattan önceye dayanıyor

5600x = 5k
Soğutucu alırsın 0 = 1k
Anakart biostar b550 = 3250
Ssd 1 tb 0 = 5.5k
Kasa 650w 80+ vento marka = 3750
Ram 16gb 2. Elden = 5k
Ekran kartı 3060 ti = 9k
Totalde =32.500 tutuyor kaba taslak sadece bakarak topladım sen uygun indirimleri araştırır 0 yazdığım malzemelerin temiz 2. Ellerini bulursan daha uyguna da alabilirsin yanlışlarım varsa affola inş istediğin pc yi toplarsın.

3600e aldım geçen kutulu faturalı bulursun ara

veya ne yap biliyonmu 14400f al ben satcam yarın 5500 5750 ye falan daha iyidir güncel en azından

ilan tarihi milattan önceye dayanıyor
hiç bakmadım vjebjrhfenvenbgjhf :kekw:

o zaman bu olabilir

5600 ve rx6700 10gb lık versiyonu mevcut olarak kullanıyorum

o hatayı bikere yaptım sakın girmeyin o işe bi sorun çıkmadı ama çok strese sokuyor para son anda bişeye yetmeyebiliyo hesabınız tutmayabiliyor herşeyim hazır mousepade para kalmadı mesela bende veya bazı parçalar sıkıntılı çıkabilir ikinci el toplayacağını varsayarak
valla yapacak bir şey yok refli kişilerden alışveriş yaparsam sorun çıkmaz bence

Merhabalar birtane bilgisayar dizeceğiz ddr5 ram falan pahalıya geliyor ddr4 sistem hala iş görür mü ? mesela r5 5600 + 3060-3060ti Kombosu falan
ddr4 dizilmez ram ucuz ama işlemci ve anakart ddr5 ile aynı para git ddr5 ram maliyetine katlan ddr5 diz bir ram ucuz diye daha güçsüz ürüne daha fazla para baglama

Geri