R5 5600'den R5 7500X3D'ye Geçiş: Rust ve FiveM Performansı Nasıl Olur?

7500f kullanıyordum, valorant da 300-350 arası alıyor zaman zaman nadir de olsa 150 civarlarına dustugu oluyordu. Bu sebepten bende 7500x3d gectim, Valoda 500fpsin altına dusmedım, csde de 400un altına cok nadır dusuyorum. Ben gayet memnum kaldım işlemciden
R5 5600 var Windows 11 de 100 FPS gördüm 240 Hz monitörüm var 237 ye sabitledim fpsi Windows 10 kurdum hiç düşmedi 237nin altına ortalama da 300 400 alıyor

9700x 32mb, 7500x3d 96mb işlemci agırlıklı oyunlarda daha iyi bir deneyım sunmaz mı?
evet fakat bazı oyunlarda aradakı fark dusundugunuz kadar büyük değil 9700x zen5 oldugu ve daha oyunlarda daha yuksek ghz degerlerıne ulasabıldıgı ıcın bazı oyunlarda %5-10 fark bıle atabılıyor fakat genel olarak rekabetci oyunlar mb değerıne baktığı için özellıkle kötü optamızasyona sahıp oyunlar ıcın x3d tercıhı daha mantıklı oluyor fakat hıkayelı oyunlar ve render ıcın kesınlıkle 9700x tercıh edılebılır

R5 5600 var Windows 11 de 100 FPS gördüm 240 Hz monitörüm var 237 ye sabitledim fpsi Windows 10 kurdum hiç düşmedi 237nin altına ortalama da 300 400 alıyor
benım 7500f patlak o zaman herhalde ya

9700x 32mb, 7500x3d 96mb işlemci agırlıklı oyunlarda daha iyi bir deneyım sunmaz mı?
Nesil ve segment farkı var 9700X mimari olarak avantajlı. Aynı seri olsaydı önbelleği çok olanı avantajlı olurdu.

Nesil ve segment farkı var 9700X mimari olarak avantajlı. Aynı seri olsaydı önbelleği çok olanı avantajlı olurdu.

evet fakat bazı oyunlarda aradakı fark dusundugunuz kadar büyük değil 9700x zen5 oldugu ve daha oyunlarda daha yuksek ghz degerlerıne ulasabıldıgı ıcın bazı oyunlarda %5-10 fark bıle atabılıyor fakat genel olarak rekabetci oyunlar mb değerıne baktığı için özellıkle kötü optamızasyona sahıp oyunlar ıcın x3d tercıhı daha mantıklı oluyor fakat hıkayelı oyunlar ve render ıcın kesınlıkle 9700x tercıh edılebılır
anladım tesekkur ederım

Selam arkadaşlar. Biliyorum, parçaları satın aldıktan sonra "Sizce mantıklı mı?" diye sormak biraz garip ama içimin rahat etmesi adına sizlere danışmak istedim.

Genellikle Rust ve FiveM gibi işlemciyi sömüren, optimizasyon özürlüsü oyunlar oynuyorum. Elimde RTX 3070 olmasına rağmen bu oyunlarda 70-80 FPS'lerde sürünmekten, drop yemekten gerçekten bıktım usandım. Bu yüzden platform değiştirmeye karar verdim.

Eski Sistemim:

• RTX 3070
  • Ryzen 5 5600
  • A520M-K V2 Anakart
  • 2x16GB DDR4 3200MHz RAM
  • 700W PSU
Yeni (Upgrade Ettiğim) Sistemim:

• RTX 3070 (Sabit kaldı)
  • Ryzen 5 7500X3D (10.500 TL ye alındı)
  • MSI PRO B850M-G AM5 Anakart ( 5.500 TL ye alındı )
  • 1x16GB DDR5 6000MHz CL30 RAM (Bütçeden dolayı şimdilik böyle, indirim kovalayıp en kısa sürede 2x16 yapmaya çalışacağım).
Sizce bu upgrade sonrası özellikle bahsettiğim işlemci ağırlıklı oyunlarda nasıl bir performans artışı/değişiklik yaşarım? Parça seçimlerimde "Keşke şunu kullansaydın" dediğiniz, hatalı veya saçma bulduğunuz bir yer var mı? Ayrıca önümüzdeki 1-3 yıl sonrası için bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Yorumlarınızı bekliyorum.
Yani hayırlı olsun sadece 7800x3d alsanız daha iyi olabilirdi diyebilirim ama yinede çok güzel işlemci

Gayet başarılı işlemci güle güle kullanın.Biostan dahili ekran kartını disable etmeyi unutmayın.

Rust'da muazzam bir artış olacağını sanmıyorum. Tamamen işlemci odaklı bir oyun değil. Keza Fivem de işlemci odaklı bir oyun değil. İkisinin ortak noktası bellek ve VRAM sömüren oyunlar.

Fivem, GTA sonradan eklenen şeyler içerdiğinden en donanımlı PC'de bile kötü çalışacaktır. Keza aynı şey Minecraft, Skyrim vb. modlarsan da olacaktır. Çünkü oyunlar bu modlara göre optimize edilmiyorlar. Fivem GTA 6'da istikrarlı bir yere evrilecektir. Gerçi orada da GTA'yı Roblox tarzı bir oyuna dönüştürürlerse, iş modları geliştiren veya sunucuları açanda da bitiyor.

Kısaca Fivem için donanım yükseltilmesi yapılmaz. Tek yapılabilecek belleği 32 GB tutmak ki yapacağınızı söylemişsiniz.

Rust ise sunucu, sunucudaki insan ve bina sayısına göre performansı değişir. Rust, Ark gibi oyunlarda, oyun yer yer 16 GB VRAM'i bile aşabiliyor. Bunlarda doğru ayarı bulmak daha önemli. Böyle oyunlar için 3070'i de değiştirmeniz gerekiyor maalesef.

Son düzenleme:
Rust'da muazzam bir artış olacağını sanmıyorum. Tamamen işlemci odaklı bir oyun değil. Keza Fivem de işlemci odaklı bir oyun değil. İkisinin ortak noktası bellek ve VRAM sömüren oyunlar.

Fivem, GTA sonradan eklenen şeyler içerdiğinden en donanımlı PC'de bile kötü çalışacaktır. Keza aynı şey Minecraft, Skyrim vb. modlarsan da olacaktır. Çünkü oyunlar bu modlara göre optimize edilmiyorlar. Fivem GTA 6'da istikrarlı bir yere evrilecektir. Gerçi orada da GTA'yı Roblox tarzı bir oyuna dönüştürürlerse, iş modları geliştiren veya sunucuları açanda da bitiyor.

Kısaca Fivem için donanım yükseltilmesi yapılmaz. Tek yapılabilecek belleği 32 GB tutmak ki yapacağınızı söylemişsiniz.

Rust ise sunucu, sunucudaki insan ve bina sayısına göre performansı değişir. Rust, Ark gibi oyunlarda, oyun yer yer 16 GB VRAM'i bile aşabiliyor. Bunlarda doğru ayarı bulmak daha önemli. Böyle oyunlar için 3070'i de değiştirmeniz gerekiyor maalesef.
hocam şımdılık elımdekı butceyle yapabılecegım en ıyı upgrade'i yapmaya çalıştım ileride ekran kartını ve işlemciyi de yükseltme durumum olucak ozellıkle ekran kartında vrame dikkat edicem ekstra olarak rami yazın 16x2 yapmayı düşünüyorum 2.el tarafına girmememden ötürü kendımce sebeplerım var ekstra olarak oyunları ( hıkayelı hariç) Rust Fivem tarzı onlıne oyunları Düşük-Orta ayarlarda 1080p'de oynuyorum bu nedenle de bu ayarların VRAM'e olumlu olarak etkı edecegını umuyorum tabı ılerıde yapacagım upgrade'de sıstemı tamamlıyacam sımdılık bu şekılde sızce daha ıyısı yapılabılır mıydı? veya aşağı yukarı şuanda eldekı ımkanlarla yapılabılecek bumudur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,381
Üyeler
193,372
Son üye
incirboi
Geri