Ekran Kartı Önerisi AMD 7800x3d

ASUS TUF GeForce RTX 5060 OC 8GB GDDR7 128Bit DLSS 4 Ekran kartına sahibim genellikle Rust - Cs2 - BF6 oynuyorum

işlemci: 7800x3d
anakart: b650m-r
ram: 32 gb 6000mhz cl30

sistem özellikleri bu 2k monitörüm var sanki 5060 ile verim alamıyor gibi hissediyorum özellikle rust ve bf6'da upgrade için fiyat olaram 5070 aklıma gelir gigabyte 5070 eagle modeli qma fikre ve tavsiyeye çok ihtiyacım var 35 40k arasında alabilirsem çok iyi olur teşekkürler iyi forumlar
9070xt al o bütçelerdeysen

9070xt al o bütçelerdeysen
https://amzn.eu/d/0e44SqdW 5070

9070xtler

bulabildiklerim bunlar varmı önerdiğin marka 9070xt de

https://amzn.eu/d/0e44SqdW 5070

9070xtler

bulabildiklerim bunlar varmı önerdiğin marka 9070xt de

4 sayfa ne konuşuldu 9070xt en iyi tercih olur

Rx9070xt al geç

kusura bakmayın yanlış anladıysam fakat biraz araştırdığımda 7800x3d 2k için çok ideal olduğunu 2k sistemlerde kullanıldığını gördüm kafam karıştı biraz. 9070xt ve 5070 aynı paralarda şuan amd hiç kullanmadım bi ön yargım var aşabilirsem ona yönelicem gibi psu kasayla bir kasa değişmem gerekir muhtemelen
Şöyle x3d işlemcilerin olayı devasa L3 önbelleğe sahip olması buda fps oyunlarında çok katkı sağlıyor ama çözünürlük olarak 2k'ya çıktığında sistem yükünü ekran kartı alıyor bu sefer işlemcinin x3d önbelleği veya en üst seviye olması çok bir fps farkı oluşturmuyor çünkü 2k ve 4k'da iş ekran kartına kalıyor. Yani cs2 valorant gibi fps oyunları zaten 1080p veya daha düşük çözünürlükte oynanıyor bu işlemcilerde 1080p çözünürlükte kullanılmalı ki satın alınma amacına uygun ve verilen paraya değer olsun
msı mag a750bn 750w 80+ bronze ile kullanacağım sorun yaşam riskimin olduğu söyleniyor bunun için bilginiz varmı
C tier seviyesinde iyi bir psu fakat kapasite olarak belki sorun olabilir 9070xt'nin ani spike'ları oluyor kullanıp denersiniz. Sorun olursa kartın gücünü biraz limitleyip yeni psu alana kadar öyle kullanırsınız.
Amazonda peşin taksit varsa daha mantıklı.

9070xt cileri anlamıyorum. Saf güçte fazlaymış tamam fazla ama bu bütçede pc toplayan adam dlss ray tracing path tracing açacaktır yoksa 5060ı drğiştirmez zaten. Dlss 4.5 ile performans modu bile 2 k da güzel görünüyor. İki taraftada aynı görüntü kalitesi oldugunu düşün 5070 ve dlss ile alacağın performans 9070xt ve fsrdan fazla olacaktır. Path tracing açabilirsin, neural shading var, blender vs uygulamalar daha hızlı, yapay zeka çipleri çok daha hızlı , dlss 5 desteği olacak, mfg desteği var ve amd kıyasla çok daha stabil. Bunlara karşı amd de ne var 4gb fazla ram zaten oyunlarda 1 gb Nvidiadan fazla kullanıyorlar reelde 3gb fazla vram. Tercih sizin

4 sayfa ne konuşuldu 9070xt en iyi tercih olur
psu 750w 80+ broze var
Şöyle x3d işlemcilerin olayı devasa L3 önbelleğe sahip olması buda fps oyunlarında çok katkı sağlıyor ama çözünürlük olarak 2k'ya çıktığında sistem yükünü ekran kartı alıyor bu sefer işlemcinin x3d önbelleği veya en üst seviye olması çok bir fps farkı oluşturmuyor çünkü 2k ve 4k'da iş ekran kartına kalıyor. Yani cs2 valorant gibi fps oyunları zaten 1080p veya daha düşük çözünürlükte oynanıyor bu işlemcilerde 1080p çözünürlükte kullanılmalı ki satın alınma amacına uygun ve verilen paraya değer olsun

C tier seviyesinde iyi bir psu fakat kapasite olarak belki sorun olabilir 9070xt'nin ani spike'ları oluyor kullanıp denersiniz. Sorun olursa kartın gücünü biraz limitleyip yeni psu alana kadar öyle kullanırsınız.
Amazonda peşin taksit varsa daha mantıklı.
benim zaten rust çoğukluklu cs2 ve bf6 oyunlarla aram var harici bişiler çok yapmaya bu oyunları oynayınca zaten zaman kalmıyor 9070xt pulse alıp biraz uv yapıp kullanmak ilk etapta banada mantıklı geldi oynadığım oyunlarda fark yaratacak olan 5070 deüilde 9070 olacağına karar verdim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

9070xt cileri anlamıyorum. Saf güçte fazlaymış tamam fazla ama bu bütçede pc toplayan adam dlss ray tracing path tracing açacaktır yoksa 5060ı drğiştirmez zaten. Dlss 4.5 ile performans modu bile 2 k da güzel görünüyor. İki taraftada aynı görüntü kalitesi oldugunu düşün 5070 ve dlss ile alacağın performans 9070xt ve fsrdan fazla olacaktır. Path tracing açabilirsin, neural shading var, blender vs uygulamalar daha hızlı, yapay zeka çipleri çok daha hızlı , dlss 5 desteği olacak, mfg desteği var ve amd kıyasla çok daha stabil. Bunlara karşı amd de ne var 4gb fazla ram zaten oyunlarda 1 gb Nvidiadan fazla kullanıyorlar reelde 3gb fazla vram. Tercih sizin
hocam güzel yorumunuz için çok teşekkütler çok memnun kaldım fakat rust bf6 vs cs2 oynuyorum bu oyunlarda dlss falan biraz çamur yaptığı için çok tercih etmiyorum bu kullanıma rağmen yinede 5070 öneriyor musunuz

psu 750 benim en az 850 gerekiyormuş ona elendik

9070 750 psum olduğundan elendi bu attığınız 38 gözüküyor
850 diyene bakma 750 Ile kullanıyorum hiç sorun yok

850 diyene bakma 750 Ile kullanıyorum hiç sorun yok
Sistem toplam kullanımda 450 anca kullanır Buda %60-70 e denk gelir psunun kullanma oranına kaliteli bir PSU işe zaten ani yük artislarinda tolere edecektir

şuan psu 750w olduğu için 5070 tarafında karar kıldım mecbur fakat asus prime mı msi mı arada kaldım asus prime 6 taksit tarafı beni çekiyor
Umarim kanıp almamışsınızdir

hocam güzel yorumunuz için çok teşekkütler çok memnun kaldım fakat rust bf6 vs cs2 oynuyorum bu oyunlarda dlss falan biraz çamur yaptığı için çok tercih etmiyorum bu kullanıma rağmen yinede 5070 öneriyor musunuz
Hocam selamlar, bunları oynuyorsanız 5060 size zaten yetecektir bence ama tatmin olmuyorsanız ve dlss fsr illaki açmam derseniz 9070xt daha çok fps verir 5070 e nazaran ama üst yorumda bahsettiğim teknolojilerdende mahrum kalırsınız veya daha verimsiz olarak kullanabilirsiniz. Tercih sizin, hayırlı olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,171
Üyeler
194,176
Son üye
TUTUF
Geri