Laptopa soda döktüm.Yardım

Snchallw

80+
Reaksiyon skoru
10
Maalesef ki laptopa soda döktüm.Ev tipi fan ile soğuk hava ile kurutmaya çalışıyorum. V şeklinde ters olarak arkadan veriyorum havayı.Beypazarı cam şişe döküldü ama yarıdan fazlası dökülmedi neyse kısa keseyim çözüm Önerleri varsa aktarırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Tat kaçırdı gece gece,cihaz açılıyor.Klavye çalışıyor herhangi bi sorun yok şimdilik fan ile kurutuyorum.Sadece şarj denemedim onu da yeterli kurutma sonrasında deneyeceğim.
Kurusa bile temizlemeden çalıştırmaman tavsiyemdir. Nöbetçi eczaneye gidip bi izopropil alkol alıp onunla temizlersen oksitlenme riskini gidermiş olursun. Bu şekilde kurutursan şimdilik sorun yok gibi dursa ileride soeun yaratabilir.

Dostlar elimdeki imkanlar ile böyle bi çözüm buldum ama doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum
böyle yapma kanki elektirik israfı. Kapağı bu şekilde sök bataryayıda sök açık bir pencerenin önüne bırak garanti olsun diye 2 3 gün bekle sıkıntı çıkmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kurusa bile temizlemeden çalıştırmaman tavsiyemdir. Nöbetçi eczaneye gidip bi izopropil alkol alıp onunla temizlersen oksitlenme riskini gidermiş olursun. Bu şekilde kurutursan şimdilik sorun yok gibi dursa ileride soeun yaratabilir.
%99 saf ipa olduğundan emin olsun. İnternetten alması daha sağlıklı olur.

böyle yapma kanki elektirik israfı. Kapağı bu şekilde sök bataryayıda sök açık bir pencerenin önüne bırak garanti olsun diye 2 3 gün bekle sıkıntı çıkmaz.

%99 saf ipa olduğundan emin olsun. İnternetten alması daha sağlıklı olur.
İnternetten 3 günde gelene kadar meftaya çıkar pc, ne kadar erken müdahale o kadar iyi. Hem ne sattıklarıda belli değil. Eczanelerin en azından bi kalite standartı olur düzgün ürün satarlar diye düşünüyorum. %99 olduğundan emin olsun yeter.

Maalesef ki laptopa soda döktüm.Ev tipi fan ile soğuk hava ile kurutmaya çalışıyorum. V şeklinde ters olarak arkadan veriyorum havayı.Beypazarı cam şişe döküldü ama yarıdan fazlası dökülmedi neyse kısa keseyim çözüm Önerleri varsa aktarırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

İzopropil alkol ile temizle iyice kurut belki çalışır

Bataryayı söksene

Sök tak işlerinde pek el berecerim yok.Anakartın soda dökülen tarafı klavyenin altında yani üstte kaldığı için cihazı komple sökmem gerekiyor galiba.

İnternetten 3 günde gelene kadar meftaya çıkar pc, ne kadar erken müdahale o kadar iyi. Hem ne sattıklarıda belli değil. Eczanelerin en azından bi kalite standartı olur düzgün ürün satarlar diye düşünüyorum. %99 olduğundan emin olsun yeter.
eczanelere 1 gram güvenim yok 3 gün beklemeyip sağlık ocağının önündeki eczaneden ipa aldım. iphone cihazıma batarya değişimi yapmadan önce ekran ve kasa kenarlarındaki eski sıvı bandı kalıntılarını temizlemek için yeteri miktarta gerekli ekipmanlarla uyguladım. Sonuç ekran ve şarj flexi soketi çöp. bana verdiği ipa ipa olacak saflıkta değilmiş.

Sök tak işlerinde pek el berecerim yok.Anakartın soda dökülen tarafı klavyenin altında yani üstte kaldığı için cihazı komple sökmem gerekiyor galiba.
Bataryayı çıkartabiliyorsan çıkart ne olur ne olmaz. Eğer söküp takma işlerinde iyi değilsen ve cihazın garantisi varsa bi garantiye yollamak iyi olur gibi bu durumda. Garantisi yoksa ücretiyle yetkili bi servise temizletebilirsin.

Cihazı uzun süre kullanma niyetin varsa adam akıllı bi temizlenmesi gerekiyor.

eczanelere 1 gram güvenim yok 3 gün beklemeyip sağlık ocağının önündeki eczaneden ipa aldım. iphone cihazıma batarya değişimi yapmadan önce ekran ve kasa kenarlarındaki eski sıvı bandı kalıntılarını temizlemek için yeteri miktarta gerekli ekipmanlarla uyguladım. Sonuç ekran ve şarj flexi soketi çöp. bana verdiği ipa ipa olacak saflıkta değilmiş.
Geçmiş olsun. Benim tanıdığım eczaneler düzgün olunca hiç şüphelenmezdim böyle durumlardan ama dikkat edeyim bende bundan sonra.

Bataryayı anakarttan ayır kanka ve ters çevirip bekle riskli iş su olsa hiç problem değil soda gazlı sadece ekstra sonrasında tak yapacağın işlem oksitlenme problemi olması klavye için söz vermek imkansız ne olacağı belli olmaz giidebilirde gitmeyebilirde değişimi uğraş klavyelerin yeni nesil laptoplarda ancak halolmayacak meseleler değil 10 liralık soda fazlasıyla zararlar açabiliyor dikkatli olmak lazım çözüldü mü işlem ne durumdasın usta?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,800
Üyeler
195,165
Son üye
idrwin
Geri