Ryzen 7 7800X3D vs Ryzen 7 9700X

CPU

• RYZEN 7 7800X3D

Oylar: 82 65.6%
  • RYZEN 7 9700X

Oylar: 43 34.4%

• Oy kullanan toplam üye
    125
Evet atölye CS2 FPS benchmark
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şuan konu 9700x ve 7800x3d için geçerli bu iki işlemci için söyledim fiyat farkına ve size verdiği performans farkına bakin degip degmicegine karar verin ve istediğiniz alin dedim. 7700x katarsanız o ayrı bir konu olur o zaman bu iki işlemci arasındaki performans farkına bakılır sonra fiyat farkina ve degerlendirilir.
Fiyat ve performans farkı yakın ama dediğim gibi amiral gemisi bir işlemci alıyoruz f/p dan biraz kaybetmek uzun zamanlı kullanımı düşündüğünüzde daha mantıklı. 7800X3D her türlü daha iyi bir oyun işlemcisi ve arada 2000 tl gibi artık günümüzde 512gb ssd almayacak fiyatlar varken bence verilmeli. Ana fikir bu yani yoksa 9700X aslında benim için 7800X3D den daha iyi ben overclock yapmayı seven bir insanım ama bende 7800X3D aldım 9700X' ü sonuna kadar OC yapsam anca 7800X3D seviyesine belki yaklaşır

Selamlar herkese, iyi forumlar. Bu konunun daha önce birçok kez açıldığını biliyorum ama son kararımı vermeden önce net bir cevap alabilmek adına ben de danışmak istedim.

Yeni bir sistem topluyorum ekran kartımı (ASUS RX 9070 XT OC) ve anakartımı (MSI B850 TOMAHAWK MAX WIFI) çoktan aldım. İşlemci tarafında aslında Ryzen 7 7800X3D almaya karar vermiştim. Ancak son birkaç gündür yaptığım araştırmalarda, Nebi Akgün ve V.O.K gibi kanalların videolarında 9700X modelini görünce biraz kararsız kaldım.

Sistemi tamamen oyun amaçlı kuruyorum ve en az 5 yıl boyunca üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan kullanmak niyetindeyim. Bu yüzden benim için en uzun ömürlü ve verimli olacak işlemciyi arıyorum. Kaynakları incelediğimde, 7800X3D’nin oyunlarda yaklaşık %20 daha iyi performans verdiğini ve düşük güç tüketimi olduğunu gördüm. 9700X’e göre yaklaşık 10 derece daha sıcak çalışıyor ancak 240mm ya da 360mm bir sıvı soğutmayı kasama eklemeyi hali hazırda zaten düşünüyorum.

9700X tarafında ise 105W kilidi ve PBO açıldığında performans ciddi şekilde artsa da güç tüketimi çok yükseliyor ve fiyat-performans dengesi biraz bozuluyor. Hem rekabetçi hem de hikayeli oyunları aktif olarak oynuyorum. Diğer yandan, üniversitede programcılık okuduğum için 9700X’in iş yüklerindeki avantajı ileride bana bir fayda sağlar mı diye de düşünmüyor değilim. İki seçenek arasında oldukça kararsızım.
Çok basit oyunlar için X3D alıyorsun eğer adobe gibi veya 3D render programları gibi işler için kullanacaksan x alıyosun hocam.

Fiyat ve performans farkı yakın ama dediğim gibi amiral gemisi bir işlemci alıyoruz f/p dan biraz kaybetmek uzun zamanlı kullanımı düşündüğünüzde daha mantıklı. 7800X3D her türlü daha iyi bir oyun işlemcisi ve arada 2000 tl gibi artık günümüzde 512gb ssd almayacak fiyatlar varken bence verilmeli. Ana fikir bu yani yoksa 9700X aslında benim için 7800X3D den daha iyi ben overclock yapmayı seven bir insanım ama bende 7800X3D aldım 9700X' ü sonuna kadar OC yapsam anca 7800X3D seviyesine belki yaklaşır
Düşünsenize saygı duyuyorum. Benim için ortalama 2500,3000 TL civarı fiyat farki varken ben şahsen tercih etmem benim için ikisi aynı fiyat olursa işte o zaman ikisi arasında kalir ve tercih için düşünürüm, kendim işlemci ye bakış acıma göre.

Düşünsenize saygı duyuyorum. Benim için ortalama 2500,3000 TL civarı fiyat farki varken ben şahsen tercih etmem benim için ikisi aynı fiyat olursa işte o zaman ikisi arasında kalir ve tercih için düşünürüm, kendim işlemci ye bakış acıma göre.
Mantıgınıza saygı duyuyorum ama bu parçaların olacağı sistem muhtemelen high end bir sistem o yüzden bence verilmeli fikrini savunuyorum

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3240880604 yanlış degilse bu olması lazım cs den atölyeyi ziyaret et dediginizde CS2 FPS benchmark yazinca çıkıyor eğer link yanlışsa boyke bakabilirsiniz
771 FPS aldım açıkcası kendi beklediğimden bile az.
1920x1440 da test ettim başta onda 680 civarı cıktı ama GPU yetmiyor bende 6800xt oldugu için. 1024x768 de ise 771 verdi ama gpu yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum lakin 768p de muhtemelen yetiyordur.

Uzak masaustu vb kullandıgım için bir tık düşük olur diyordum da 800-820 gibi. Beklediğimden düşük cıktı acıkcası cinebench vb de yapma vakti gelmiş

Hocam sizin vesilenizle söyleyeyim herkesin ağzına emeğine sağlık bu konuyu görüp bundan yararlanabilecek çok insan var ama aynı zamanda şunu söylemeden edemeyeceğim yemin ederim hala kararsızım :D
messimi ronaldo mu tarzında bir tartışma hocam kazananı olmaz hiçbir zaman. Hangisini alırsan al en ufak bir pişmanlık yaşamazsın. Ama AM5'in Maradonası dersen 9800x3D al geç :)

771 FPS aldım açıkcası kendi beklediğimden bile az.
1920x1440 da test ettim başta onda 680 civarı cıktı ama GPU yetmiyor bende 6800xt oldugu için. 1024x768 de ise 771 verdi ama gpu yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum lakin 768p de muhtemelen yetiyordur.

Uzak masaustu vb kullandıgım için bir tık düşük olur diyordum da 800-820 gibi. Beklediğimden düşük cıktı acıkcası cinebench vb de yapma vakti gelmiş
Evet büyük ihtimalle ekran kartı farkinda dolayı düşük çıkmış olabilir. Tabi başka test gerekirse isteyen olursa yaparız emeğine sağlık şimdiden.

Arkadaşlar adam demiş ki en fazla 240hz monitör alacağım.bu performansı iki işlemci de verir. Bunun için niye fazladan 2-3 k versin? Bu durumda proglamlaya da yardımcı olması amacıyla 9700x mantıklı. Mantıklı çözümler sunun adama fanboyluk yapmayın

Arkadaşlar adam demiş ki en fazla 240hz monitör alacağım.bu performansı iki işlemci de verir. Bunun için niye fazladan 2-3 k versin? Bu durumda proglamlaya da yardımcı olması amacıyla 9700x mantıklı. Mantıklı çözümler sunun adama fanboyluk yapmayın
Neden 2-3k daha fazla vererek çok daha iyi bir işlemci almasın ? 9700x dediğin işlemci 7700x ile nerdeyse aynı olan bir işlemci.

Geri