Bilgisayar Kendini Yeniden Başlatıyor

canoshere

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar 2. El ddr4 e geçtim bilgisayar açılıyor ama birkaç dakika sonra kendini restartlıyor, restartlama süresi belli olmuyor, bazen 1 dk bazen 10 dk aralarla bile restartlayabiliyor. Bios update yaptım, cpu fan pinlerini değiştim, Pbo vs. Kapayarak denedim, ısı değerleri gayet iyi boştayken bile pc restartlayabiliyor kendini. İki yapay zekaya da sorduğumda PSU da PSU diyor. Bilgisayarcıya soruyorum PSU da bişey yoktur diyor. Sistemi aşşağıya bırakıyorum.
Anakart: AsRock b450m hdv r4.0
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ram(sıfır): XPG 8x8 3600mhz rgb ram
Ekran kartı: inno3d gtx 1050ti
Soğutma: rampage 120mm sıvı soğutma.

PSU, ekran kartı ve soğutucu eski sistemden kalma ddr3 kullanırkenden kalma, hiçbirinde bi sorun yaşamamıştım. Bunun bir çözümü yok mudur ya. İlla PSU mu değişmek gerek? Çarşamba günü başka bilgisayarcıya götüreceğim, tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Hikayenin esas karakteri olan Psu'yu yazmamışsın.
Fotoğraf çekmiştim koymamış, buraya bırakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski ddr3 sistemimde aynı psu yu kullanıyordum, böyle bir sorun yaşamadım.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    774.7 KB · Hit: 8
Fotoğraf çekmiştim koymamış, buraya bırakıyorum.

Eski ddr3 sistemimde aynı psu yu kullanıyordum, böyle bir sorun yaşamadım.
Başka bir psu ile denedi mi o bilgisayarcı

Güç kaynağının çift 12 volt kanalı olması sıkıntı yaratıyor olabilir mi? Çünkü tek kanaldan güç yetmeyince güç kaynağı ihtiyacı olan gücü diğer kanaldan almaz, aksine kendini korumaya alır. İmkanınız varsa başka bir PSU ile deneyin .

Hay
Başka bir psu ile denedi mi o bilgi
Başka bir psu ile denedi mi o bilgisayarcı
Hayır denemedi, açtı pc yi format attı vs. Boş boş baktı. Bende zaten atmıştım formatı, formattan sonra bişe olmadı şuan olmuyo dedi gönderdi. Para vermedim zaten, adam benden de bilgisiz gibi bişeydi.

Güç kaynağının çift 12 volt kanalı olması sıkıntı yaratıyor olabilir mi? Çünkü tek kanaldan güç yetmeyince güç kaynağı ihtiyacı olan gücü diğer kanaldan almaz, aksine kendini korumaya alır. İmkanınız varsa başka bir PSU ile deneyin .
Şuanda yok, yarın veya çarşamba son çare başka bilgisayarcıya götürüp denettirmek olacak.

Hay

Hayır denemedi, açtı pc yi format attı vs. Boş boş baktı. Bende zaten atmıştım formatı, formattan sonra bişe olmadı şuan olmuyo dedi gönderdi. Para vermedim zaten, adam benden de bilgisiz gibi bişeydi.
Aklıma fıtıkçı bir sdam geldi. Bakar bakmaz l3 l4 l5 diyordu 😀
Elinde psu olan bir bilgisayarcida deneme yaptir bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,249
Üyeler
194,269
Son üye
Oyman59
Geri