R7 9850X3D ile OCCT'de yüksek sıcaklık ve düşük watt sorunu

9800x3D yine zirvelerde <3
Tartışmaya gerek yok zaten şuan en tepesini isteyen 9800x3D den şaşmasın ama bana göre zirve 7800x3D dir.

7800x3D nin oyunlardaki güç tüketimi inanılır gibi değil, burada 14 oyun ortalaması alınmış ama bazı oyunlarda 45-50W gibi tüketimler görüyor. Average 58W bile sunduğu performansa göre muazzam ötesi.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşı da fazla ciddiye almayın, zerre kadar donanım bilgisi olmadığı ortada. 7800x3D, 9800x3D, 9850x3D üçü de 120W TDP ama güç tüketimleri ortada, adam TDP ve güç tüketimi arasındaki farkı bilmeden bana ''burada gülerler sana'' yazmış :LOL:

Bak şimdi de ortadan kayboldu muhtemelen youtube da testing games tarzı saçma sapan kanallarda derin bir araştırmaya girip techpowerup ın incelemesine youtube videolarıyla cevap verecek :kekw::kekw:

TDP aynı olması güç tüketimlerinin aynı olacağı anlamına mı geliyor? önce güç tüketimi ve TDP (thermal desing power) arasındaki farkı öğren ondan sonra yorum yaparsın.

Bu da sana kapak olsun, bundan sonra bilgin olmayan konularda konuşmamayı öğrenirsin belki.

Alıntıyı görüntüle

Ben sana kapağın kralını şimdi yapıyorum ki beni alıntılamadan önce 10 kere düşünürsün bundan sonra 👍

Techpowerup gibi yandaş medyadan gelmişsin madem techpowerup’ı kriter alıyosun (bende zannediyorum ki average watt’ı bi yerleden araştırdıda söyledi)

Öncelikle konu sahibi 2k monitör kullanıyorsa gerek yok. Sen 2k yı savunuyorsan gerek yok ki %2-3 performans farkı 2k da zaten normal. Ama senin 1080p dediğini var sayarak

1) %2-3 performans farkı mı dedin? Buyur sana %2-3 performans farkı;

1

Burda 1080p kısımların hiçbirinde %2-3 performans farkı yok. Azıcık sabrın varsa sadece 1080p kısımlarına getirir bakarsın Daha bu videolardan bi tanesi. Kenara attığım 5 video daha var buraya 5 ini birden koyarımda 5 tokat gibi olmasın diye koymuyorum :)

DEMİŞSİN Kİ ŞİMDİ YOUTUBE DA GAMİNG VİDEOLARINDAN FALAN BULUP KAYNAK KOYAR. SEN GİDERKEN BEN DÖNÜYODUM HİÇ MERAK ETME 😃 SENİN GİBİ CAHİL VE DAYANAKSIZ MI OLUR LA BENİM KAYNAĞIM? O %2-3 PERFORMANS FARKI AHANDA AŞAĞIDAKİ TABLODA;

Kaynak: Hardware Unboxed :kedi:
Dünya techpowerup’ı mı ciddiye alır hardware unboxed’ımı git bi araştırmasını yap gel. NERDE %2-3 performans farkı?????

IMG_8918.webp

2)Sen miydin o şu kadar güç tüketiyor diyen?

7800x3d 59w average tüketime sahip evet, fakat “ALL CORE -30” da!!!! 9850x3d ise curve optimizer “DİSABLED” da!!!! 87w tüketime sahip. Birinin işlemciye curve optimizer yapıp wattla voltajı aşağıya çekicen öbürüne ise dokunmayıp tükettiği wattı görünce vay efendim %40-45 daha da güç tüketiyormuşmuş. Benim kaynağımda böyle var mı diyeceğin?

IMG_8916.webp

3) değil %2-3, %1 lerde bile %25 lere varan fark atmışken 9850x3d, sen 9850x3d ile 7800x3d arasındaki performans farkına;

IMG_8917.webp

Sadece %2-3 nasıl diyebiliyorsun? 😃 sen kapağın kralını asıl şimdi aldın

Merhaba, 7800X3D'den 9850X3D'ye geçtim ancak görselden de görebileceğiniz üzere hem yüksek ısı hem düşük W değeri alıyorum. Sadece yaptığım şey all core negative 25 yapmaktı. Ayrıca video izlerken random PC kilitlendi. İşlemcide bir sorun olabilir mi? Sıvı soğutmam DeepCool LT720, fanları Arctic P12 Max.
İşlemci 140w çekiyor bu watt için bu sıcaklıklar normal -25 doğru yapmışsın kalsın. 120 TDP ye sabitleyebilirsin stok ayarı sanırım sıcaklıklar düşecektir.

Ben sana kapağın kralını şimdi yapıyorum ki beni alıntılamadan önce 10 kere düşünürsün bundan sonra 👍

Techpowerup gibi yandaş medyadan gelmişsin madem techpowerup’ı kriter alıyosun (bende zannediyorum ki average watt’ı bi yerleden araştırdıda söyledi)

Öncelikle konu sahibi 2k monitör kullanıyorsa gerek yok. Sen 2k yı savunuyorsan gerek yok ki %2-3 performans farkı 2k da zaten normal. Ama senin 1080p dediğini var sayarak

1) %2-3 performans farkı mı dedin? Buyur sana %2-3 performans farkı;

1

Burda 1080p kısımların hiçbirinde %2-3 performans farkı yok. Azıcık sabrın varsa sadece 1080p kısımlarına getirir bakarsın Daha bu videolardan bi tanesi. Kenara attığım 5 video daha var buraya 5 ini birden koyarımda 5 tokat gibi olmasın diye koymuyorum :)

2)Sen miydin o şu kadar güç tüketiyor diyen?

7800x3d 59w average tüketime sahip evet, fakat “ALL CORE -30” da!!!! 9850x3d ise curve optimizer “DİSABLED” da!!!! 87w tüketime sahip. Birinin işlemciye curve optimizer yapıp wattla voltajı aşağıya çekicen öbürüne ise dokunmayıp tükettiği wattı görünce vay efendim %40-45 daha da güç tüketiyormuşmuş. Benim kaynağımda böyle var mı diyeceğin?

Alıntıyı görüntüle

3) değil %2-3, %1 lerde bile %25 lere varan fark atmışken 9850x3d, sen 9850x3d ile 7800x3d arasındaki performans farkına;

Alıntıyı görüntüle

Sadece %2-3 nasıl diyebiliyorsun? 😃 sen kapağın kralını asıl şimdi aldın
Ahahahahha techpowerup gibi yandaş medya mı :D bir de gitmiş saçpa sapan -30 curve falan abudik gubidik yerlerden incelemeler bulmuş. Olum sana kim diyor 7800x3D ve 9850x3D performans farkı %2-3 diye? 9800x3D yazmışım kocaman okuman yazmanda mı yok? heyecandan okuyamamış bile :D

Ne diyim saçmaladıktan sonra haklı çıkacam diye daha ağır saçmalayan da ilk defa görüyorum, allah akıl fikir versin.

Techpowerup yandaş, bakalım hardwareunboxed ne olacak :d ama ufak bir spoiler vereyim abdullah abin bile zamanında hardwareunboxed verilerini alıp video yapmıştı ona göre salla :dd

Al o zaman diğer kapağı atayım sana.

Edit: ahahhaha şark kurnazına bak sen gitmiş saçma sapan -30 curve 7800x3D incelemesi bulmuş bak curve ile bu güç tüketimi diyor aklınca haklı çıkmak için sonra utanmadan gidip hardwareunboxed test sonuçları atıyor, atsana olum o zaman aynı videonun power consuption verilerini niye birini hardwareunboxed dan atıp diğerini başka yerden atıyorsun? çünkü ağır derecede saçmaladın. Tam olarak söylediğim gibi 7800x3D ve 9850x3D arasında devasa güç tüketimi farkı var, sen de yarım aklınla öyle değil sandın büyük konuştun şimdi haklı çıkmak için kıvranıyorsun...

Kıvran kıvran biraz daha kıvran hatta dansöz gibi kıvırt belki haklı çıkarsın :kekw:

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-06 113425.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-06 113425.webp
    108.8 KB · Hit: 11
Son düzenleme:
Yaptığınız curve işleminin sağlıklı bir değerde olup olmadığını şu şekilde inceleyebilirsiniz.Bu yazdığım tüm işlemciler için geçerli bu arada.

İşlemcinin silikon kalitesini bu yöntem ile daha iyi bulabiliyorsunuz.

Verdiğiniz curve değeri standart kullanımda veya yük altında herhangi bir hata vermese bile geri planda kararsızlıklar yaşatabiliyor sisteme.

Bunu en basit şeklinde şöyle bulabilirsiniz.

Windowsun olay görüntüleyicisi kısmında ;

WHEA-Logger (Event ID 18): Bu, işlemci çekirdeklerinden birinin yetersiz voltaj nedeniyle hata verdiğini gösterir. Hata ayrıntılarına girdiğinde "ApmicId" kısmındaki rakama bakarak hangi çekirdeğin hata verdiğini bulabiliriz.

Bu hataya istinaden örneğin all core -30 yerine per core yapıp sadece curve kapasitesi düşük olan çekirdeği veya çekirdekleri örneğin -25 çalıştırıp kalanları -30 yapabilirsiniz.

Genel performansı en verimli doğru pürüzsüz, sorunsuz hale getirebilirsiniz.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ahahahahha techpowerup gibi yandaş medya mı :D bir de gitmiş saçpa sapan -30 curve falan abudik gubidik yerlerden incelemeler bulmuş. Olum sana kim diyor 7800x3D ve 9850x3D performans farkı %2-3 diye? 9800x3D yazmışım kocaman okuman yazmanda mı yok? heyecandan okuyamamış bile :D

Ne diyim saçmaladıktan sonra haklı çıkacam diye daha ağır saçmalayan da ilk defa görüyorum, allah akıl fikir versin.

Techpowerup yandaş, bakalım hardwareunboxed ne olacak :d ama ufak bir spoiler vereyim abdullah abin bile zamanında hardwareunboxed verilerini alıp video yapmıştı ona göre salla :dd

Al o zaman diğer kapağı atayım sana.

All core -30 saçma sapan abidik gubidik yerlerden bulmuş. Tamam bundan sonrasına gerek kalmadı

Sen önce all core -30 ile standart işlemci arasındaki güç tüketimine ve voltaja bak önce onu öğren ondan sonra bakalım.

Atıyosun ziya atıyosun

Diğer kapak:

Cyberpunk. Tek oyunda işlemcinin tükettiği watta karar vermek öyle mi? 😃 tamam seni heyecanlandırayım bu kapak olsun tamam. Cyberpunkta çok güç tüketmiş evet bu işlemci 7800x3 den %40-45 hatta ney %50-60 fazla güç tüketiyor.

Öncekini kapak mı saydın sen bide kendine diğeri kapak olsun diyon

All core’a zırvalamışsın vs diyosun daha. All corelu ile standart işlemcinin güç tüketimi aynı olabilir mi Allah aşkına? :kekw::kekw:

Git kendine bi demli çay yap şöyle adamı hasta etme Emine

Kıvran kıvran biraz daha kıvran hatta dansöz gibi kıvırt belki haklı çıkarsın :kekw: :kekw:

Hahaha hey Allahım kıvran kıvran diyor 😃 dansöz gibi kıvırtıp belki haklı çıkarmışım 😂😂😂 Allah seni napmasın. Ya kardeş ahahaha bak bak şark kurnazına bak diyip yazmışsın bide 😂😂 oldu olacak çakalda de 😃

Son düzenleme:
All core -30 saçma sapan abidik gubidik yerlerden bulmuş. Tamam bundan sonrasına gerek kalmadı

Sen önce all core -30 ile standart işlemci arasındaki güç tüketimine ve voltaja bak önce onu öğren ondan sonra bakalım.

Atıyosun ziya atıyosun

Diğer kapak:

Cyberpunk. Tek oyunda işlemcinin tükettiği watta karar vermek öyle mi? 😃 tamam seni heyecanlandırayım bu kapak olsun tamam. Cyberpunkta çok güç tüketmiş evet bu işlemci 7800x3 den %40-45 hatta ney %50-60 fazla güç tüketiyor.

All core’a zırvalamışsın vs diyosun daha. All corelu ile standart işlemcinin güç tüketimi aynı olabilir mi Allah aşkına? :kekw::kekw: Bu ifadeyi sevdim bu arada

Alıntıyı görüntüle

Atıyosun ziya atıyosun

Diğer kapak:

All core’a zırvalamışsın vs diyosun daha. All corelu ile standart işlemcinin güç tüketimi aynı olabilir mi Allah aşkına? :kekw::kekw:

Git kendine bi çay koy daha fazla zırvalama hadi

Alıntıyı görüntüle
Arkadaşım senin ciddi sıkıntıların mı var? 7800x3D nin 9850x3D den %40-45 daha az güç tükettiğini söyledim, sende kalkıp ''burada böyle şeyler söyleme gülerler'' dedin.

Önce techpowerup, daha sonra hardwareunboxed incelemesi attım halen ağlayıp zırlamaya devam ediyorsun.

Kim diyor sana -30 curve ile güç tüketimi kıyasla diye? harbi kendinizi komik durumlara düşürüyorsunuz. Stok güç tüketimleri ortada.

Tekrar söylüyorum 7800x3D, 9850x3D den %40-45 daha az güç tüketen bir işlemci. Aksini iddia ediyorsan buyur kanıtla, edemiyorsan da daha fazla komik duruma düşme.

beyler odtü mezunu psikolog var alosunu atabilirim bana faydası olmuştu zamanında.

Seansı kaça? Uzmanlığı ney

Şimdi bunu yazdım diye millete malzemede çıkar biliyorum ben
çocuklar bende çocukken gitmiştim

arkadaşlar tartışmak hararetli tartışmak böyle bir şey değil üslubunuza dikkat edin hayatınızda 1 kere bile karşı karşıya gelmediğiniz insanlarla böyle konuşmamanız gerekiyor.

Merhaba, 7800X3D'den 9850X3D'ye geçtim ancak görselden de görebileceğiniz üzere hem yüksek ısı hem düşük W değeri alıyorum. Sadece yaptığım şey all core negative 25 yapmaktı. Ayrıca video izlerken random PC kilitlendi. İşlemcide bir sorun olabilir mi? Sıvı soğutmam DeepCool LT720, fanları Arctic P12 Max.
bende 13700k var 225wattlara çıktığında bile bu sıcaklık değerine ulaşamıyorum bir yanlış var hocam sistemde. soğutucun baya başarılı bir model ama amd işlemciler hakkında çok fazla şey bilmiyorum fakat x3d işlemcilerin sıcaklığı sevmediğini biliyorum ne kadar işkence testi yaparsan yap o değerler bence normal değil. fanlarının yönüyle ilgili sorun olabilir

bende 13700k var 225wattlara çıktığında bile bu sıcaklık değerine ulaşamıyorum bir yanlış var hocam sistemde. soğutucun baya başarılı bir model ama amd işlemciler hakkında çok fazla şey bilmiyorum fakat x3d işlemcilerin sıcaklığı sevmediğini biliyorum ne kadar işkence testi yaparsan yap o değerler bence normal değil. fanlarının yönüyle ilgili sorun olabilir
AMD ve Intel işlemcilerin chip tasarım farkından kaynaklı soğutma performansları aynı değil. Yani senin 225W tüketen 13700K nı 80 derecede tutan soğutucu AMD nin 225W tüketen 7900X işlemcisini 80 derecede tutamaz. Bunun sebebi de Intel tek parça monolitik chipler üretiyor ve daha büyük bir yüzey alanında soğutma sağlıyor, AMD ise chiplet tasarımı ile daha küçük fakat daha verimli chipler üretiyor ama soğutma açısından Intel kadar başarılı değiller maalesef.

Soğutucuların max TDP değerleri bile her zaman Intel de ortalama 100W daha fazladır misal LF II 360 Pro nun AMD için sunduğu max TDP değeri 259W iken Intel tarafında 354W dır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,329
Üyeler
194,944
Son üye
Takovic0
Geri