Çözüldü✓ TUF Gaming B850-BTF Wi-Fi W Geçmeye Değer Mi ?

marduk883

80+
Reaksiyon skoru
114
Dün N11 üzerinden 11.500 TL’ye B850-BTF Wi-Fi satın aldım. Şu anda sistemimde TUF GAMING B850M-PLUS WIFI var.
Her iki anakart da 14+2+1 faz ve 80 amper.
Eğer B850M-Plus WiFi’yi yaklaşık 9.500 TL’ye satarsam, yeni anakart bana 2.000 TL’ye mal olacak. 2.000 TL'ye değer mi? Tek SSD kullanıyorum bu arada KC3000 2TB.

Son düzenleme:
Mevcut anakart düzgün çalışıyorsa değmez. Komple baştan kurulum yapacaksın, driverlar ile uğraşacaksın vs vs ve hepsi totalde hiçbir fark yaratmayacak bir şey için. Atx ve beyaz bi modele geçesin varsa geçilir ama aksi taktirde uğraşılmaz.

Mevcut anakart düzgün çalışıyorsa değmez. Komple baştan kurulum yapacaksın, driverlar ile uğraşacaksın vs vs ve hepsi totalde hiçbir fark yaratmayacak bir şey için. Atx ve beyaz bi modele geçesin varsa geçilir ama aksi taktirde uğraşılmaz.
İki tane işlemci değiştirdim, ikisi de ortalama altı cinebench skorlarda kaldığı için anakarttan şüphelendim, asıl değiştirme sebebim o

Hocam estetik olarak değer mi orası sizin bileceğiniz iş başka bir şey değişmeyecek.

İşlemcilerin ve cinebench skorların ne?
9700X vardı, cinebench 2024'de ortalamanın 100 skor gerisinde kalıyordu multicore'da, şimdi 9800X3D var, her testte farklı bir sonuç alıyorum standart sapması fazla yani, kimi zaman ortalamaya yakın, kimi zaman ortalamadan 30-40 puan altta kalıyor

Dün N11 üzerinden 11.500 TL’ye B850-BTF Wi-Fi satın aldım. Şu anda sistemimde TUF GAMING B850M-PLUS WIFI var.
Her iki anakart da 14+2+1 faz ve 80 amper.
Eğer B850M-Plus WiFi’yi yaklaşık 9.500 TL’ye satarsam, yeni anakart bana 2.000 TL’ye mal olacak. 2.000 TL'ye değer mi? Tek SSD kullanıyorum bu arada KC3000 2TB.
Anakartlar arasında performans farkı olmayacak. Biri mATX siyah diğeri ATX beyaz ve back connectli. Ben ikinci elden 9500e satabileceğini de düşünmüyorum bu arada. Daha geçen gün incehesapta aynı kart 10k ya satıldı hem siyah hem beyaz. Eğer performans için yapıyosan aşırı gereksiz bir hareket. Estetik açıdan yapıyosan da o da senin bileceğin iş.

Anakartlar arasında performans farkı olmayacak. Biri mATX siyah diğeri ATX beyaz ve back connectli. Ben ikinci elden 9500e satabileceğini de düşünmüyorum bu arada. Daha geçen gün incehesapta aynı kart 10k ya satıldı hem siyah hem beyaz. Eğer performans için yapıyosan aşırı gereksiz bir hareket. Estetik açıdan yapıyosan da o da senin bileceğin iş.
9300'e anlaştım birisi ile hocam. Performans için değişim düşünüyordum sanırım iptal edeceğim siparişi

Bu dediğin

Pbo ve güç ayarlarını otomatik bırakmaktan
Biosun güncel olmamasından
Arka planda rgb uygulamaları gibi uygulamaların açık kalmasından
Vs vs çeşitli sebeplerden kahnaklanıyor olabilir. Ama anakarttan olduğunu zannetmiyorum. Belkide sadece 2 seferdede silikon lotosunu kaybettin.

Bu dediğin

Pbo ve güç ayarlarını otomatik bırakmaktan
Biosun güncel olmamasından
Arka planda rgb uygulamaları gibi uygulamaların açık kalmasından
Vs vs çeşitli sebeplerden kahnaklanıyor olabilir. Ama anakarttan olduğunu zannetmiyorum. Belkide sadece 2 seferdede silikon lotosunu kaybettin.
PBO ve Güç ayarlarına dokunmadım stok duruyor expo hariç, karşılaştırdığım skorlar da stok haldeki skorlar,
RGB uygulaması da çalıştırmıyorum arkada aslında
PC'ye güncel bios ile bir format atabilirim müsait zamanda, iptal edeceğim sanırım siparişi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İptal ettim, performans olarak etki edeceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,821
Üyeler
194,670
Son üye
old witcher