PC YAVAŞ+KASIYOR sebebini bulamıyorum

Hocam Arkada görev yöneticisini Açın ve performans kısmına girin (grafikleri izlediğiniz ekran) ve normal kullanın PC’yi Tekrar eonma ve kasma başladığında alt tab ile direk Açın o görev yönetici ekranı’nı SS alın sonra orda %100 yüke binen şey neyse yani işlemci ram vs. Bakın (SS burayada yükleyin) sonra donam kasma anı devam ederken hızlıca görev yöneticisinde ayrıntılar sekmesine girin ve %100 olan neyse cpu ,bellek vs orda en üstte isimleri yazıyor orada üzerine basınca en yüksek kullanımdan en düşük kullanıma sıralar yada bir kere daha bastığınızda ram tersini sıralar neyse işte sonra o ekranın SS arın aynı şekilde Görev yöneticisini açtığınızda ilk çıkan ekrandada cpu vs. ney %100 ise o elrandada ona basıp yüksekten aza sıralayıp SS’ini atın buraya

(Eğer anlamadıysanız yapay zekaya atın ne yapacam ne diyor burda diyin daha iyi basit şekilde anlatır size)
gereksiz bilgi vermeyin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anakart modelim : MSI B550M PRO 2 adet ram kanalı olan model.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Sisteminizde micro shutter yapacak bir donanım görünmüyor yukarıdaki gpuz programında 16.1.1 yazan kısımda soru işaretine basın ve start render test diyin. Starta bastığınızda 16.2.0 a geçmesi gerekiyor kontrol edin. Anakartınız vrm fazları çok düşük giriş seviyesinde kalıyor. 5600x çok watt isteyen bir işlemci değil yalnız cpu ile ilgili oc yaptınız ise vrmler bunu kaldırmaz. her 3-5 saniyede bir throttle görmeniz normal.

gereksiz bilgi vermeyin

Sisteminizde micro shutter yapacak bir donanım görünmüyor yukarıdaki gpuz programında 16.1.1 yazan kısımda soru işaretine basın ve start render test diyin. Starta bastığınızda 16.2.0 a geçmesi gerekiyor kontrol edin. Anakartınız vrm fazları çok düşük giriş seviyesinde kalıyor. 5600x çok watt isteyen bir işlemci değil yalnız cpu ile ilgili oc yaptınız ise vrmler bunu kaldırmaz. her 3-5 saniyede bir throttle görmeniz normal.
Eğer durum söylediğim gibi 2.0 ekran kartı problemi değil ise soket sorunsuz calısıyor demektir. Son olarak güç planını ayarlarına girin, mevcut planınızı seçin (plan ayarlarını değiştir) , gelişmiş ayarlara girin, + sekmesi bulunan kısımda işlemci güç yönetimi sonrasında en yüksek işlemci durumu %99 en düşük işlemci durumu%99 getirin . İşlemciniz full yükte çalışmayacak çok ufak bir törpüleme yapacaktır. Vrmler rahatlar ve kasma sorununuz %90 giderilir.

Son düzenleme:
1777954784587.webp

Hangi donanımın kullanımı fulleniyor?

Ben de atayım bir latency.
1777956548027.webp

Son düzenleme:
Bilgisayarcıyım dost
Eee Yani ? Bilgisayarcı Olunca Her şeyi en iyi sen mi biliyon reis ?

Dışarda 2-3 gram bilgisiyle Bilgisayarcıyım diyen ne tipler gördüm

Ki sen o tiplerden olamasan bile ne değişir sonuç olarak herkesin kendi yöntemleri var bende Arkada bir şey mi bir anda sisteme yükleniyor diye eğer öyleyse hangi parçaya ney yükleniyor (ki yükleniyordan kastım çok fazla kaynak kullanarak ağırlaştırması anlamında) diye görmek için istedim SS’leri sende bana Gereksiz bilgi verme demişsin neden peki açıkla reis bilelim ?

Eee Yani ? Bilgisayarcı Olunca Her şeyi en iyi sen mi biliyon reis ?

Dışarda 2-3 gram bilgisiyle Bilgisayarcıyım diyen ne tipler gördüm

Ki sen o tiplerden olamasan bile ne değişir sonuç olarak herkesin kendi yöntemleri var bende Arkada bir şey mi bir anda sisteme yükleniyor diye eğer öyleyse hangi parçaya ney yükleniyor (ki yükleniyordan kastım çok fazla kaynak kullanarak ağırlaştırması anlamında) diye görmek için istedim SS’leri sende bana Gereksiz bilgi verme demişsin neden peki açıkla reis bilelim ?
Muhattabım değilsiniz, iyi günler.

Muhattabım değilsiniz, iyi günler.
Hocam madem o kadar kada bilgiliyseniz benim şu konuyada bi bakın bi öneride bulunun bakalım

Hocam madem o kadar kada bilgiliyseniz benim şu konuyada bi bakın bi öneride bulunun bakalım

Yanıtlanmıştır. İyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,601
Üyeler
194,478
Son üye
Melankolia0
Geri