🟢PC Görüntü yok (Yardım)❗️

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,751
Sa

Kaspersky ile tam tarama yapmak için için msconfig'den Güvenli Önyüklemeyi (Ağ ile) açtım. Yeniden başlat dedi tamam dedim ve o sırada Windows güncellemesi olduğu için otomatik başladı. Güncelleme bitene kadar dışarı Çöpü atıp gelim dedim geldiğimde PC açıktı hayla ama monitör uyku moduna geçmiş, görüntü yoktu. 3-5dk bekledim bir bekledim açılmayınca mecbur tuştan kapattım.
Tekrar açtığımda Bios ekranı veya logo dahil hiç bir görüntü gelmiyor.

Şunları denedim:
• CMOS sıfırladım, BIOS pilini söküp 20 dk bekledim.

• RAM'leri söküp tek kanal denedim.

• Ekran kartı ve monitördeki HDMI yuvalarını değiştirdim.

• RAM ve GPU pinlerini silgiyle sildim.

Hiçbiri işe yaramadı. Sorun ne olabilir, ne yapmamı önerirsiniz?

@TechGuy

Fastboot açık ise sistemde HDD ile bağlantısını kesip boot edin.Duruma göre bakalım.

Fastboot açık ise sistemde HDD ile bağlantısını kesip boot edin.Duruma göre bakalım.
Hocam ekran hiç gelmiyor eğer HDD ile boot ediyor olsa Hata kodu yazan bir ekran gelirdi ama ekran hiç açılmıyor

Sistem de bir hata oluşmuştur. Güncelleme kurulamadan kapattıysan yeniden kurulum gerekebilir. Önce bir kaç kez güç tuşundan aç, kapa. Belki kendini onarır.

Hocam ekran hiç gelmiyor eğer HDD ile boot ediyor olsa Hata kodu yazan bir ekran gelirdi ama ekran hiç açılmıyor
O Her durumda olan bir senaryo değil hocam biosun ssd veya hdd yi UEFi olarak görmediğinde sistemin siyah ekranda kaldığı durum başıma geldi.Tecrübeye istinaden paylaştım.

Denemek denememek sizin tercihiniz.

Yeni PC alma yolu gözükmüş hayırlı uğurlu olsun
Hocam zaten dertliyim yapmayın şöyle🥲
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sistem de bir hata oluşmuştur. Güncelleme kurulamadan kapattıysan yeniden kurulum gerekebilir. Önce bir kaç kez güç tuşundan aç, kapa. Belki kendini onarır.
Hocam Bios ekranı gelirdi o durumda aksi halde nasıl format atabilirim ki ? Bios ekranı görüntüsüde gelmiyor

O Her durumda olan bir senaryo değil hocam biosun ssd veya hdd yi UEFi olarak görmediğinde sistemin siyah ekranda kaldığı durum başıma geldi.Tecrübeye istinaden paylaştım.

Denemek denememek sizin tercihiniz.
Denicem şimdi

Bu arada Elimde eski bir kasa var acaba onun bios pilini ve içindeki eski ekran kartınıda takıp denesem mi ?

bu gibi hatalarda buzzer kullanmak mantıklı değil mi

Hocam Bios ekranı gelirdi o durumda aksi halde nasıl format atabilirim ki ? Bios ekranı görüntüsüde gelmiyor

Denicem şimdi

Bu arada Elimde eski bir kasa var acaba onun bios pilini ve içindeki eski ekran kartınıda takıp denesem mi ?
Hard reset atmışsınız anakartın windows güncellemesi ile olan bağlantısını kesmişsiniz. Ayrıca bios pili dediğiniz şey marketlerde satılan lityum yuvarlak düğme piller. Yani Bios pili özel bir şey değil değiştirseniz de farklı bir enerji kaynağı takmış olursunuz.

Sırası ile yapmanız gerekenler;

+Tüm kablo bağlantılarını sökün>Psu tuşunu kapatın>Reset tuşuna 3-5 kez basın veya basılı kalın>Kablo bağlantılarını yeniden takın> (İşlemcinizde Dahili grafik kartı bulunuyor ise monitöre giden görüntü kablosunu anakarta bağlayın (Eğer varsa şiddetle önerilir) > Bağlantıları yaptıktan sonra çalıştırdığınızda görüntü gelmelidir.

!!! Monitör düğmesinin kapalı olmadığına, tüm parçaların düzgün oturduğuna emin olun.

YİNE DE GÖRÜNTÜ ALAMAZ İSENİZ STACKBACK YAPARAK windows güncellemesi esnasında sistemi boğmuş ve kendi eliniz ile hasara yol açmışsınız demektir. Fiziksel kontrol için yakınınızdaki bilgisayarcıya gösterin ya da anlayan birilerine danışın.

Sorununuz çözülmez ise özel kanaldan iletişime geçebilirsiniz.

Evet bilgisayarcıyım.

Denicem şimdi

İşlemcinde sorun olabilir bir kere başıma geldi işlemcide sorun oldumu hiç bir görüntü gelmiyor.

Hard reset atmışsınız anakartın windows güncellemesi ile olan bağlantısını kesmişsiniz. Ayrıca bios pili dediğiniz şey marketlerde satılan lityum yuvarlak düğme piller. Yani Bios pili özel bir şey değil değiştirseniz de farklı bir enerji kaynağı takmış olursunuz.

Sırası ile yapmanız gerekenler;

+Tüm kablo bağlantılarını sökün>Psu tuşunu kapatın>Reset tuşuna 3-5 kez basın veya basılı kalın>Kablo bağlantılarını yeniden takın> (İşlemcinizde Dahili grafik kartı bulunuyor ise monitöre giden görüntü kablosunu anakarta bağlayın (Eğer varsa şiddetle önerilir) > Bağlantıları yaptıktan sonra çalıştırdığınızda görüntü gelmelidir.

!!! Monitör düğmesinin kapalı olmadığına, tüm parçaların düzgün oturduğuna emin olun.

YİNE DE GÖRÜNTÜ ALAMAZ İSENİZ STACKBACK YAPARAK windows güncellemesi esnasında sistemi boğmuş ve kendi eliniz ile hasara yol açmışsınız demektir. Fiziksel kontrol için yakınınızdaki bilgisayarcıya gösterin ya da anlayan birilerine danışın.

Sorununuz çözülmez ise özel kanaldan iletişime geçebilirsiniz.

Evet bilgisayarcıyım.

Hocam öncelikle Zaten çöpü atamaya gittiğimde %25’di güncelleme ve çöpü ayamam eve gelmem işte lavaboya gidip eşimi yıkamam ve bilgisayarın başına geçmem en az 5dk sürmüştür yani geldiğimde muhtemelen reset bitmişti ama görüntü yoktu ve yinede Güncelleme sırasında Kapatılmaması gerektiğini bildiğim için en az 5dk daha bekledim ama PC açık olmasına rağmen hayla hiç bir tepki vermediği ve görüntü olmadığı için kapattım yani Güncelleme kesmek ile alakası yok

Ayrıca tüm kabloları söktüm ve statik elektriği boşaltım zaten ve işlemcim Ryzen 7 3800X yani Dahili GPU’su yok olsa denerdim zaten

Bu durumlarda STACKBACK de söz konusu değil ayrıca stack back donanıma zarar vermez yazılım ile alakaladır en fazla dosya bozulur kilitlenir vs. dediğim gibi %99 ihtimal Güncelleme bitmişti güvenli modu açmaya çalışırken bir şey oldu yada ben orda değilken bir şey olmuştur bilemiyorum artık

(Ayrıca Bios pilinin ne olduğunu biliyorum yani acaba bios pili mi bitti acaba demek istemiştim orada)

İşlemcinde sorun olabilir bir kere başıma geldi işlemcide sorun oldumu hiç bir görüntü gelmiyor.
Hocam işlemci kolay kolay bozulmaz alt tarafı safe mod’du açmaya çalıştım ve kapanırken güncelleme yaptı işlemciyle alakası olduğunu düşünmüyorum (eğer psu o sırada kafayı yiyip işlemciye zarar vermediyse ki işlemcinin bozulma olasılığı %1-5 arasıdır koay kolay bozulmaz)

Bozulmuşsa zaten kasayı paramparça ederim sinirden🥲

Sa

Kaspersky ile tam tarama yapmak için için msconfig'den Güvenli Önyüklemeyi (Ağ ile) açtım. Yeniden başlat dedi tamam dedim ve o sırada Windows güncellemesi olduğu için otomatik başladı. Güncelleme bitene kadar dışarı Çöpü atıp gelim dedim geldiğimde PC açıktı hayla ama monitör uyku moduna geçmiş, görüntü yoktu. 3-5dk bekledim bir bekledim açılmayınca mecbur tuştan kapattım.
Tekrar açtığımda Bios ekranı veya logo dahil hiç bir görüntü gelmiyor.

Şunları denedim:
• CMOS sıfırladım, BIOS pilini söküp 20 dk bekledim.

• RAM'leri söküp tek kanal denedim.

• Ekran kartı ve monitördeki HDMI yuvalarını değiştirdim.

• RAM ve GPU pinlerini silgiyle sildim.

Hiçbiri işe yaramadı. Sorun ne olabilir, ne yapmamı önerirsiniz?

@TechGuy
aynı sorun benimde başıma geldi sistem yeniydi yukarıda yaptığın herşeyi denedim fakat sonuç alamadım anakartta cpu ve dram debug ledleri sürekli yanıyordu sistem görüntü vermiyordu en son artık sorunun sistemsel değil donanımsal olduğunu düşündüm aldığım yere tekrar gönderdim cpuda arıza varmış yenisiyle değiştirdiler şuan sıkıntısız. yani sorun işlemcinde olabilir bi kontrol ettirmeni öneririm.

Geri