Spor ile ilgili tüm sorularınızı cevaplıyorum

Bileklerimi nasıl kalınlaştırabilirim?

Hocam merhaba. Spora başlayalı 4 ay oldu sıkı bir diyet yaptım(gerçi son dönemlerde biraz esnek davrandım) 98 kg dan 85 e düştüm. Üst bölge hafiften şekillenmeye başladı ama alt böyle yani göbek bir türlü gitmiyor. Yanlarda da simitler vardı ama az kaldı önceki gibi değil. Bölge bölge antreman programımım var haftanın 5 günü kardio yapıyorum ama göbek gitmiyor. Protein tozu ve creatin de kullanıyorum. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Bu arada alt karın için program sonu egzersiz de yapıyorum ama üst bölge gibi hızlı aksiyon alamıyorum.
Her insanda değişken olan ilk yağlanan ve son eriyen bölgeler vardır. Bunlar genelde karın ve yüz kısmı olur, devam ettikçe gider. Alt karın kasının henüz çıkmaması da yağlanma alt bölgede toplandığı için normaldir.

Belki bir nebze belki de büyük bir yardımı olabilecek şeyler şunlar:

Sağlık sorunun yoksa carb cycling 3-4 gün sıfır karb bir gün alman gereken kalori miktarı (kg koruması için 3000 ise ona yakın bir kaloride geneli karb)
Bol miktarda su (İdrarının beyaz olacak seviyeye gelmesi.)
Maydonoz gibi ödem attırıcı bitkiler.

SAĞLIK TAVSİYESİ değildir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeri midir bilmem ama 3-4 ayda 7-8 kilo vermeme rağmen yüzümde incelme olmadı çok gıdım var rahatsız ediyor gıdı eritmekle ilgili bir önerin var mı ?
Üst tarafta da yazdığım gibi her insanda değişken olarak bazı bölgeler yavaş bazı bölgeler geç erir. Ciddi miktarda ve hızlı bir şekilde yağ yakılan diyetlerde yağ eksilen bölgeler tekrar bir kilo alımında genelde çok yağlanmaz.
Diyetine devam etmekten başka çaren yok.
Sanada sağlık tavsiyesi değildir diyerek
Sağlık sorunun yoksa carb cycling 3-4 gün sıfır karb bir gün alman gereken kalori miktarı (kg koruması için 3000 ise ona yakın bir kaloride geneli karb)
Bunları öneriyorum, boy kilo bilgisi verir misin?

d3k2 veya magnezyum balon mu yoksa baya etkili mi ayrıca hangi vitaminleri önerirsin
Kullandığın vitaminler özellikle magnezyum çok önemli magnezyum eksikliği D vitaminini de etkiliyor D vitamini de testo için en önemli vitaminlerden birisi.
Multivitamin ya da D-C vitaminleri kullanabilirsin
Sağlık tavsiyesi değildir

Bileklerimi nasıl kalınlaştırabilirim?
Ele yakın kısımdan bahsediyorsan pek bir şey yapamazsın.
Kolunu haftada 2 defa çalıştırıyorsan
Bir gün 3 set Hammer Curl - Reverse Cable Curl süper set yapabilirsin. Seviyene göre 3 set yeter, ben olsam 2 set yapardım, genelde de çok yeni değilsen 3 set takılabilirsin.
Diğer gün Hammer Curl ve Cable Wrist Curl yapabilirsin

Tek birini seç dersen setlerin hakkını veremeyeceğini düşünüyorsan hammer ve reverseyi verebileceğini düşünüyorsan wrist ve hammeri öneririm.

Son düzenleme:
Her insanda değişken olan ilk yağlanan ve son eriyen bölgeler vardır. Bunlar genelde karın ve yüz kısmı olur, devam ettikçe gider. Alt karın kasının henüz çıkmaması da yağlanma alt bölgede toplandığı için normaldir.

Üst tarafta da yazdığım gibi her insanda değişken olarak bazı bölgeler yavaş bazı bölgeler geç erir. Ciddi miktarda ve hızlı bir şekilde yağ yakılan diyetlerde yağ eksilen bölgeler tekrar bir kilo alımında genelde çok yağlanmaz.

Kullandığın vitaminler özellikle magnezyum çok önemli magnezyum eksikliği D vitaminini de etkiliyor D vitamini de testo için en önemli vitaminlerden birisi.

Bir gün 3 set Hammer Curl - Reverse Cable Curl süper set yapabilirsin. Seviyene göre 3 set yeter, ben olsam 2 set yapardım, genelde de çok yeni değilsen 3 set takılabilirsin.

Tek birini seç dersen setlerin hakkını veremeyeceğini düşünüyorsan hammer ve reverseyi verebileceğini düşünüyorsan wrist ve hammeri öneririm.
d3k2 boy uzatmaya yardımcı olur mu pekı bıde şuan aktıf creatın kullanıyorum yakın zamanda toplu bi alışveriş yapıcam protein tozu alıcam yanına ne alsam diye düşünüyorum magnezyumu kafadan ekledım haricen çinko veya omega 3 vs. ne onerırsın tam olarak

Kilo 98 den 85-86 ya düştü hocam. Boy 1.76
Kilon boyuna göre normal bir insan için hala fazla devam et düzelecek

d3k2 boy uzatmaya yardımcı olur mu pekı bıde şuan aktıf creatın kullanıyorum yakın zamanda toplu bi alışveriş yapıcam protein tozu alıcam yanına ne alsam diye düşünüyorum magnezyumu kafadan ekledım haricen çinko veya omega 3 vs. ne onerırsın tam olarak
Yardımcı olur.
Ekstra bir suplement alışverişi yapmana gerek yok, proteinini tamamlayabiliyorsan protein tozu kullanmana gerek yok. Creatini alabilirsin çünkü günlük 5 gramlara çıkman çok zor.
D ve çinkoyu öneriyorum.
Yine sağlık tavsiyesi değildir :D

Teşekkür ederim. Bilek için bir şey yapamıyorsak öyle mi kalacak, spor harici farklı bir yöntem var mı?

Hocam merhaba ben 190 110 kiloyum şuan bu sene 10 kilo aldım şekeri ve hamur işlerini kestim ve yürüyüş yapıyorum zaman oldukça yazında spora başlamak istiyorum ama 9 yıldır göğüs yağlarımdan kurtulamıyorum 13 kiloda verdim gitmediler sadece küçülüyorlar ne yapmamı önerirsiniz

175 kilodan 130 kiloya kadar inmiştim oldukçada fazla kas kütlesi koymuştum baya baya patlamıştı vücut fakat 1 sene boyunca ( yaklaşık 3 ayı kilo vererek ) kalan 9 ayı kilo sabit kaldı günde 700 gram tavukla başlamıştım örnek sonlara doğru 200 gram tavuga kadar inip herşeyi kısıtlamıştım fakat hi çbir şekilde 9 ay boyunca kilo verememiştim bu sebepten ötürü sinirlenip saldım kan testi yaptırmıştım fakat hiç bir sorun cıkmamıştı ne böbrekte ne cigerde tertemizdi ama garip bir şekilde 1 sene hiç diyet bozmadan haftada 5 bazen 6 gün sağlam antreman atıyordum hergün fix 1 saat 1 saat 15 dakka kardio atıyordum ama veremedim neden oldugunuda çözemedim şuan malesef eski kiloma geri döndüm

Spordan sonra zerre kas acısı yok sanki hiç yapmamış gibi neden böyle oluyo hatta bacak gününden sonra bile kas acısı yaşamıyorum günlük yaşama devam ediyorum

Merhaba arkadaşlar şuanda her ne kadar işim gereği fonksiyonel idmanlar yapıyor olsamda uzun zamandır vücut geliştirme sporu ile ilgileniyorum. Şu tozu mu kullanayım bu tozu mu kullanayım dışında diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum, kardiyo da koşayım mı yürüyeyim mi o hareket mi bu hareket mi vesaire gibi tüm sorularınızı sorabilirsiniz.
Spora başlayınca iştah açılıp kilo alma olayı varmı
İnstada aynı isimle hesap var sizin mi?

Zargana olan biri nasıl sıfırdan kol kası yapar
1.88
75-80KG tam hatırlamıyorum
Kondisyon 10 sınav çekecek seviyede
Bir kol diğerine göre daha kaslı
Biraz göbek var

Spora başlayınca iştah açılıp kilo alma olayı varmı
İnstada aynı isimle hesap var sizin mi?
Yakılan ekstra kalori = vücudun istediği ekstra kalori ama 1 saatlik kardiyoda 300 ile 600 kalori arası yakılırken, yediğin besinlere göre alabileceğin kalori daha fazla olur. Temelde evet denilebilir.

Knk evde dambıl halter seti var haftada 4-5 gün çalışabiliyorum sence günleri nasıl böyleyim? 4 aydır falan rastgele yapıyorum forma dikkat ederek tabi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,835
Üyeler
195,180
Son üye
whoops51
Geri