Çözüldü✓ Ryzen 7 9700X aldım pişman olurmuyum?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
gereğinden fazla uzadı konu.
Arkadaşlar cinebench, puget benchmark falan oynuyor oyun olarak heralde ben anlamadım keyfiniz bilir 9700X orada önde evet

Konu basit aslında
3D Belleğin önemsiz oldugu oyunlarda evet 9700x %2-3-4 öne gecebiliyor ama önbellek olan oyunlarda (ki günümüzde çoğu oyun) X3D işlemciler 2 haneli %10-20 arası fark koyuyor geçiyor. 7700X' e daha 2 haneli fark koyamayan işlemciyi övüyolar kardeşim adam diyor 9700x e soyle ram tak böyle ram tak soyle yap yav 7800x3d al EXPO açma ortalama fps de yine x3d gecme ihtimali var. Ki aynısını 7700X' e yap zaten %1 daha düşüğü olacak daha successoruna 2 haneli fark atamayan işlemciyi pohpohluyolar burda valla

Zen5' in en büyük geliştirmesi fiziksel olarak IHS' nin daha iyi olması bu da ısıları 7-8 derece düşürdü eşit watt da yani bu bile MİMARİSEL değil
:ROFLMAO:

Simdi sorsam IHS ne bilemeyecekler tabii

Arkadaşlar cinebench, puget benchmark falan oynuyor oyun olarak heralde ben anlamadım keyfiniz bilir 9700X orada önde evet

Konu basit aslında
3D Belleğin önemsiz oldugu oyunlarda evet 9700x %2-3-4 öne gecebiliyor ama önbellek olan oyunlarda (ki günümüzde çoğu oyun) X3D işlemciler 2 haneli %10-20 arası fark koyuyor geçiyor. 7700X' e daha 2 haneli fark koyamayan işlemciyi övüyolar kardeşim adam diyor 9700x e soyle ram tak böyle ram tak soyle yap yav 7800x3d al EXPO açma ortalama fps de yine x3d gecme ihtimali var. Ki aynısını 7700X' e yap zaten %1 daha düşüğü olacak daha successoruna 2 haneli fark atamayan işlemciyi pohpohluyolar burda valla

Zen5' in en büyük geliştirmesi fiziksel olarak IHS' nin daha iyi olması bu da ısıları 7-8 derece düşürdü eşit watt da yani bu bile MİMARİSEL değil

Neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin gerçekler dediğin gibi değil

Ekler

• IMG_0330.webp
    IMG_0330.webp
    59.7 KB · Hit: 32
  • IMG_0329.webp
    IMG_0329.webp
    66.6 KB · Hit: 29
  • IMG_0328.webp
    IMG_0328.webp
    63 KB · Hit: 30
Neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin gerçekler dediğin gibi değil
Kardeşim boş insana laf anlatarak kendinizi yormayın klavyeye baktığınız parmaklarınıza yazık bırak kendi bildiği ile yoluna devam etsin.1 deli kuyuya 1 taş atmış 40 akıllı çıkaramamış mevzusuna döndü olay adam oyun performansının kafa kafaya olmasını anlamadı bunu geçtim. Hala bizim tamamen oyun performansına odaklı karşılaştırma yaptığımızı falan sanıyor :D

Geçen Paylaşılan Corsair Nautilus 240MM Sıvı Soğutmayı Aldım Parça Parça Sistem Toplamayı Düşünüyorum Bugün de Gamin Gecesinden 11.500TL ye Ryzen 7 9700X aldım 7800X3D Almak Hep Aklımdaydı Ama Fiyat Avantajından Ötürü Bunu Aldım Sizce Pişman eder mi? Yada Keşke 7800X3D Alsaydım Dermiyim. Ayrıca Aldığım Sıvı Soğutma bu İşlemciyi 105W Modunda Çalışırken Soğutmaya Yeter mi?
7800x3d ile arasındaki farka değmez. En iyisini yapmışsın. Hayırlı olsun.

Konu basit aslında

Burda 5 kişi sana anlatmaya çalıştı bildiğini okumaya devam ettin. Böyle devam et kardeşim ben hayatımda tek bir doğru ile birsürü akıllı adamı ikna ettim de senin gibi cahilin önüne ne susarsak sunalım ikna olmayacaksın :D

Yani şurada çocuk kavgasına çevirdiniz işi ya helal olsun size

gereğinden fazla uzadı konu.
Arkadaş algı peşinde ve konuyu çarpıtma ustası. Aslında buraya mesaj yazarak arkadaşa cevap vermiyorum. Forumu binlerce kişi okuyor. Yanlış yönlendirmelerin, çarpıtmaların önüne geçmek adına yazıyoruz. Herşeyden önce herkesin kararına saygılı olmayı öğrenmeli bazıları. Öğreteceğiz!

Burda 5 kişi sana anlatmaya çalıştı bildiğini okumaya devam ettin. Böyle devam et kardeşim ben hayatımda tek bir doğru ile birsürü akıllı adamı ikna ettim de senin gibi cahilin önüne ne susarsak sunalım ikna olmayacaksın :D
Yani bu konuda salt işlemci gücünü savunacak kadar cahil bir arkadaş bu. Burada 9700x saf kas gücüyle 7800x3d den daha güçlü diyen hiç kimse olmadı. Çok şükür o kadar delirmedik. 7800x3d'yi rahatlıkla dövebileceği cinebench veya uygulama testlerini ortaya atanda olmadı. Çünkü algı ve çarpıtma peşinde değiliz.

Verilen örneğe dikkat kesilin. 1080p 4090'la alınmış test sonuçları. Bunun birde 720p versiyonlarıda vardır. Onlarıda atsaydı. Uzasaydı 7800x3d nin grafik sağa doğru belki daha iyi tatmin olurdu. :D:D:D Bu testler günlük kullanım konusunda dünyamız gerçeklerini yansıtmaz. 7800x3d ve 4090 alan hiç kimse zaten bu çözünürlükte kullanmaz. Bu çözünürlükteki testlerin ana amacı gpu üstündeki yükü azaltıp işlemciler arası güç farkını geniş skalada görmek içindir. Özünde 2k ve 4k da işlemciler birbirlerine çok yakın performanslar veriyor. Alınan fps değeri düştükçe birbirleri arasındaki performans deltasını görmek zorlaşır. Günün sonunda asıl bakmanız gereken değerler bu işlemciler için min. 2k'dır. İşlemci üstündeki yükü gpu aldıkça yüzdesel fark korunsa da hissedilir fark yok olur, buhar olur.

Şimdi 7700x'de dahil edilmiş konuya. :D Fps başı ödenen parada 7700x hepsine kıyasla lider olur. 7800x3d yine son sırayı boylar. Yani arkadaşlar bu konunun amacı bu değil. Bu arkadaş her gün haklı çıkmak adına farklı yerlere çekiyor konuyu.

Anaokulu çocuğuna anlatır gibi anlatalım belki anlar o zaman. Yeni sorular soralım;

7700x işlemcim var, 9700x almalı mıyım? Hayır
7700x işlemcim var, 7800x3d almalıyım? Hayır
9700x işlemcim var, 7800x3d almalıyım? Hayır
İlk kez am5 işlemci alacağım, 7800x3d yerine 9700x alırsam pişman olur muyum? Kesinlikle Hayır :D

9700x alınmaması gereken ara işlemci modeli değildir. 7800x3d'nin olduğu her masada alnı açık savaşını verir. Aralarında fiyat farkı açıldıkça 7800x3d için durum daha da vahimleşir. Kapanırsa da tam tersi.

Şuraya da gerçek test verilerini de atalım belki okunur. Göreceli performansta 2k'daki %5 lik, 4k'daki %2 nin altındaki farklar bilmeyen arkadaşlara ışık olur.

Son olarak konunun özüne dönelim, 7800x3d alınmayacak işlemci değildir. Bunu burada savunan olmadı. Lakin 9700x almakta pişmanlık değildir. Aradaki fiyat farkı farklı donanımlara kullanılabilir. Aynı cümleleri 7700x, 9700x arasında olabileceği gibi 7700x, 7800x3d arasında da kurabiliriz.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,095
Üyeler
196,893
Son üye
kyrbs
Geri