Çözüldü✓ Ryzen 7 9700X aldım pişman olurmuyum?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
65w güç tüketiyor bence de çok ısınacak bi işlemci değil ama 5000 tl lik bir anakart kesinlikle bu işlemciyi overclocklu şekilde taşıyamaz en az bi 10k vermek lazım oc yapabilmek için zaten
oc yapınca güç tüketimi artıyor 110 115w falan fakat amd bu mimaride farklı bişey yapmıştı sıcaklıkları kolay kontrol altına alabiliyorz

Konu Sayesinde Abdullah abi ile konuşabilmiş olmak da ayrı güzel oldu açıkçası. Teşekkür ederiz abi yardımın, fikirlerin ve desteğin için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

oc yapınca güç tüketimi artıyor 110 115w falan fakat amd bu mimaride farklı bişey yapmıştı sıcaklıkları kolay kontrol altına alabiliyorz
Yine de kaliteli faz sayısı ve kalitesi yüksek bi anakart lazım tabi ben anakart işinden çok anlamıyorum oc ile çok uğraşmadım doğrusu ama Abdullah abinin dediği gibi iyi bi anakart kesinlikle lazım yoksa işlemci zaten gayet serin bende de 240 lık corsair sıvı soğutma var zaten.
Ben başından beri bu işlemci oyunlarda 7800x3d den iyi diye savunmuyorum zaten sadece aradaki farkın göz ardı edilebilecek yada 3000 tl fazla vermeye benim bütçemde değmeyecek bi durumdu ben o 3000 tl ye sıvı soğutma aldım mesela sistemimde performans dışında estetiği de göz önünde bulunduruyorum. Yoksa çekerim krediyi 9800x3d alırım ama yapmak istemiyorum ihtiyacım yok. Benim bu konudan beklentim şeydi. Kardeşim işte 7800x3d biraz daha performanslı oyun konusunda ama 9700x de pişman etmez diğer işlerde de biraz daha iyidir güle güle kullan hayırlı olsun demleriydi. Birkaç insan da öyle yaptılar sağolsunlar. Ama 2 3 tane şahıs gelip (pişman olursun 7800x3d almalıydın kesinlikle daha iyi) diyor ben adama diyorum ki ya ben 3000 tl daha vermek istemedim ayrıca bu işlemciyi soğutmak daha kolay diğer işlerde daha hızlı ve akıcı ve oyun performansı konusunda 7800x3d yi aratmıyor dedim. Ama cahille yarışa girilmiyor işte adam hala gelmiş bana diyor ki 7800x3d oyunda yüzde bilmem kaç daha iyi. Eee yani ben daha kötü demedim ki zaten :D

Son düzenleme:
65w güç tüketiyor bence de çok ısınacak bi işlemci değil ama 5000 tl lik bir anakart kesinlikle bu işlemciyi overclocklu şekilde taşıyamaz en az bi 10k vermek lazım oc yapabilmek için zaten
65W limitle bu işlemci 7700X den bile dayak yer kral ilk çıktıgında zaten yiyordu 105W modu falan geldi sonra benim işlemci oıyunda 50W çekiyor

IHS optimize edildi mimarisel değil fiziksel bi gelişim sayesinde 6-7 derece, mimari olarak da watt/perf farkı sayesinde kücük 2-3 derece oynamalar var. Zen4 ile zen5 nerdeyse aynı cok bir fark yok. zen4+ gibi yani.

Geçen Paylaşılan Corsair Nautilus 240MM Sıvı Soğutmayı Aldım Parça Parça Sistem Toplamayı Düşünüyorum Bugün de Gamin Gecesinden 11.500TL ye Ryzen 7 9700X aldım 7800X3D Almak Hep Aklımdaydı Ama Fiyat Avantajından Ötürü Bunu Aldım Sizce Pişman eder mi? Yada Keşke 7800X3D Alsaydım Dermiyim. Ayrıca Aldığım Sıvı Soğutma bu İşlemciyi 105W Modunda Çalışırken Soğutmaya Yeter mi?
Kardeşim 9700x daha mantıklı paran cebinde kalmış daha ne istersin. 7800x3d ye bakılmaz bile

65W limitle bu işlemci 7700X den bile dayak yer kral ilk çıktıgında zaten yiyordu 105W modu falan geldi sonra benim işlemci oıyunda 50W çekiyor

IHS optimize edildi mimarisel değil fiziksel bi gelişim sayesinde 6-7 derece, mimari olarak da watt/perf farkı sayesinde kücük 2-3 derece oynamalar var. Zen4 ile zen5 nerdeyse aynı cok bir fark yok. zen4+ gibi yani.
Ya dostum git allah aşkına hala 7700x den tokat yer diyo ya LDNSLSMSLMWLMDŞWNDŞEMDP. Dostum seninle tartışmak istemiyorum dedikçe neden yazıyorsun 7700X e ne yaparsa yap 9700x ile yarışamaz kardeşim o ilk bios sürümlerinde öyleydi sonra düzelttiler 105w ile uzaktan yakından alakası yok. Zaten 105w modu performansa çok etki etmiyor.

Arada %10-15 lik fiyat farkı var zaten doğru bir karşılaştırma olmuyorki ikiside fiyatının hakkını veren modeller
Abdullah abi de dahil bu konuyu çoğu kişi 7800x3d vs 9700x olarak anladılar mevzu burdan çok uzak zaten bi tane lavuk hala gelmiş karşılaştırma yapıyor kimse konu başlığını okumadı sanırım :D

Abdullah abi de dahil bu konuyu çoğu kişi 7800x3d vs 9700x olarak anladılar mevzu burdan çok uzak zaten bi tane lavuk hala gelmiş karşılaştırma yapıyor kimse konu başlığını okumadı sanırım :D
En son deli edecekler beni basıcam parayı anakarta ram e zaten sıvı soğutma var yapıcam bi oc koyucam önlerine testleri de işte ne gerek var ihtiyacım yok :D

Arada %10-15 lik fiyat farkı var zaten doğru bir karşılaştırma olmuyorki ikiside fiyatının hakkını veren modeller
Saçma! 9950X3D de fiyatının hakkını veriyor ama denklik söz konusu değil

Kişinin bakışına göre değişir kimisi için %15 fark anlamsız olabilir özellikle 2k veya 4k oyunculuk içinse. Özellikle 4k da yükün çoğu gpu ya bindiğinden artık orda 7800x3d bütün avantajını kaybeden taraf olur çünkü 9700 daha serin çalışır ve daha uygun fiyatlıdır

abi net olarak söylüyorum eğer elinde hynix a die ram var ise orta segment bi anakart da var ise internette bulabilceğin güzel oc videoları var dene sonuçlara sende inanamıcan 7800x3d ile 9700x kafa kafaya geliyor hatta 9700x bazen geçiyor 9700x bellek kontrolcusu daha iyi olduğunu için 6000 mhz 2000 fclk da çalışmasına gerek yok 6600mhz 2200 fclk bile 1-1 modda biraz şanslıysan çalışabiliyor 7800x3d yi bu şekilde geçiyor

abi net olarak söylüyorum eğer elinde hynix a die ram var ise orta segment bi anakart da var ise internette bulabilceğin güzel oc videoları var dene sonuçlara sende inanamıcan 7800x3d ile 9700x kafa kafaya geliyor hatta 9700x bazen geçiyor 9700x bellek kontrolcusu daha iyi olduğunu için 6000 mhz 2000 fclk da çalışmasına gerek yok 6600mhz 2200 fclk bile 1-1 modda biraz şanslıysan çalışabiliyor 7800x3d yi bu şekilde geçiyor
Bende görmüştüm ama inanması güçtü eğer gerçekse burda harbiden kargaşa çıkar öyle söyliyim iç savaşa döner burası umarım bunun videosu gelir çok merak ediyorum şimdi :D

9700x kullanacak adamda kesinlikle a die ram olmalı a die ram yoksa 7800x3d daha mantıklı kalıyor çünkü 7800x3d önbelleğinin fazlalığı sayesınde ram e daha az ihtiyaç duyuyor

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,090
Üyeler
196,890
Son üye
mirbugra0
Geri