Öneri R7 7800X3D ve RTX 5070 İçin Anakart Tavsiyesi

Hayırlı olsun hocam güle güle kullan, güncel sistemin ne oldu yazar mısın? Belki diğer parçalarda benim de kafamda fikir oluşur.
Teşekkür ederim sanada hayırlı olsun.parçalar ve fiyatları(son 2 hafta içinde parça parça topladım)
ANAKART:Asus Tuf Gaming B850m-E wifi 8.000TL
İŞLEMCİ:Ryzen 7 7800x3d 14.450TL
Ekran Kartı:Msi Gaming Trio x3 5070 12gb 38.000TL
Ram:Patriot Viper Venom Rgb 32gb 2x16 6400mhz Cl32 23.500TL
KASA:Segotep Lumi 3T 750w 4.500TL
Soğutucu:Cooler Master Masterliquid core nex digital 360mm(lcd) 5.250TL
Toplam fiyat 93 küsür yapıyor taksitlerde vade farkı vs toplam 95.312 TL yaptı..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim sanada hayırlı olsun.parçalar ve fiyatları(son 2 hafta içinde parça parça topladım)
Toplam fiyat 93 küsür yapıyor taksitlerde vade farkı vs toplam 95.312 TL yaptı..
Kasada pişman oldum sadece kasa baya güzel tipi tasarımı ama ufak durdu gözümde daha iri durur diyodum ama artık açtım dün iadede etmem mümkün değil belli bir süre kullanıcaz bunu :(

Kasada pişman oldum sadece kasa baya güzel tipi tasarımı ama ufak durdu gözümde daha iri durur diyodum ama artık açtım dün iadede etmem mümkün değil belli bir süre kullanıcaz bunu :(
Hocam bence kasayı değişeceğin zaman PSU'suz alıp PSU'yu da kendin seç, her PSU'ya güven olmuyor. Hatta kasayı değiştirmesen bile bütçen olduğu zaman PSU'yu söküp bilindik bi A tier PSU alıp takmanı öneririm ben

Hocam bence kasayı değişeceğin zaman PSU'suz alıp PSU'yu da kendin seç, her PSU'ya güven olmuyor. Hatta kasayı değiştirmesen bile bütçen olduğu zaman PSU'yu söküp bilindik bi A tier PSU alıp takmanı öneririm ben
Evet bende öyle düşünüyorum ama burda hata yaptım malesef söktüğüm psu boşta kalıcak satsan para etmez hesap çarşıya uymadı o yüzden üzgünüm biraz sende sistemini yazarmısın bende bakayım

Evet bende öyle düşünüyorum ama burda hata yaptım malesef söktüğüm psu boşta kalıcak satsan para etmez hesap çarşıya uymadı o yüzden üzgünüm biraz sende sistemini yazarmısın bende bakayım
İşlemci: R7 7800x3d
Ekran Kartı: Msi MSI GeForce RTX 5070 GAMING TRIO OC
SSD: Kingston 1TB KC3000 NVMe M.2
PSU: Corsair RM850x
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360
RAM: Patriot Viper Venom 16x2GB 6000MHz CL30
Anakart: Kararsızım
Kasa: Kararsızım

İşlemci: R7 7800x3d
Ekran Kartı: Msi MSI GeForce RTX 5070 GAMING TRIO OC
SSD: Kingston 1TB KC3000 NVMe M.2
PSU: Corsair RM850x
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III Pro 360
RAM: Patriot Viper Venom 16x2GB 6000MHz CL30
Anakart: Kararsızım
Kasa: Kararsızım
Bileşenlerin çok iyi soğutman özellikle,ben micro anakart aldıgıma bi tık pişman oldum heybet istiyosan 1 2k daha koyup atx almanı öneririm.Ekran kartın 2x fan sanırım büyük kasada sırıtabilir Asus tuf b850-plus tavsiye ederim çok araştırdım çok iyi kart,kasada tamamen zevk kişisel yani :/

Bileşenlerin çok iyi soğutman özellikle,ben micro anakart aldıgıma bi tık pişman oldum heybet istiyosan 1 2k daha koyup atx almanı öneririm.Ekran kartın 2x fan sanırım büyük kasada sırıtabilir Asus tuf b850-plus tavsiye ederim çok araştırdım çok iyi kart,kasada tamamen zevk kişisel yani :/
Teşekkür ederim, hayır ekran kartım 3x fan. Ben de bu yüzden anakart için acele etmiyorum, biri aklıma şu anakartı soktu ama bu kadar bütçe ayırmalı mıyım o konuda kararsızım.

Teşekkür ederim, hayır ekran kartım 3x fan. Ben de bu yüzden anakart için acele etmiyorum, biri aklıma şu anakartı soktu ama bu kadar bütçe ayırmalı mıyım o konuda kararsızım.
Ha kartlar aynı anladım güzel.X870 chipsete girmek için bende aynj soruyu kendime çok sordum bu karta bu işlemciye yakışır ama bu kadar bütçe cidden totalde deli fark yaratıyo ben 60-70k ile yola çıktım 95kda bitirdim ve m2 1tb önceden vardı ama anakart bana göre en son bütçeyi hakeden kısım b850 zaten üst segmente giriyor o yüzden ben olsam girmezdim

• Beğen
Reaksiyonlar: DobS
Hahahaha ben de yola 75k bütçe ile çıktım anakartı x870 alırsam 120k ile bitiriyorum sistemi cidden hastalık gibi bir şey oldu her şeyin en iyisi olsun diye diye buralara geldik

Hahahaha ben de yola 75k bütçe ile çıktım anakartı x870 alırsam 120k ile bitiriyorum sistemi cidden hastalık gibi bir şey oldu her şeyin en iyisi olsun diye diye buralara geldik
Valla bu iş malesef böyle biliyodum böyle olucağını ama bi kere alıcam bi kere alıcam kandıra kandıra anca ama sistem neredeyse aynı fiyat farkı nası böyle oldu onu anlamadım ne kadar sürede ve ürünleri kaça aldın ki

Valla bu iş malesef böyle biliyodum böyle olucağını ama bi kere alıcam bi kere alıcam kandıra kandıra anca ama sistem neredeyse aynı fiyat farkı nası böyle oldu onu anlamadım ne kadar sürede ve ürünleri kaça aldın ki
8.5k PSU farkı var, anakartta da bi 6k fark var, SSD'ye kaç para verdin bilmiyorum ama benim alacağım SSD de 8.5k kasayı da minimum 6k hesaplıyorum ben kafadan henüz almadığım için

8.5k PSU farkı var, anakartta da bi 6k fark var, SSD'ye kaç para verdin bilmiyorum ama benim alacağım SSD de 8.5k kasayı da minimum 6k hesaplıyorum ben kafadan henüz almadığım için
4 Mayıs'ta başladım toplamaya 9 gün olmuş henüz

4 Mayıs'ta başladım toplamaya 9 gün olmuş henüz
Komple toplayınca burda buluşalım hayırlısı olsun güle güle kullan şimdiden :))

B650M-R al geç.

Hocam, B850M-Force anakartı alın. Ramleriniz ile birlikte timing ayarları yaparsanız daha yüksek fps ve akıcılık elde edersiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,384
Üyeler
196,946
Son üye
yuduns
Geri