Öneri 2k Oled Monitör Tier List

Bu hızlı VA daha iyi olur PS5 için.

Rtıngs de incelemesi varda ücretli olduktan sonra gizlendi tabii
İşletim sistemi olan seçenek bulamaz mıyız Samsung dışında

İşletim sistemi olan seçenek bulamaz mıyız Samsung dışında
Ucuza tv box al daha iyi. İşletim sistemi reklamlı youtube vs var. Para ödemen gerekiyor. TV box alırsan sorun kalkar. İşletim sistemine sahip iyi bir monitörde görmedim bu bütçede.

Ucuza tv box al daha iyi. İşletim sistemi reklamlı youtube vs var. Para ödemen gerekiyor. TV box alırsan sorun kalkar. İşletim sistemine sahip iyi bir monitörde görmedim bu bütçede.
Acer vg240y bu monitörün kronik sorunu varmı bilinen ekran çizgileşiyor

32k butce ile uzun yillar kullanmak icin XG27ACDMs monitormu alayim yoksa XG27ACDMs mi? rekabetci oyunlar oynama amacli

Konudan alakasız ama Samsung smart monitor m7 alınır mı
İçerik tüketmek için fiyatına göre çok mantıklı, alınır. Bende birkaç aydır 43" olanı var gayet memnunum.

Oyun konusunda yavaş bir model değil bu arada. Birçok VA panelden iyidir hatta 60HZ olmasına rağmen. Açıları da birçok VA'dan iyi. Black smearing olayını karanlık web sayfalarında bile hissetmiyorum ben. Forza Horizon 5, RDR2 gibi oyunlar keyifle oynanıyor. FC26 gibi oyunlarda 60HZ olması rahatsız ediyor.

Tek eksisi simsiyah bir görüntüde bazı açılardan bulutlanma yapıyor ve yaygın bir sorun. Kontrast belirtildiği gibi 5000:1 değil 3000:1 seviyesi.

Düzenleme: Smart özellikleri yeterli. Bütün streaming servisleri var. Youtube'da dandirik box'lar videoyu hızlı oynatma desteklemez mesela, bu cihaz destekliyor. Arayüzü seri ve akıcı çalışıyor. Gariptir ki TV One UI güncellemesi aldı ve arayüz bir tık geriye gitti bence ama işlevsel hala. İşletim sistemi tarafında tek eksisi iptv tarzı bir hizmet alacaksanız düzgün app bulmak zor. Android box'ta tivimate gibi ücretli ama çok kaliteli alternatifler var.

Alıntıyı görüntüle

Okumaya üşenenler için yapay zekaya listenin görselini yaptırdım. Yorumlar ve Tier list bana ait, görsele dönüştürmek için yapay zekayı kullandım.

Karşılaşabileceğiniz sorunları bilmek için rehberi okumanızı öneririm.

Not 1: Önemli bir kusuru, kronik sorunu vs olursa zaten yazarım. Rehberdeki monitörler için bir sorunu var mı diye sormayın. Sorun varsa bilgilendiriyorum zaten.

Not 2: Panel seçimi kişiye göre değişir bu yüzden almak istediğiniz monitörün panelini kendiniz belirlemeye çalışın. Artı ve eksi durumu var çünkü.

Kısaca daha iyi renkler, daha iyi homojenlik ve uzun vadede güvenirlik için QD-OLED. Işık altında daha iyi siyah derinliği, ışık altında daha iyi algılanan kontrast ve daha iyi HDR parlaklığı için W-Oled.

Not 3: 30k bütçesi olan mümkünse az daha koyup 4k almalı bence buna değeceğini düşünüyorum. Mo27u2 4.nesil Penta Tandem QD-OLED ve 35k civarına satılıyor. 30k ya 3.nesil 2k QD-OLED almak bana göre mantıksız.

Şu anki stoklarda bulunan AOC OLED monitörlerden uzak durun. AOC Oled monitörler HDR da renkleri doğru yönetemiyor, bu yüzden HDR da renkleri yeteri kadar canlı değil. Belki yeni modellerde çözerler. Q27G41ZDF, Q27G4SDR, AG276QKD2, AG326UZD gibi çoğu AOC monitörde bu problem var. İstisna durumlar hariç almayın.

Giriş seviye (ucuz) 2k Oled monitörler

Oled deneyimi versin yeterli diyenler için giriş seviye ile başlıyorum.

3.nesil Glossy QD-OLED AOC Q27G41ZDF 240hz (20 bin TL)
3.nesil Glossy QD-OLED Gigabyte GO27Q24 240 hz (23 bin TL)
Neden AOC önerdin o zaman diyeceksiniz çünkü istisna bir durum. Bu iki monitör en ucuz Glossy OLED monitörler şu an. Önerme sebebim de bu zaten. Sdr ve HDR parlaklıkları düşük. 200nit SDR parlaklık yeter diyenler değerlendirebilir.

HDR beklentisine girmeyin evet SDR dan biraz daha iyi gözükebilir ama HDR'dan parlaklık yüzünden memnun kalmazsınız. Çünkü cidden aşırı düşük parlaklığa sahipler. Trueblack400 sertifikasını bile sağlamayacak kadar düşük parlaklıktan bahsediyoruz. Ama SDR deneyimleri harika.

Panel ve kaplama tüm 3.nesil QD-OLED monitörler ile aynı. Doğal olarak sorunlarda aynı. Metin netliği, tepki süresi, renk gamutu, renk parlaklığı, siyah derinliği vs her şey QD-Oled de beklendiği gibi diğerleriyle aynı. Malzeme kalitesi ve parlaklık düşük.

Orta segment (25-28k) en iyi 2k Oled monitörlere geliyoruz.

Parlaklıkta kırpma olmasın ve HDR kullanmak istiyorum diyenler için. Monitörlerde HDR açısından çok beklentiye girmeyin bu arada TV gibi parlak olamıyorlar.

MAG271QPX E2, MO27Q2A (3.nesil QD-OLED)

XG27AQDMGR, 27GX704A-B (3.nesil W-Oled)

Xg27aqdmgr ve 27gx704a-b aynı W-Oled panel ve Trueblack glossy kaplamayı kullanıyor ama AQDMGR daha parlak. Görüntü kaliteleri iyi olsa da biraz riskli olduklarını düşünüyorum. Kısaca ışık altında iyi siyah derinliği, ışık altında iyi algılanan kontrast, daha zor çizilen ve daha kolay temizlenen kaplama. Daha kötü renk canlılığı ve daha kötü homojenlik. HDR da daha parlak ve en yüksek parlaklık Modunda ABL ile uğraşmıyorsun. En yüksek parlaklık modu görüntü doğruluğu açısından biraz zayıf. W-Oled monitörlerde uzun vadede bozulma ve yanma şikayetleri var. Grey banding (bazı sahnelerde dikey çizgiler) ve gama kayması (ekranın bazı yenileme hızlarında siyahları gri göstermesi sorunu) QD-Oled de gama kayması yok ve grey banding çok daha az oldukça temiz görüntü verebiliyorlar. Grey banding 4.nesil Tandem kadar kötü değil sizi pek rahatsız etmez ama uzun vadede riskli olabilir. Zamanla artan bir şey çünkü.

MAG271QPX e2 ve mo27q2a aynı QD-OLED panel ve Glossy kaplamayı kullanıyor. Açıkçası bu ikisi arasından özelliği (Kvm, hoparlör vs) bol olanı alabilirsiniz bir fark yok. Işık altında daha kötü siyah derinliği, ışık altında daha kötü algılanan kontrast, daha kolay çizilen ve daha zor temizlenen kaplama. Renkler AQDMGR ve 27GX704A-B gibi rakipleri W-Oled panelden daha canlı. Homojenlik çok iyi ve gama kayması sorunu yok. QD-OLED monitörlerde 3.nesil için uzun vadede pek şikayet yok. Kendim 2400 saat QD-OLED kullandım ben de iyiydi. Genel kullanıcı yorumları da bunu doğruluyor.

28-32 bin TL'ye satılan üst segment 2k Oled monitörlere geldik. Çok bir fark yok ama biraz daha özellikliler işte.

XG27AQWMg, MO27Q28GR (4.nesil Trueblack Glossy W-Oled)

XG27AQDNG, MO27q3 ve XG27ACDMs (3.nesil Glossy QD-OLED)

AQWMG renkleri ve parlaklığı eski nesil W-Oled panelden iyi. Başka geliştirmeler de var tabii. MO27Q28GR ve XG27AQWMG benzer performans gösteren modeller, aynı fiyatsa Asus fark varsa ucuz olanı alın. Grey banding bu iki modelde Tandem panelden ötürü daha fazla oluyor dikkat.

Acdms ise orta segment modellere yazdığım modellerden birazcık daha parlak olduğu için buraya koydum. Xg27aqdng ve xg27acdms arasında yenileme hızı dışında fark yok. Fiyatından ötürü AQDNG bence almayın ama indirime girerse değerlendirilebilir.

MO27q3 aslında mo27q2a ile aynı sadece hz farkı var ama, acdms üst segment'e koyup bunu ortaya almak istemedim. Biraz daha SDR parlaklığı ve Asusun OSD menüsü için 360hz den 280hz ye düşmek pek değmez. Bu yüzden en az denk olarak görüyorum, hatta Gigabyte seçerdim yenileme hızından ötürü.

Arada kalan modellerde var onlar hakkında da bilgi vereyim. Philips monitörlerini AOC üretiyor ve yeterli bilgi yok eleyin. Dell firmware, yanlış srgb gama, yazılım ve OSD menüsü açısından yetersiz eleyin. Asus ile aynı paraya satmaya çalışıyor mantıklı değil kesinlikle.

Samsung modeller mat kaplama, özellik açısından sınırlı ve hazır srgb modu yok eleyin. Mag274qpf x24 parlaklığı düşük ve pahalı eleyin. LG modellerin çoğu mat kaplama kullanıyor, kalibrasyon konusunda Asus kadar iyi değil ve özellik az bu yüzden eleyin. Mag272qpw X28 orta segment seviyesinde ama fiyatı üst segment modeller ile aynı hatta bazen pahalı. Beyaz monitör şartsa değerlendirilebilir.

35k ve üstü 2k 27'' hiç bir Oled monitörü almayın, fazla pahalı olanları değerlendirmeye bile almadım bu yüzden. Çünkü bir olayları yok sadece pahalı.
Ellerine sağlık tayfun hocam 35k üstüne zaten 4k monitör geliyor güzel liste olmuş 4k içinde gelirse muazzam olur

İçerik tüketmek için fiyatına göre çok mantıklı, alınır. Bende birkaç aydır 43" olanı var gayet memnunum.

Oyun konusunda yavaş bir model değil bu arada. Birçok VA panelden iyidir hatta 60HZ olmasına rağmen. Açıları da birçok VA'dan iyi. Black smearing olayını karanlık web sayfalarında bile hissetmiyorum ben. Forza Horizon 5, RDR2 gibi oyunlar keyifle oynanıyor. FC26 gibi oyunlarda 60HZ olması rahatsız ediyor.

Tek eksisi simsiyah bir görüntüde bazı açılardan bulutlanma yapıyor ve yaygın bir sorun. Kontrast belirtildiği gibi 5000:1 değil 3000:1 seviyesi.

Düzenleme: Smart özellikleri yeterli. Bütün streaming servisleri var. Youtube'da dandirik box'lar videoyu hızlı oynatma desteklemez mesela, bu cihaz destekliyor. Arayüzü seri ve akıcı çalışıyor. Gariptir ki TV One UI güncellemesi aldı ve arayüz bir tık geriye gitti bence ama işlevsel hala. İşletim sistemi tarafında tek eksisi iptv tarzı bir hizmet alacaksanız düzgün app bulmak zor. Android box'ta tivimate gibi ücretli ama çok kaliteli alternatifler var.
43 rahatsız ediyor mu salonda 55 var orası müsait olamadığında bunla oynamaya geleceğim 32 mat kaplamaymış galiba

MAG 271QP X24
MAG 271QP X28
MAG 273QP X24
MAG 272QP X24
MAG 274QP X24

Bu modelleri de MAG 271QPX E2 modeliyle bir tutabilir miyiz? e2 modelinin alınabilir en ucuz satıcısı 30k fiyatlar çok değişken.
Henüz 2k ve 4k arasında karar vermedim ama indirim denk gelirse 2k alırım sanırım. 4kda 60-80 fps aralığının çok hoşuma gideceğini sanmıyorum.

MAG 271QP X24
MAG 271QP X28
MAG 273QP X24
MAG 272QP X24
MAG 274QP X24

Bu modelleri de MAG 271QPX E2 modeliyle bir tutabilir miyiz? e2 modelinin alınabilir en ucuz satıcısı 30k fiyatlar çok değişken.
Henüz 2k ve 4k arasında karar vermedim ama indirim denk gelirse 2k alırım sanırım. 4kda 60-80 fps aralığının çok hoşuma gideceğini sanmıyorum.
Mag272qp x24 ve mag274qp x24 bir tutamayız onlar giriş seviye. Diğer modeller benzer performans gösterir. Mag273qp x24 modelinde 2025 sdr da ABL sorunları vardı. 2026 da firmware güncellemesi yayınlandı. Güncel yorum görmedim ona dikkat et. Ayrıca diğer modeller için 272wp ve 274qp hariç olanlardan bahsediyorum kullanıcı yorumlarına bak anda fayda var. Benzer performans gösterir ancak problemli bir üründe çıkabilir içlerinden. Kırpılmış modeller değil ama orası net. Ayrıca tavsiyem 4k olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,093
Üyeler
196,892
Son üye
W3xynN
Geri