Toplama Sistem Konusunda Yardım

Şimdi bakınca mantıklı geldi daha çok bütçeyi esnetmek yerine kasayı ve işlemci soğutucuyu iade edeceğim kule tipi sağlam bir soğutucu gelir sanırım o fiyata ayrıca kasa olarak
h3 flow edition alacağım yanında psu ayrı alırım bu şekilde sistem mantıklı oluyor sanırım :kedi:
Soğutucu olarak şunu alın https://www.sinerji.gen.tr/fsp-mp7-...sogutucu-p-58015?utm_campaign=akakce&v=1.72.4 işlemcinizi de aradaki farkın üstüne 1000 lira daha koyup 9600x alabilirsiniz. İlerde işlemci upgrade etmenize de gerek kalmaz sadece 16 ram daha alıp geçersiniz.

Soğutucu olarak şunu alın https://www.sinerji.gen.tr/fsp-mp7-...sogutucu-p-58015?utm_campaign=akakce&v=1.72.4 işlemcinizi de aradaki farkın üstüne 1000 lira daha koyup 9600x alabilirsiniz. İlerde işlemci upgrade etmenize de gerek kalmaz sadece 16 ram daha alıp geçersiniz.
Kasayı iade ettim şimdi şu şekilde ikisini ayrı alacaktım fiyat 15 bin tl ye falan çıktı soğutucu yu da halletim diyelim şöyle bir kasa buldum ikisini ayrı almak yerine 5 bin tl falan daha uygun sence nasıl ?

Thermaltake View 380 850W 80+ Gold ARGB USB 3.2 Beyaz ATX Mid Tower Kasa CA-3Z2-85M6WE-00

FSP MP7 attığın soğutucudan daha iyi hocam. Thermalright olanın fiyatını bilmiyorum tabii ki. Kasalar arasında tip farkından başka bişey yok iki kasanın da airflowu yeterli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu kasanın konusunu açıp içindeki PSU'nun modelini bilen var mı diye bir sorabilirmisin ?
- https://www.sinerji.gen.tr/vento-vg...wer-kasa-p-58248?utm_campaign=akakce&v=1.92.6

FSP MP7 attığın soğutucudan daha iyi hocam. Thermalright olanın fiyatını bilmiyorum tabii ki. Kasalar arasında tip farkından başka bişey yok iki kasanın da airflowu yeterli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu kasanın konusunu açıp içindeki PSU'nun modelini bilen var mı diye bir sorabilirmisin ?
- https://www.sinerji.gen.tr/vento-vg...wer-kasa-p-58248?utm_campaign=akakce&v=1.92.6
Hocam hepsini halletim kasa konusunda inan tam böyle tatmin olamadım ama yardımların için çok teşekkür ederim iade için birazdan gelir ürünler birkaçını iade ederim soğutucuyu kasayı vs.
genele baktığımızda şuan sistem şu şekilde

Thermaltake View 380 850W 80+ Gold ARGB USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower Kasa hocam indirim vardı itopyada araştırdığımda bunun içindeki psu da baya iyi bir psu nzxt kadar iyi değil sanırım ama uygundu

FSP MP7-BA Siyah 2x120mm ARGB 6 Bakır Borulu Kule Tipi İşlemci Soğutucu bu da senin dediğin

SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING 16GB DUAL HDMI/DUAL DP GPU Ekran Kartı

Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram

AMD Ryzen 5 7500F TRAY 3.70GHz 38MB AM5 Kutusuz Fansız İşlemci

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s SSD Bellek SNV3S/1000G

Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC) MHz mATX Anakart

Hocam bu şekilde bir sorun uyumluluk problemi gibi bir şey çıkarırmı ?

Elektrikçiyim biraz gözümü korkutmadı değil yavaş yavaş toplayacağım şuanki pc den de usb yi bir windows atmak kaldı geriye herhalde yardım için teşekkür ederim

Hocam hepsini halletim kasa konusunda inan tam böyle tatmin olamadım ama yardımların için çok teşekkür ederim iade için birazdan gelir ürünler birkaçını iade ederim soğutucuyu kasayı vs.
genele baktığımızda şuan sistem şu şekilde

Thermaltake View 380 850W 80+ Gold ARGB USB 3.2 Siyah ATX Mid Tower Kasa hocam indirim vardı itopyada araştırdığımda bunun içindeki psu da baya iyi bir psu nzxt kadar iyi değil sanırım ama uygundu

FSP MP7-BA Siyah 2x120mm ARGB 6 Bakır Borulu Kule Tipi İşlemci Soğutucu bu da senin dediğin

SAPPHIRE PULSE AMD RADEON™ RX 9070 XT GAMING 16GB DUAL HDMI/DUAL DP GPU Ekran Kartı

Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram

AMD Ryzen 5 7500F TRAY 3.70GHz 38MB AM5 Kutusuz Fansız İşlemci

Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 M.2 6000/4000 Mb/s SSD Bellek SNV3S/1000G

Asus Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC) MHz mATX Anakart

Hocam bu şekilde bir sorun uyumluluk problemi gibi bir şey çıkarırmı ?

Elektrikçiyim biraz gözümü korkutmadı değil yavaş yavaş toplayacağım şuanki pc den de usb yi bir windows atmak kaldı geriye herhalde yardım için teşekkür ederim
Hocam içine sinmesi her şeyden önemli bence. Eğer içine sinmediyse nasıl siniyorsa öyle topla. Sinmeyen kısım tam neresi anlayamadım kasa mı psu mu ama gönlün ne taraftaysa onu seç yani :)

Hocam içine sinmesi her şeyden önemli bence. Eğer içine sinmediyse nasıl siniyorsa öyle topla. Sinmeyen kısım tam neresi anlayamadım kasa mı psu mu ama gönlün ne taraftaysa onu seç yani :)
KASA VE PSU HOCAM :ROFLMAO::ROFLMAO:
senin dediğini kombinasyonla denedim de ( h3 + nzxt 850 güç kaynağı )
bu aldığım kasa indirimde gördüm ve aklıma yattı direkt

Hocam şimdi tekrar bir denedim farklı yerlerden almak lazım fakat taksit bu kadar fazla olmuyor 6-9 taksit aldım tüm herşeyi
H3 + NZXT 850w Gold kombinasyonu sanırım çok daha iyi kalite olarak fakat taksit olmuyor

Selamlar arkadaşlar, bir süredir güncel bir sistem toplama niyetim vardı ama malum kredi kartı limitleri tek seferde hepsini almaya elvermedi. Ben de Amazon üzerinden vade farksız 9 taksit imkanını kullanıp parçaları tek tek seçerek sipariş verdim. Toplamda 79 bin TL civarına mal oldu.
Sizce bu parçalar uzun vadede bana yeterli olur mu birbirine uyum konusunda bir sorun çıkarırlar mı
yapay zekadan destek ala ala seçtim çok da güvenemedim açıkçası :)

(ayrıca bu sisteme 5070 ve 9070xt arasında kalarak topladım sizce bu iyi bir tercih mi)

Sistem detaylarım şu şekilde:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (Fiyat/Performans odağında AM5 tercih ettim)
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 XT Gaming 16GB (Yeni nesil RDNA 4 mimarisi)
  • Anakart: Asus Prime B650M-R DDR5 7200MHz (OC) AM5
  • Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 16GB (1x16) 6000MHz CL30 (Bütçeden dolayı şimdilik tek kanal, ileride 32GB'a tamamlanacak)
  • Depolama: Kingston NV3 1TB Gen4 M.2 SSD (6000MB Okuma / 4000MB Yazma)
  • Sıvı Soğutma: NZXT Kraken Plus 240 (1.54 inç LCD Ekranlı model - 4000 TL gibi bir fiyata yakaladım)
  • Kasa & PSU: GamePower Warcry Prism 4xARGB Fan + 850W 80+ Gold (ATX 3.1 & PCI 5.1 Destekli)
bence gayet güzel sistem bileşenleri hocam ama ekran kartını kesinlikle nvdia almalısınız hikayeli oyunlarda dlss desteğiyle daha fazla fps alırsınız hemde kafanız rahat olur amd ekran kartlarıyla uğraşılmaz ben kendi elde ettiğim tecrübeye dayanarak amd ekran kartı tavsiye etmiyorum hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,097
Üyeler
195,533
Son üye
melihozdemir
Geri