7800x3d İçin Anakart Önerisi

Sektor

80+
Reaksiyon skoru
82
Bütçe
1000
arkadaşlar 10.000 TL bütçem var bana gelipte 12 15 falan diye anakart atmayın aklımda bu b850 modeli var https://www.amazon.com.tr/MSI-GAMIN...lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM daha uygunu varmıdır?
Hocam attığınızla aynı anakart hatta fazları bir tık daha iyi https://www.amazon.com.tr/dp/B0CSKH1NJF?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1

Wifisiz versiyonu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBM78F2D?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Daha üst segment istiyorsanız (Gigabyte yetkili satıcısı): https://www.bizdehesapli.com/gigaby...-urun-B850-GAMING-X-WIFI6E?ref=akakce&v=1.2.4

Yine üst segment bir seçenek: https://www.akakce.com/anakart/en-u...us-wifi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66156160.html

Hocam B650 ile B850 serisinin arasındaki 3-4 bin TL farka değer mi? İndirimden 7800x3d aldım bugün fakat anakart ve ram araştırması yapıyorum. Donanım konularına uzun süredir uzak kaldığım için size danışmak istiyorum.

Kendi açımdan 12.5 işlemciye vermişken anakarta için bu kadar çıkmaya gerek var mı diye düşünüyorum. Zaten RAM'ler anakartlardan da pahalı.
6 aylık 2. el 16GB GoodRam 6000Mhz CL30 ram buldum 8500TL'ye alsam mı kararsız kaldım. 16x2 yapmak istiyorum. Acaba biraz fırsat kollayıp 10k civarına sıfır almak da kulağa hoş geliyor. Daha soğutucu da almam gerekiyor fakat kasam Zalman Z3 plus olduğu için sıvı soğutma 240mm destekliyor gibi tam emin değilim, sıvı soğutma almasam da hava soğutma ile kurtarır mı bilmiyorum o konuları da araştırmam lazım. Genel olarak sizin fikrinizi öğrenebilir miyim, şimdiden teşekkür ederim.

Hocam B650 ile B850 serisinin arasındaki 3-4 bin TL farka değer mi? İndirimden 7800x3d aldım bugün fakat anakart ve ram araştırması yapıyorum. Donanım konularına uzun süredir uzak kaldığım için size danışmak istiyorum.

Kendi açımdan 12.5 işlemciye vermişken anakarta için bu kadar çıkmaya gerek var mı diye düşünüyorum. Zaten RAM'ler anakartlardan da pahalı.
6 aylık 2. el 16GB GoodRam 6000Mhz CL30 ram buldum 8500TL'ye alsam mı kararsız kaldım. 16x2 yapmak istiyorum. Acaba biraz fırsat kollayıp 10k civarına sıfır almak da kulağa hoş geliyor. Daha soğutucu da almam gerekiyor fakat kasam Zalman Z3 plus olduğu için sıvı soğutma 240mm destekliyor gibi tam emin değilim, sıvı soğutma almasam da hava soğutma ile kurtarır mı bilmiyorum o konuları da araştırmam lazım. Genel olarak sizin fikrinizi öğrenebilir miyim, şimdiden teşekkür ederim.
B850 ler ile b650 ler arasında 3-4k fark olmaz. Varsa aralarında soğutma, ram hızı, slot farklılıkları vs fazladır. Temelde aynı anakart zaten bu ikisi, sadece b650'ler gen 5 slotu olduğunda b850 olarak adlandırılıyor gibi bir şey var. Ben wifi olan model istediğimden bu kadar çıktım. Yoksa aşağıya attığım da işini görür.

2. El ürün almayı şahsen sevmiyorum ama sen soeun etmiyorsan alabilirsin. Baktığın ramin aynısından bi tane daha rahat bulunabiliyor olması lazım. Ben patriot venom viper 6000 mhz cl 30 ram kullanıyorum. Gayet güzel çalışıyor, bi bakabilirsin.

Bendeki 7800x3d için pierless assassin 120 se kullanıyorum ve stress testte 75 derecenin üzerine çıkmıyor bu mevsimde. Oyunlarda 70 i görmüyorsun. Sıvı soğutma biraz keyif ve estetik işi. İhtiyacın yok ama alırsan kimse bir şey demez.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir yandan bende aşırı uzman birisi değilim, daha yeni bilgisayar dizdiğimden az çok bir şeyler biliyorum o kadar.

B850 ile b650 anakartlar aynıdır aralarındaki tek far birinde 1 tane yonga var 850 de çift yonga birbirine paralel bağlanmış 850 lerde daha fazla usb ssd girişi wifi gibi şeyler var ama dediğim gibi bu yongalar birbirine paralel olduğu için atıyorum fazladan 2 ssd girişi varsa bunlar düşük hızları destekliyor ona anakartın sayfasından bakarsınız eğer ben 4 5 tane usb bağlarım 1 2 tane de ssd takarım fazlasına lüzum yok derseniz 650 alın geçin tabii ki üstündeki soğutucular gibi performansa etki eden faktörleri dışarıda tutuyorum sağlam soğutuculu bi b650 size hem 850 den daha aşşağı bir performans vermez hemde paranız cebinizde kalır

B850 ile b650 anakartlar aynıdır aralarındaki tek far birinde 1 tane yonga var 850 de çift yonga birbirine paralel bağlanmış 850 lerde daha fazla usb ssd girişi wifi gibi şeyler var ama dediğim gibi bu yongalar birbirine paralel olduğu için atıyorum fazladan 2 ssd girişi varsa bunlar düşük hızları destekliyor ona anakartın sayfasından bakarsınız eğer ben 4 5 tane usb bağlarım 1 2 tane de ssd takarım fazlasına lüzum yok derseniz 650 alın geçin tabii ki üstündeki soğutucular gibi performansa etki eden faktörleri dışarıda tutuyorum sağlam soğutuculu bi b650 size hem 850 den daha aşşağı bir performans vermez hemde paranız cebinizde kalır
Nebi Akgün ün youtubeden anakart nasıl seçilir videosunu izlerseniz hepsini anlatıyor

MSI anakartları AM5 serisinde es geçin. Asus ve Gigabyte sorunsuz.

Aynı şekilde bende anakart bakıyorum Gigabyte B850 Eagle Wifi6e Atx uygunmudur 7800x3d ve rtx 5070 için

asus prime b850 plus wifi kullanıyorum. pek tavsiye etmem, aynı fiyata daha fazla faz olan ve soğutma blokları daha kallavi olan anakartlar var. aklınızda bulunsun.

Nebi Akgün ün youtubeden anakart nasıl seçilir videosunu izlerseniz hepsini anlatıyor
benim o yukarda attığım anakartı isteme sebebim soğutma bloğu iyidir falandı yani eğer bu kalitede iyi bir b650 varsa neden olmasın 7800x3d alıpta giriş seviyesi anakart takmak istemiyorum

benim o yukarda attığım anakartı isteme sebebim soğutma bloğu iyidir falandı yani eğer bu kalitede iyi bir b650 varsa neden olmasın 7800x3d alıpta giriş seviyesi anakart takmak istemiyorum
Ya dediğim gibi anakartın giriş yada orta seviye olup olmadığını zaten bakarak anlarsın özenilmiş olur üstünde soğutmak blokları olur tasarıma uğraşırlar hani bakınca anlarsın ve özelliklerine bak kaç ssd slotu var kaç ram slotu var isteklerini karşılıyorsa soğutma blokları bolsa b650 yada b850 hiç farketmez al gitsin hocam

Ya dediğim gibi anakartın giriş yada orta seviye olup olmadığını zaten bakarak anlarsın özenilmiş olur üstünde soğutmak blokları olur tasarıma uğraşırlar hani bakınca anlarsın ve özelliklerine bak kaç ssd slotu var kaç ram slotu var isteklerini karşılıyorsa soğutma blokları bolsa b650 yada b850 hiç farketmez al gitsin hocam
maalesef pekde anlamıyorum hocam yani fiyat karşılaştırması yapıyorum ikiside aynı gibi özellikler falan ama performanslarından tam emin olamıyorum sürekli seçenek artıyor

nasıl daha iyi hocam pek anlamadım

maalesef pekde anlamıyorum hocam yani fiyat karşılaştırması yapıyorum ikiside aynı gibi özellikler falan ama performanslarından tam emin olamıyorum sürekli seçenek artıyor

nasıl daha iyi hocam pek anlamadım
Hocam senin attığın anakart 2x6+2+1 1H/1L şeklinde faz yapısı var. Benim attığımda ise 2x+6+2+1 1H/2L şeklinde faz yapısı var. Basit tabirle 1H/2L daha iyi oluyor. Fazdaki low side kısmına giden akım 2 ye bölündüğü için sistem daha da rahatlıyor diyebiliriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,401
Üyeler
196,949
Son üye
Poinezz
Geri