İnceleme Ey Flydigi Apex 5 Elite Sen Nesin Be Abi ? -Amatör İnceleme -

• Üzgün
Reaksiyonlar: Vaga
Hayır kendim gittim parasını vererek yurt dışından getirttim keşke ücretsiz gelse :peeposad:
Özellikle siz hocam hepsini tek tek alıyor musunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Allah kolaylık versin öyleyse

Özellikle siz hocam hepsini tek tek alıyor musunuz?

Allah kolaylık versin öyleyse
Genelde evet kendim alıyorum.

Cronos The New Dawn korsan olmasına rağmen Flydigi Apex 5i hemen Dualsense olarak tanıyıp tetikleri adaptive aldı. Ve bu oyun Flydigi yazılımında adı grçmiyor ve de açtığım yer steam değil fitgirl oyunu.Fitgirl diye linçlemeyin sadece oyunun zorluğuna bakmak için indirdim düzelmişse alıcam

Burda yeni bir şey keşfettim. Flydigi kendi yazılımından Dualsense desteklemeyen oyunlara adaptive trigger ekliyor ama bir oyunda kesinlikle dualsense desteği varsa kol direkt dualsense gibi davranıyır

Flydigi apex 5 hibrit bir kol olması cezbedici oldu zaten. Dualsense destekli kolda dualsense oluyor ve pcde öyle görünüyor ama dualsense desteklemeyen oyunda Xbox Elite 2 moduna ğ onun gibi impulse triggerlı 4 motorlu titreşim ğretiyor. Ve işin güzel yanı hem Xbox dualsense birleşimi olması hem de ikisinden daha güçlü kaliteli ve hall effectli olması hem de modüler ve özelleştirilebilir mekanizma içermesi

Bu bilgi ikinci gün keşfettiğim bilgi bakalım ilerde neler göreceğiz

@sezerbey98 3500'e g7 pro mu yoksa 5-6.5k civarına apex 4 mü alsam bilemedim. 2700'e de tmr'li dualsense gördüm ama hem dediğiniz gibi apex'in desteği daha geniş hem de xbox düzeninde. g7 pro da uygun olduğu için aklım kaldı yoksa ben de adaptive trigger arıyorum. Biri apex 5'i 7.5k'ya koymuş da indirimle zaten daha uyguna geliyor sıfır almak.

Son düzenleme:
Acaba siyahi var mi bu urunun, varsa da gelecek mi merak ettim. Benim de radarima girdi ama bir sure sonra sararmasindan korkuyorum

Acaba siyahi var mi bu urunun, varsa da gelecek mi merak ettim. Benim de radarima girdi ama bir sure sonra sararmasindan korkuyorum
Hocam bi incelemede Apex 4'ünü göstermişti videoyu yapan baya sararma vardı o iş maalesef öyle beyaz kollarda.
Bunun siyah gibi özel edisyonları bulunuyor ama onları da wraith getirmiyor.

@sezerbey98 3500'e g7 pro mu yoksa 5-6.5k civarına apex 4 mü alsam bilemedim. 2700'e de tmr'li dualsense gördüm ama hem dediğiniz gibi apex'in desteği daha geniş hem de xbox düzeninde. g7 pro da uygun olduğu için aklım kaldı yoksa ben de adaptive trigger arıyorum. Biri apex 5'i 7.5k'ya koymuş da indirimle zaten daha uyguna geliyor sıfır almak.

Hocam 3500e G7 Pro nerde yahu çok iyiymiş :D Apex 4ü bilmiyorum ama Apex 5'te dün keşfettiğim olay oldu. Flydigi Apex 5'in yazılımında Cronos New Dawn görünmüyordu adaptive'e sahip diye ama oyun kolumu Dualsense moduna alıp adaptive trigger çalıştırdı. Mükemmel bir oyun deneyimiyle oynuyorum üstelik oyunu steamden edinmedim. Diyeceğim o ki Apex aslında 2 koldan ibaret hem Xbox Elite 2 hem de Dualsense Edge görevi görüyor. Adaptive desteksiz oyunda Flydigi destek vermeye çalışıyor ama o da vermezse analog titreşimiyle bu sefer Xbox elite'e dönüşüyor

G7 Pro ise max kalite olsun ama max teknoloji olmasın diyen ayrıca Xboxım var FPS oyun da çok oynarım TMR olsun diyene çok iyi kol.

Ben Apex almasam Flydigi Vader 5 Pro veya ZD Ultimate alırdım ama onları da almasam G7 Pro alırdım ki bu G7 Pro fiyatı iyyimiş. Apex 4ü bilmiyorum cidden Apex 5 çok iyi. Apex 5 alan adam aslında 2 kol alıyor dediğim gibi. Tüm kollar Xbox koluysa bu kol Dualsense + Xbox

Kolun faceplatei şeffaf korumalı geliyor. Beyaz yüzey faceplate'in altında kalıyor yüzeyde sararma olmaz ama analoglar için kesin bir şey diyemem. Ha şunu diyim analog başlarını sökmek acayip kolay ve wraith bu başlıkları stoklara getiriyor istersen yenisini alabilirsin siyah bile yapabilirsin.

Ürün sadece Wraith ile alınabiliyor o da sınırlı stokla tükenebiliyor. Normal fiyat 7999 TL ama ZGR koduyla 7750 TL civarına geliyor. QNB Kazananlar Kulübünde İnternette %10 hakkınızı kullanırsanız 500 TL düşüyor 7250 TL oluyor bilginize.

Öncelikle bu kol bir kolun gelebileceği tepe noktadır o yüzden fiyatı absürt bulmayın. Bu fiyata sadece Razer Wolverine V3 Pro gelir hatta o bir tık daha pahalı ama bundaki özellikler onda yok.

MALZEME KALİTESİ

Ürün elinize aldığınız anda Premium kalitesini hissettiriyor. Üst şeffaf kapak sökülebilir mıknatıslı kaliteli bir malzemeden yapılmış eğer Çinde olsanız özelleştirecek plakalar alırdınız ama TRde bu yok maalesef. Analogların hissiyatı ve malzeme kalitesi , DPADler , ekranın kalitesi , tutamaçlar ve makrolar hepsi kaliteli. Aslında bu konuda yoruma gerek yok. G7 Pro , ZD Ultimate ve bu kol gibi tepe kollarda malzemeye takılmayın. Kalitesiz olmuyorlar. Kavranan yerler son derece kaliteli tırtıklı malzeme içerirken üst alt pedallar full tırtıklı kaliteli malzeme

ANALOGLAR

Analoglar hall effect ama birçok TMR'dan daha kaliteli. Forceflex Halleffect kullanılıyor hem kaliteli hem de kuvveti ayarlanabilir. Mesela gizli üçgen plakasını koldan çıkarıp analogların yanındaki vidaya benzer kısmı döndürerek analogları bir tüy kadar yumuşak veya beton gibi sertleştirebilirsiniz. Ayrıca analog ve çubuklar sökülebiliyor. Farzedin ki koptu patladı imkansız ama oldu . Yenisini takın
🙂
Gecikme yok. 1ms gecikmeyi algılamak için kedi gözlü olmalısınız. Kablosuz ve kablolu 1000Hz yenileme hızına sahip.

GYRO

Mevcut ama denemedim. 6 yönlü.

DPAD

Sökülebilir tam istediğim tarzda 8 yönlü tasarlanmış. Artı olanların çapraz kısımları boşluğa gelir genelde . Ama bu tarz yuvarlak DPADlerde özellikle Mortal Kombat gibi oyunları DPAD ile oynuyorsanız şart. İsterseniz sökülüp farklı dpad takabilirsiniz ama ekstra almalısınız. Ayrıca DPAD tasarımı meşhur ZD kollarınınki gibi

XYAB

Mekanik ve içe göçme ihtimali yok. Son derece kaliteli ve şık duruyor. Malzemesi de kaliteli . Basarken o tokluğu da mekanik hissiyatı yaşıyorsunuz.

EKRAN

Hem kolun ayarlamasını hem de istediğiniz GIF / JPG resimleri koyabiliyorsunuz. Ben Ellie'nin pozunu koydum ama Aziz Yıldırım başkan olursa Fener logosu koyacam keyfinize göre değiştirin.

TİTREŞİM

Gelelim kolun en baba özelliğine. Titreşim çok güçlü ve haptic. Normal bir titreşime göre çok güçlü ve detaylı ama Dualsense seviyesinde bir zemin hissi elbette yok. Piyasada titreşim konusunda 1 Dualsense 2 ZD Ultimate ise 3 budur bence. Triggerlarda güçlü bir titreşim var Xbox Elite kolları halt yemiş aynı zamanda kolun her yerine yayılacak kadar detaylı güçlü titreşim var. Bakın trigger titreşimi diyorum ADAPTIVE değil. Ona sonra değineceğim. Bu analogların titreşimi impulse trigger dediğimiz Xbox ile ünlenen olay.

ADAPTIVE TRIGGERLAR

İşte bu kolu en özel yapan şey de bu. Dualsense + Xbox Elite + Direksiyon birleşimi diye düşünün. Kol resmen hem bozulmayan hall effect trigger içeriyor hem de adaptive trigger. Playstation gelip şu firmadan ders çıkarması lazım. Ayrıca PC'de kablosuz bir şekilde adaptive trigger çalıştırabiliyorsunuz rahatça üstelik Dualsense'ten daha kolay daha uyumlu hatta daha geniş kütüphaneye sahip. Mesela ben Assetto Corsa Competizione gibi alakasız bir oyunda açtım Dualsense nedir Adaptive Trigger nedir bilmeyen oyunda bu kol adaptive çalıştırıyor çünkü Flydigi boş durmamış adapte etmiş
😃
Zemine göre pedalların titreyip direnç uygulaması zaten video kaydına da aldım tek kelimeyle harika. Ayrıca Silent Hill 2 ile denedim onda da çalışıyor. Hem direksiyon hem dualsense hem de impulse triggerınızı tek seferde hallediyor arkadaşlar. Bu özellik sadece Flydigi Apex 5 ile geliyor. Vader 5 Pro veya ZD Ultimate bunu desteklemiyor veya Dualsense bu seviyede uyumlu değil PCde . Ha şunun altını çizeyim. Elbette PS5'teki Dualsense'in tetikler bu koldan bir tık önde zaten mucidi kendileri ama bu kol da onun %90ı ve PC ile daha geniş çaplısı diyebiliriz.

ÖZELLEŞTİRİLEBİLİRLİK

Ne gözü bozan ne şarjı tüketecek ne de Polosmart gibi hissettirecek bir ışıklandırma yok. Tamamen kaliteli dizayn edilmiş altta ışıklandırma bulunuyor . Solda yazı yazılabilir veya default olarak Flydigi yazısıyla gelen plaka var haznesine koyunca RGB yanıyor. RGB modları da gayet güzel ve Steelseries kadar kaliteli ledlere sahip. Ekran dediğim gibi hem sizin kol ayarınıız yapabildiğiniz hem de gif/jpg resim koyulabilen müthiş bir ekran var. Bu da bu kola özel. Bir diğer özelleştirilebilir olay ise yine söylediğim gibi üst faceplate'i maalsef Türkiyede zor.

YAZILIM

Yazılım şimdiye kadar ki en iyi gamepad yazılımı mevcut. Analogu kare veya yuvarlak ölü bölge ayarlamasından triggerın dijital mesafe ayarlamasına kadar tonla özellik var. Tek tıkla adaptive trigger ayarlamaktan led ekran özelleştirmesine kadar çok çeşitli çok hızlı ve çok modern arayüzle sizi karşılıyor.

MAKRO

2 sökülebilir 4 veya 6 sayamadım yerleşik makro var. Ben sökülebilir makrolara LB RB atadım mesela.

ERGONOMİ

Bu kadar üst düzey donanım elbette rakiplerinden bir tık ağır hissettiriyor. Mesela Cyclone 2 çok hafif tüy gibiyken bu kol ondan 50 gram kadar ağır hissettiriyor. Uzun süreli kullanımda yormaz ağrı yapmaz ama tüy kadar hafif hissettirip kendini unutturmaz. Ayrıca minik eliniz varsa hafif zorlayabilir daha çok orta-büyük eller için bence.

BATARYA

1500 mah . Daha fazla söze gerek yok
😃

SONUÇ : Alınır mı ? derseniz elbette alınır. Max kalite max özellik ve bana kalırsa rakiplerinden (Dualsense Edge , Wolverine V3 Pro , ZD Ultimate ) ya daha ucuz yada aynı fiyata. Zaten bu kol bir kolla rakip veya kıyaslama bile kabul etmez çünkü bu şuan için full özelliğe sahip tek kol. Mesela Adaptive trigger hangi kolda yazılımsal olarak var ? Dualsense mi ? Hayır Dualsense çoğu oyunda çalışmıyor bile veya kablolu çalışıyor maalesef oyun kütüphanesi PCde dar ama bu kol hem baya baya geniş hem de Flydiginin sürekli güncellediği kütüphaneye sahip. Bazı oyunlar dualsense değil flydiginin yaptığı adaptive trigger içeriyor. O yüzden bir şeyin maksimumunu 7750 TL'ye alabilene kesin öneririm. Hedefi adaptive trigger olmasın , ekran olmasın , özelleştirmesi bir tık eksik olsun ne kaybederim diyenlere ZD Ultimate öneririm 6300 TL'ye düşüyor. Eğer amacınız sade olsun Xbox Elite'in bozulmayan hali olsun ise Flydigi Vader 5 Pro alın geçin.

SORUSU OLANLAR BUYURSUN

Ayrıca bu ürünü bilmemi sağlayan @Diavelin ve Özgür Eroğlu (YT Kanalı) sağolsun. Hayal ettiğim kolu ikisinin önerileriyle keşfettim
Mobilden driver indirip oradan gyro testi yapar mısın bi

Hocam 3500e G7 Pro nerde yahu çok iyiymiş :D Apex 4ü bilmiyorum ama Apex 5'te dün keşfettiğim olay oldu. Flydigi Apex 5'in yazılımında Cronos New Dawn görünmüyordu adaptive'e sahip diye ama oyun kolumu Dualsense moduna alıp adaptive trigger çalıştırdı. Mükemmel bir oyun deneyimiyle oynuyorum üstelik oyunu steamden edinmedim. Diyeceğim o ki Apex aslında 2 koldan ibaret hem Xbox Elite 2 hem de Dualsense Edge görevi görüyor. Adaptive desteksiz oyunda Flydigi destek vermeye çalışıyor ama o da vermezse analog titreşimiyle bu sefer Xbox elite'e dönüşüyor

G7 Pro ise max kalite olsun ama max teknoloji olmasın diyen ayrıca Xboxım var FPS oyun da çok oynarım TMR olsun diyene çok iyi kol.

Ben Apex almasam Flydigi Vader 5 Pro veya ZD Ultimate alırdım ama onları da almasam G7 Pro alırdım ki bu G7 Pro fiyatı iyyimiş. Apex 4ü bilmiyorum cidden Apex 5 çok iyi. Apex 5 alan adam aslında 2 kol alıyor dediğim gibi. Tüm kollar Xbox koluysa bu kol Dualsense + Xbox

Kolun faceplatei şeffaf korumalı geliyor. Beyaz yüzey faceplate'in altında kalıyor yüzeyde sararma olmaz ama analoglar için kesin bir şey diyemem. Ha şunu diyim analog başlarını sökmek acayip kolay ve wraith bu başlıkları stoklara getiriyor istersen yenisini alabilirsin siyah bile yapabilirsin.
G7pro zaten 4k’ya çok satan var biraz uğraşla inerler 3.5’a

Normalde g7 proyu şimdiye almış olurdum ama dediğim gibi adaptive trigger istiyorum. Öyle rekabetçi oyun için değil sizin gibi hikayeli oyunlar için lazım

Normalde g7 proyu şimdiye almış olurdum ama dediğim gibi adaptive trigger istiyorum. Öyle rekabetçi oyun için değil sizin gibi hikayeli oyunlar için lazım

Analoglar ock da onemli degil ya, kolun kendisi sararmasin yeter. Tesekkurler yanitlar icin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,893
Üyeler
196,843
Son üye
pinpirikadam
Geri