Rx 6900 Xt Ekran Kartı ve Ryzen 5 5600x İşlemci Alıcam Ram ve Anakart Önerisi

Bu 6800XT LC olan model, 6900'ü satmasaydım onun da atardım değerlerini.
1779225352020.webp

28-29 yaşında geldik senelerdir hepsini kullandım satıyorumda bütçe kısıtlıysa AI stüdyo işi yoksa alacaksın amdyi sırf nvidia diye gidip 5060ti gibi bir karta o para verilmesi içimi acıtıyor
Hocam millet oyun oynamak için 5070 ti a 50 60 bin para veriyor siz ne diyorsunuz nvidia da milleti inek gibi sağıyor bu yaz adamlar kendi yarattıkları çip krizi yüzünden 3060 üretip satacaklar inek nvidia fan boylarıda ayıla bayıla alıcak o kartları 13 14 liradan

Vallahi bilmiyorum bana daha mantıklı geliyor yani hikaye oyunları zaten çok fark etmiyor Efe sadece isteğiyle 2 k dı her türlü mutlu eder
Donanımsal kare olsturma var 9000 serisinde ben güzel bir artı

Donanımsal kare olsturma var 9000 serisinde ben güzel bir artı
güzel artı hocam ama bunlar tamamen kara düzen saf güç kartları 6900xt yi birde xtxh çipse rt açmadığın her senaryoda hiçbir yazılımsal desteğe ihtiyacı olmuyor ama rt açarsan kart bayılıyor

Relative performansa takılmayın. 4070 full detay 2k da çuvallar. 12gb bellek yetmez. full detay 2k çözünürlüğe. Tercih meselesi tabi Geforce kullanan onu alır, reno-tofaş-vosvogen fanları gibi.

güzel artı hocam ama bunlar tamamen kara düzen saf güç kartları 6900xt yi birde xtxh çipse rt açmadığın her senaryoda hiçbir yazılımsal desteğe ihtiyacı olmuyor ama rt açarsan kart bayılıyor
sıkıntıları rt zaten ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Relative performansa takılmayın. 4070 full detay 2k da çuvallar. 12gb bellek yetmez. full detay 2k çözünürlüğe. Tercih meselesi tabi Geforce kullanan onu alır, reno-tofaş-vosvogen fanları gibi.
4070 super ile aynı bellek işlemci sistemde ben fsr ile 6800 daha stabil performans alıyorum bellek muhabbetini bu adamlar düzeltmeyecekte biri işte yazılımla göz boyama derdinde diğeride bellekle ama bu gün kullanıma geçince işte bellek önemli basıyor ama work stationlarda kesinlikle AMD kullanılmamalı

Saf kas gücü olarak 6900xt tabi daha üstün 300w vs 160w bide öyle düşün uzun vadeli olur bence 9060xt bir tanidigim arada wattman yiyorum diyodu o kartla ve en son uğraşmak isteyeceğin şeydir ben eski kartımı sırf o yüzden sattım

Ne için kullanacaksın
kral ben hepiniz için geniş bir özet yapayım.

Ben şu an dediğim gibi rzyen 5 5500 ve rx 560 kullanıyorum rahatça oyun oynayamıyorum bu yüzden yükselticem. Hikayeli oyunları daha ağırlıklı oynuyorum bunlardan aklıma gelen tüm örnekler şunlar; rdr, tlou, subnautica, the long dark, gta, mc, call of duty(nerdeyse tüm oyunları), gow, dying light, forza, doom, ghost of tsushima, far cry, fortnite, rust(belki), spiderman ve bir çok daha hikayeli oyun (ark oynayacağımı sanmıyorum)

performans olarak ise 2k da oynamak önceliğim sonuçta hikayelide takılıcam çözünürlük önemli bence bir de ayarlar yüksek olursa iyi olur, bir oyuna girmeden önce oyunun sistem gereksinimini kontrol etmek istemiyorum akıcı ve rahat bir oyun oynamak istiyorum ve saf güç kullanıcağpımı düşünüyorum. Nvidia pahalı olduğundan çok yanaşmıyorum o yüzden öncelik amd bir de ddr5 ama başlangıçta 1x16gb alıp sonrasında para biriktirip 2x16gb yapıcağım işlemci ryzen 5 7500f ekran kartı şu anlık düşündüğüm rx 6900xt ama fikrim değişebilir net bir şey yok işlemci de ekran kartına göre değişebilir. Kasa olarak akvaryum kasa önceliğim çünkü hem soğutma olarak hem de görünüş olark çok iyi. Sistemde beyaz olsun diye bir olayım yok hatta siyah olursa daha iyi hem daha uygun hem daha temiz olur beyaz çok kir gösteriyor. Daha da ne hakkında bahsetmem gerek bilmiyorum sorarsanız daha iyi olur bu anlattıklarıma göre bir kasa dizmem gerek şimdiden ki yazın çalışırken bir yandan araştırmakla uğraşmak veya para varken son dakika bulmaya çalışmak istemiyorum zam gelmesin diye.

Konu sahibi arkadaşada demek isteyeceğim yaşadığın ilde yoksa bulamazsan satan bi kullanıcı ki normal kullanıcıların birçoğu satmıyor kartlarını 6900xt ömürlük kart temizi bulunursa ve ben pc toplacayam oyun oynayacam diyorsan al sıfır bi kart bütcen neye yetiyorsa bak keyfine 9060xt de güzel kart 6900xt ile aralında 15 20 fps oynuyor bildiğim kadarıyla ama günün sonunda sıfır sıfırdır ve stabil bir builde amd genellikle driver sıkıntısı çıkarmıyor çıkarsa bile sil yükle gibi kolay bir şekilde çözülüyor yada basarsın parayı vram koymakdan aciz kendi çıkardığı krizi kullanıcısına yansıtan donanım yerine yazılım satan bi firma var onun kartlarındanda alabilirsin tabi paran varsa

Ben şu an dediğim gibi rzyen 5 5500 ve rx 560 kullanıyorum rahatça oyun oynayamıyorum bu yüzden yükselticem. Hikayeli oyunları daha ağırlıklı oynuyorum bunlardan aklıma gelen tüm örnekler şunlar; rdr, tlou, subnautica, the long dark, gta, mc, call of duty(nerdeyse tüm oyunları), gow, dying light, forza, doom, ghost of tsushima, far cry, fortnite, rust(belki), spiderman ve bir çok daha hikayeli oyun (ark oynayacağımı sanmıyorum)

performans olarak ise 2k da oynamak önceliğim sonuçta hikayelide takılıcam çözünürlük önemli bence bir de ayarlar yüksek olursa iyi olur, bir oyuna girmeden önce oyunun sistem gereksinimini kontrol etmek istemiyorum akıcı ve rahat bir oyun oynamak istiyorum ve saf güç kullanıcağpımı düşünüyorum. Nvidia pahalı olduğundan çok yanaşmıyorum o yüzden öncelik amd bir de ddr5 ama başlangıçta 1x16gb alıp sonrasında para biriktirip 2x16gb yapıcağım işlemci ryzen 5 7500f ekran kartı şu anlık düşündüğüm rx 6900xt ama fikrim değişebilir net bir şey yok işlemci de ekran kartına göre değişebilir. Kasa olarak akvaryum kasa önceliğim çünkü hem soğutma olarak hem de görünüş olark çok iyi. Sistemde beyaz olsun diye bir olayım yok hatta siyah olursa daha iyi hem daha uygun hem daha temiz olur beyaz çok kir gösteriyor. Daha da ne hakkında bahsetmem gerek bilmiyorum sorarsanız daha iyi olur bu anlattıklarıma göre bir kasa dizmem gerek şimdiden ki yazın çalışırken bir yandan araştırmakla uğraşmak veya para varken son dakika bulmaya çalışmak istemiyorum zam gelmesin diye.

Dediğin tüm oyunları 2K Ultra ayarlar ile RX 6900 XT ile oynadım. Sorun yaşamadım. Yetmediği yer olmadı. Ama olursa da AFMF 2 ile gayet güzel değerler alabilirsin.

Bir tane remastered oyun oynuyordum. FPS yüksek ama kasıyor gibi hissediyordum. AFMF açtım oyun rahatladı. Kesinlikle alabilirsin bütçen sınırlıysa.

İşlemcini iyi almanı tavsiye ederim işlemci de fps e etki ediyor indirimler bi ryzen 7 falan kovalasan iyi olur forumda 12 liraya geçen 7800xed vardı

Dediğin tüm oyunları 2K Ultra ayarlar ile RX 6900 XT ile oynadım. Sorun yaşamadım. Yetmediği yer olmadı. Ama olursa da AFMF 2 ile gayet güzel değerler alabilirsin.

Bir tane remastered oyun oynuyordum. FPS yüksek ama kasıyor gibi hissediyordum. AFMF açtım oyun rahatladı. Kesinlikle alabilirsin bütçen sınırlıysa.
alıcam ancak temizini bulmak çok zor sanırsam onda kafam karışıyor

İşlemcini iyi almanı tavsiye ederim işlemci de fps e etki ediyor indirimler bi ryzen 7 falan kovalasan iyi olur forumda 12 liraya geçen 7800xed vard

İşlemcini iyi almanı tavsiye ederim işlemci de fps e etki ediyor indirimler bi ryzen 7 falan kovalasan iyi olur forumda 12 liraya geçen 7800xed vardı
bütçeye göre ryzen 7 ye çıkarım valla

Şuan testlerine baktım oyunlarda 2k 4k yapay zekasiz yani fsrsiz falan ultra ayarlarda genel olarak tüm oyunlar %15-20 fark ediyor

Kaç yıllık kart ama yine de berbat, kötü halde kartlar yok piyasada. Macun bakım yapıldıktan sonra devam edebilirsin kullanmaya.

Geri