Yardım 5080 Ve 9800x3d Undervolt Icın Yardım Pls

vutayn

80+
Reaksiyon skoru
113
ryzen 7 9800x3d ve rtx 5080 li sistemi mi kurmuş bulunmaktayım

işlemci
ekran kartı
ram BU 3 ARKADAŞ İÇİN UNDERVOLT OC VB. YAPMAM GEREKENLERİ ANLATACAK BABAYİĞİT ARIYORUM

pfff keşke bi el atsanız elimin altında bir canavar var ama şu an uyku modunda

bilgin yoksa expo aç geç kardeşim, ihtiyacın yok zaten uçurum yaşamayacaksın sistemin gayet iyi. gerisi hobiye kaçıyor. öğrenmen gereken çok fazla şey var hobi edinir uğraşırım diyorsan nebi akgün izleyebilirsin, uv ve ram timingler herkesin sisteminde farklı işler. hazır ayarlarla stabilite yakalayamazsın, nebi akgün safe bir ram timings paylaşmıştı bakabilirsin ona da

bilgin yoksa expo aç geç kardeşim, ihtiyacın yok zaten uçurum yaşamayacaksın sistemin gayet iyi. gerisi hobiye kaçıyor. öğrenmen gereken çok fazla şey var hobi edinir uğraşırım diyorsan nebi akgün izleyebilirsin, uv ve ram timingler herkesin sisteminde farklı işler. hazır ayarlarla stabilite yakalayamazsın, nebi akgün safe bir ram timings paylaşmıştı bakabilirsin ona da
zararı olmayacak şekilde oc veya undervolt yapılabildiğini biliyorum elimdeki malı biraz daha kuvvetli bir şekilde kullanmaktan zarar gelmez ama şu an girdiğim ve oynadığım oyunlara bakınca 4k 60 fps i max ayarlarda frame gen açmadan görebiliyorsam muhtemelen gerek yoktur diye de tahmin ediyorum . Sadece poe2 oynayacağım ve oyunun ciddi manada kötü opitimizasyonu sebebiyle alabileceğimin en üstünü de almak istiyorum açıkcası .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada bende arctic kullanıyorum lianli o 11 mini v2 flow kasa içerisinde bu fan seslerinin bu kadar yüksek olması normal mi yoksa bunları da mı ayarlamam gerekiyor . Bazen uçak uçacak gibi oluyor özellikle işlemci 1 2 dakika yüzde 80 90 ı görürse

Video izleyip kendi sistemine deneme/yanılma ile yapabilirsin. Her sistemin ki aynı olmuyor. Sen deneyerek en iyisini bulabilirsin ancak.

zararı olmayacak şekilde oc veya undervolt yapılabildiğini biliyorum elimdeki malı biraz daha kuvvetli bir şekilde kullanmaktan zarar gelmez ama şu an girdiğim ve oynadığım oyunlara bakınca 4k 60 fps i max ayarlarda frame gen açmadan görebiliyorsam muhtemelen gerek yoktur diye de tahmin ediyorum . Sadece poe2 oynayacağım ve oyunun ciddi manada kötü opitimizasyonu sebebiyle alabileceğimin en üstünü de almak istiyorum açıkcası .

bu arada bende arctic kullanıyorum lianli o 11 mini v2 flow kasa içerisinde bu fan seslerinin bu kadar yüksek olması normal mi yoksa bunları da mı ayarlamam gerekiyor . Bazen uçak uçacak gibi oluyor özellikle işlemci 1 2 dakika yüzde 80 90 ı görürse
biostan fan ayarlarını yapabilirsin, pompa fan hızı hep %100 olmalı.

Sıcaklık değerlerin nasıl?
açıkcası 1080 p monitörüm ile pek bir şey deneyemiyorum valo cs deneyebilirim ama aklıma gelmedi henüz denemek poe2 de cpu 50 derecelerde geziniyor şu anda

biostan fan ayarlarını yapabilirsin, pompa fan hızı hep %100 olmalı.
msi center kullanmak mantıksız mı fan ayarları için

açıkcası 1080 p monitörüm ile pek bir şey deneyemiyorum valo cs deneyebilirim ama aklıma gelmedi henüz denemek poe2 de cpu 50 derecelerde geziniyor şu anda

msi center kullanmak mantıksız mı fan ayarları için
çok daha detaylı agresif veya smooth geçişler verebiliyorsun biostan

çok daha detaylı agresif veya smooth geçişler verebiliyorsun biostan
cuma akşamı kafam rahatken iş derdi olmadan bu 4 konuya focuslanmak mantıklı olacak

ramleri cl28 e düşürme
işlemci
ekran kartı
fanlar

bana bu 4 ü için kimi izlememi önerirsin nebi hocamın videolarını izliyordum ondan devam edeyim mi

Uv ve oc yi gözünde fazla büyütüyorsun gibi hissediyorum. Uv yaptığın zaman fps değerin azalır. Bu fps azaltmasını minimumda tutmak için vramlerine +1500 mhz oc yaparsın. Bu işlem sonucunda ekran kartının daha kararsız çalışma ihtimali yüksek, o yüzden deneme yanılma vs biraz uğraştırıyor.

Ekran kartına bi stress test yap ve sıcaklık değerlerini gör. 70 dereceyi görmüyorsa uğraşma, 75 lere yaklaşıyorsa Aşağıya atacağım videoyu temel alarak bazı denemeler yap.

Ama peşinen söylüyorum, bu senin aldığın fps i arttırmayacak. Mucizevi bir olay falan değil. Sadece ekran kartını bir tık soğutmaya yarıyor.

Ve x3d işlemcin var zaten o yüzden ram ile hiç oynama. Cl değerini düşürmenin katkısı olmayacak neredeyse.

Ekran kartı markan ne? soğutması çok iyi olmayan kartlar akvaryum tipi kasalarda airflow kötü olunca bi undervolt istiyor. msi afterburner uygulaması ile az buçuk undervolt yapılyor galiba youtube videoları vardı ordan izleyip yapabilirsin.

Geri