Türkçe Netlerimi Nasil Duzeltebilirim?

ahmetkoklu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
231
Kpss calisiyorum her gun paragraf cozmeme ragmen sinavda hep 9 doğru 11 yanliş civari cikariyorum. 2 ay once 15 dogru 9 yqnlis cikarmistim o zaman hic paragraf cozmuyordum simdi cozmeme ragmen ayni sorulardan 8 9 dogru yapiyorum okadar ayrintili sekilde okumama ragmen yanlis yapiyorum kpss denemesinden 60 puan bile alamiyorum kafayi yicem her gun sabah 9 dan aksam 10 a kadar calisiyorum sistematik duzenli sekilde atanamazsam kendimi parcalarim, sinava 5 ay kaldi anlamadigim sekilde cok yanlis yapiyorum dershaneye okadar para veriyorum ve her gun saatlerce calisiyorum sosyal hayatim yok jutuphaneden disari cikmiyorum ve netler boyle geliyor

Sanırım sebebini sonda zaten kendiniz söylemişsiniz hocam, her gün saatlerce çalışıp sosyal hayatın olmaması burnout dediğimiz tükenmişlik hissini tetikleyebilir bu da o an yaşadığınız o durumu etkiler, dersin yanı sıra ilgilenebileceğiniz bir hobi ya da arkadaş grubu bulmanız az bile olsa onla uğraşıp vakit geçirip kafa dağıtmanız lazım.

Sanırım sebebini sonda zaten kendiniz söylemişsiniz hocam, her gün saatlerce çalışıp sosyal hayatın olmaması burnout dediğimiz tükenmişlik hissini tetikleyebilir bu da o an yaşadığınız o durumu etkiler, dersin yanı sıra ilgilenebileceğiniz bir hobi ya da arkadaş grubu bulmanız az bile olsa onla uğraşıp vakit geçirip kafa dağıtmanız lazım.
Hocam inan haklisin yani gun icinde duygu durumun cok degisken ayriyeten ilac kullaniyorum kafami dinlendiriyor ama yinede engellemiyor yillar once yasadigim olaylar kafamda donuyor gece yatarken ders calisirken aklima geliyor instagramda gordugum bir video icerigi bile kafama takinti olabiliyor ve zamaninda yasadigim bisey aklima geliyor o gun boyunca kafam o olaya takiyor, sosyal cevre olmadigindan tam olarak ozguvenimde gelmiyor kimi gun cok ozguvenli oluyorum kimi gun cok ozguvensiz.... Ama kpss oldugundan dolayi su an sadece ders calisiyorum. Sadece universitede 2 yillik bir bolume girmek hayalini kuruyorum orasa arkadas cevresi edinicem.
Sabah 7.30 aksam 22.30 eve gelis pc de oyun oynama saat 12.00 01.00 gibi yatarim sabah geri 7.30 da kalkarim eger memur olamazsam hayatim bitti zaten bi daha calisma sansim olmayacak ekime kadar zamanim var herseyi ayarlamam lazim.

Denemeden sonra aktif paragraf cozmeye basladim bakalim son deneme aciklansin ona gore yol izleyeceğim
Soruları okurken çok kasma eğer okuduktan sonra unutuyorum diyorsan veya paragrafı okurken unutacak gibi oluyorsan paragrafın yarısına kadar oku sonra şıklara bak zaten 2 3 seçenek eleniyor
Senin durumunda kafayı dağıtmak için müzik dinlemek sana iyi gelebilir ben öyle yapardım

Son düzenleme:
soruların sıklarına ozet yaz hocam ben öyle yapardım paragrafı okurken arada bı sıkka donup notuma bakardım bir cümleyi 2 kelimeyle ozetleme tarzı basit görünüyor ama cok işe yarar

Soruları okurken çok kasma eğer okuduktan sonra unutuyorum diyorsan veya paragrafı okurken unutacak gibi oluyorsan paragrafın yarısına kadar oku sonra şıklara bak zaten 2 3 seçenek eleniyor
Senin durumunda kafayı dağıtmak için müzik dinlemek sana iyi gelebilir ben öyle yapardım
soruların sıklarına ozet yaz hocam ben öyle yapardım paragrafı okurken arada bı sıkka donup notuma bakardım bir cümleyi 2 kelimeyle ozetleme tarzı basit görünüyor ama cok işe yarar
Duz paragraf sorularinda yanlis cok cikmiyor ama diger cesitlerinde cikiyor ve baktigimda dikkatsizlikten yanlis yapmis oluyor ve diger testlerdede aynisi oluyor.

Yagiz hocam dedigin mantikli buarada yatin kutuphanede denemek istiyorum inan su durumdab kurtulmak istiyorum türkceyi ekime kadar hallederim diye dusunuyorum :)

Bol bol kitap okuyun beni baya etkilemişti ilk tyt denememde 20/20 yapmıştım sonra bırakınca netlerde patladı

Hocam son yaptigim denemede turkcedeb 17 dogru 6 yanlis yapmisim bi oncekinde 9 dogru 12 yablis yapmistim allah razi olsun :D

Geri