Yeni Sistemimi Yorumlar Mısınız... (Ryzen7 7800x3d + Reaper Rx9070xt'li)

anakart olarak tavsiyeniz nedir...
Msi da uyum sorunları yaşayan çok kişi var (ben dahil) gigabyte ve asus tarafı biraz daha güvenli gibi. Gigabyte da yazılım tarafı sorunlu diyen var ama en azından ram ile vs uyum sorunu pek yaşamıyorsun.

Bende gigabyte B850 Gaming X WiFi6E var. Arada bluetooth kulaklıkta ufak kopma yaşıyorum ama gamepad de sorun yok. bios güncel değil, güncelleyince tekrar bakacağım.

Rami de patriot viper venom 6000mhz cl30 alıp geçebilirsin. Cl36 ram işine hiç girme.

Ve ek olarak o bütçeye bence 5070 ti tercih etmelisin.

eski anakartım asustu ve
Ve ek olarak o bütçeye bence 5070 ti tercih etmelisin.
kartı aldım eski sistemimde amd, uzun zamandır rx6600xt kullanıyordum memnunum o yuzden yine amd aldım.

Konu dışı ama şu fiyatları görünce kafamda canlanıyor bu sahne ya. herkes böyle mi hissediyor acaba ? 4 aylık asgeri ücret :kekw:

aldıklarımı yazayım size:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D henuz almadım
Ekran Kartı: PowerColor Reaper RX 9070 XT 16GB 38950
Güç Kaynağı: Lian Li Edge 850W Platinum 8999
Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 Horizon (fanlı 3+1) 9100
Sıvı Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS 6254
Ekstra Fanlar: 3x Corsair RS120-R ARGB 120mm 1550
Anakart: MSI B850 Gaming Plus Max WiFi henuz almadım
RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 henuz almadım
SSD: WD Black SN850X 2TB NVMe M.2 henuz almadım
parçaları çok pahalı seçmişsin 9 bine kasa almışsın mesela. 9 bine kasa + psu bile alınırdı kalitelisinden. ekran kartı da aynı şekil. marka olsun demişsin kendince ama gerek yok bence. onun yerine 7800x3d almazsın mesela 9800x3d alırsın gibi. veya köklü bir değişim olur ama 5070ti/5080'li dizerdin. bence aldığın parçalar pahalıya gelmiş kişisel fikrim. anakart olarak asus öneririm msi'dan ziyade aynı fiyata alınabiliyor b850. ssd ve ram için ya çok iyi indirim kovala ya da sahibinden'den al. 0 fiyatları çok saçma düzeyde. sistemi sonunda sen kullanacaksın onu da unutma ben o kötü bu kötü dedim belki senin hoşuna gitmiştir çok da takma yani :)

parçaları çok pahalı seçmişsin 9 bine kasa almışsın mesela. 9 bine kasa + psu bile alınırdı kalitelisinden. ekran kartı da aynı şekil. marka olsun demişsin kendince ama gerek yok bence. onun yerine 7800x3d almazsın mesela 9800x3d alırsın gibi. veya köklü bir değişim olur ama 5070ti/5080'li dizerdin. bence aldığın parçalar pahalıya gelmiş kişisel fikrim. anakart olarak asus öneririm msi'dan ziyade aynı fiyata alınabiliyor b850. ssd ve ram için ya çok iyi indirim kovala ya da sahibinden'den al. 0 fiyatları çok saçma düzeyde. sistemi sonunda sen kullanacaksın onu da unutma ben o kötü bu kötü dedim belki senin hoşuna gitmiştir çok da takma yani :)
Dürüstçe yorumlamanız için teşekkürler, kasayı çok beğendim parasına bakmadım, anakart ı arastırıyorum f/p olarak o kartın ustune bu segmentte kart yok, ama asusun b850 ya b650 leri de alınabilir anakarta cok para vermek istemiyorum acıkcası...

Dürüstçe yorumlamanız için teşekkürler, kasayı çok beğendim parasına bakmadım, anakart ı arastırıyorum f/p olarak o kartın ustune bu segmentte kart yok, ama asusun b850 ya b650 leri de alınabilir anakarta cok para vermek istemiyorum acıkcası...
bence para kısacağın yerlere daha çok dikkat etmen gerek mesela 9070xt indirim kovalamıyorsan 33 34 bin civarına alınabiliyor dün indirimle 30 binden satıldı ve kartlar arasındaki sıcaklık farkı en iyisiyle en kötüsü arasında 10 derece bile değil. psu da abartı bence 5 bin liralık bir psu da senin aldığınla aynı işi görecekti zaten. bunları pişman ol falan diye demiyorum bu arada piyasadan haberin olsun diye yorumla demişsin zaten :) hayırlı olsun şimdiden sistemin

İşlemciyi Ryzen 7 9800x3d olarak yukselticem, anakartı ise Asus Rog Strix x870A almaya karar verdim, ramleri cl30 olarak güncelleyecem, aldığım parça fiyatları da peşine 6 taksit alındı belki de bu yuzden bazı parcalar sizlere pahalı gelmiş olabilir, oem asla almam bu arada (psu, kasa ve anakart tercihlerine güvenmiyorum) enflasyonist ortamda 6 ay peşin fiyatına mal almak çölde su bulmak gibidir... İlginize teşekkürler...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri