Okan Demiray
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 277
240lık bir monitörde 90fps limitli oyun oynaman dileğiyle.Sebebini yazdım zaten.
240lık bir monitörde 90fps limitli oyun oynaman dileğiyle.Sebebini yazdım zaten.
ok240lık bir monitörde 90fps limitli oyun oynaman dileğiyle.
200 hz monitörü ve her oyunda 300+fps alabilen birisi olarak bende oyunlarımı 100-120 fps civarlarına kilitliyorum. Hikayeli oyunlarda daha hem fazla fps'in bi anlamı yok hemde daha stabil oluyor.240lık bir monitörde 90fps limitli oyun oynaman dileğiyle.
Konsollar genel olarak 30 verir, senin genelden kastın sadece PS5 ise o ayrı.60 fps akıcı oyun performansı sağlar. Konsollar genel olarak 60 fps veriyor
300 alabildiğin bir oyunda monitör 200Hz ise düz hesap 200e sabitlemek varken neden100-120 peki? Diyorsan ki grafikleri köklüyorum RTX falan açıyorum o yüzden düşüyor 100FPS ile yüksek kalite alıyorum o anlaşılır bir durum ama aynı grafikle sistem 300 verebiliyorsa monitör Hz si neyse ona sabitlenir fazlası varsa neden kullanmayım yani200 hz monitörü ve her oyunda 300+fps alabilen birisi olarak bende oyunlarımı 100-120 fps civarlarına kilitliyorum. Hikayeli oyunlarda daha hem fazla fps'in bi anlamı yok hemde daha stabil oluyor.
Niye bu durumu bu kadar yadırgadığını anlamadım.
Doğru söylüyorsun ps5’i kastettim. Bazı oyunlarda farklılık olsa da Ps5 genellikle 60 fps veriyorKonsollar genel olarak 30 verir, senin genelden kastın sadece PS5 ise o ayrı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
300 alabildiğin bir oyunda monitör 200Hz ise düz hesap 200e sabitlemek varken neden100-120 peki? Diyorsan ki grafikleri köklüyorum RTX falan açıyorum o yüzden düşüyor 100FPS ile yüksek kalite alıyorum o anlaşılır bir durum ama aynı grafikle sistem 300 verebiliyorsa monitör Hz si neyse ona sabitlenir fazlası varsa neden kullanmayım yani![]()
Ani fps dusmeleri veya sicramasinda akiciligi korumak icin olabilir. Pc icin guc tasarrufu yapmak icin olabilir.Ne alaka bro ya 200 fps aldığın oyunu neden yarısından düşük fps'ye sabitlersin?
Bence hikayeli oyunda gozune akici gorunen fps en iyisi ama online oyunda sabit kalinacak en yuksek fps en uygunu. Sahsen akici fps miktari yok eskiden kasarak cok oyun oynadim simdi ise yuksek fps gozune akici geliyorsa iyidir.AAA oyunlarda veya tüm hikayeli oyunlardaki akıcı oynanabilirlik için gereken minimum fps kaçtır 45 mi 60 mı 90 mı yoksa illa +150fps olması gerekiyor mu bişey değiştirir mi?
Aldığım 300 fps in tamamı gerçek fpa değil anlayabileceğini tahmin ettiğim üzere. Crimson desert, the last of us Rt ve dlss açık değilken 2k da 120 civarı fps alıyorum. Dlss açtığım zaman 150-160 oluyor ve rt veya pt açtığımda fps 80 lere düşüyor. Bu durumda fg ile rahatlıkla 300 fps lere çıkabiliyorsun.Konsollar genel olarak 30 verir, senin genelden kastın sadece PS5 ise o ayrı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
300 alabildiğin bir oyunda monitör 200Hz ise düz hesap 200e sabitlemek varken neden100-120 peki? Diyorsan ki grafikleri köklüyorum RTX falan açıyorum o yüzden düşüyor 100FPS ile yüksek kalite alıyorum o anlaşılır bir durum ama aynı grafikle sistem 300 verebiliyorsa monitör Hz si neyse ona sabitlenir fazlası varsa neden kullanmayım yani![]()