boeasy
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 990
Fan sesini dert etmiyorsanız A sınıf sayılabilecek bu fiyatta güzel alınabilecek bir psu.alıyorum o zaman
Fan sesini dert etmiyorsanız A sınıf sayılabilecek bu fiyatta güzel alınabilecek bir psu.alıyorum o zaman
ne kadar ses çıkarıyor?Fan sesini dert etmiyorsanız A sınıf sayılabilecek bu fiyatta güzel alınabilecek bir psu.
Sadece LLC ve DC-DC olmasına bakacaksak piyasadaki tüm güç kaynakları birbiriyle aynı oluyor o zaman. Öyle bir karşılaştırma olamaz ki?GL serisinde GS serisinde olduğu gibi fazlaca coil whine sorunu yaşayan insan var. Bu göz ardı edilemez bizzat kendim GL serisi alıp coil whine sebebiyle iade ettim. İç yapısı komponentleri neredeyse aynı. LLC + DC-DC mimari var ikisindede. İkiside aynı ana kapasitörü kullanıyor en büyük fark fan tarafında onuda belirttim zaten.
hepsinin kurban bayramını kutlarım @MSI TÜRKİYE terbiyesizsin olm ben a-gl ye 6 veya 7 dinaldim bu ne şimdi illa burada ban yeme uğruna tüm içten dileklerimi sizlere sunayım mı onu mu istiyorsunuz zaten 20 dolarımı göndermediniz Allah'a havale ediyorum sizleri #BOYKOT @MSI TÜRKİYEMSI MAG A850GLS MLG EDITION PCIE5 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
MSI MAG A850GLS MLG EDITION PCIE5 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Msi a-gl serisindeki sorunları alıp yok edip A-GLS diye sunmuşlar sessiz çalışıyor sonunda.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
SPL de A- , i.r.o.n da B| ortalama B+ diyebileceğimiz bir psu.
Tabii ki anime kızlı olması bu psu'yu A+++ yapıyor daha önce böyle bir kalite görülmedi
bizzat alıp test etmedim youtube üzerinden marka model yazarak bakarsan görebilirsin şikayetler var.ne kadar ses çıkarıyor?
Bende daha geçen gün 7.1k dimaldım valla mağazadan aldım...hepsinin kurban bayramını kutlarım @MSI TÜRKİYE terbiyesizsin olm ben a-gl ye 6 veya 7 dinaldim bu ne şimdi illa burada ban yeme uğruna tüm içten dileklerimi sizlere sunayım mı onu mu istiyorsunuz zaten 20 dolarımı göndermediniz Allah'a havale ediyorum sizleri #BOYKOT @MSI TÜRKİYE
A-GLS'de japon kapasitör yok.MPG A850G %100 japon kapasitör, MAG A850GLS sadece main japon kapasitör. İç yapı olarak kalite farkı var.
Bu bazı söküm inceleme örneklerinde görülen bir durum olabilir ama üreticiler aynı model içinde revizyon veya üretim partisine göre parça değiştirebiliyor buna BOM değişimi deniyor. Yani bunu tüm GL ve tüm GLS için evrensel kural gibi kabul edemezsin. Genel algı olarak evet Teaponun itibarı daha iyi kabul edilir. Ama modern CapXon eski kötü şöhretli dönemle birebir aynı değerlendirilmiyor artık. 560 µF kötü, 680 µF kaliteli gibi bir yorum yapmışsın. Bulk kapasitörde kapasite, hold-up time, primer tasarım, anahtarlama frekansı, verimlilik hedefi, giriş filtresi birlikte değerlendirilir. 560 µF olup çok iyi çalışan PSU da var, 680 µF olup vasat olanda var.Sadece LLC ve DC-DC olmasına bakacaksak piyasadaki tüm güç kaynakları birbiriyle aynı oluyor o zaman. Öyle bir karşılaştırma olamaz ki?
İlk olarak İkiside LLC kullansa da A-GL Full Bridge, A-GLS half bridge. A-GL ana trafoyu 4 tane mosfet'le sürerken, A-GLS 2 taneyle sürüyor. Yani oldukça farklılar.
A-GLS biraz daha orta-üst segmente üretilmiş bir platform. EMI filtresine ekstra olarak bakır perde örtülmeside destekler nitelikte. Sadece MSI yine ucuz bileşenler kullanmış.
Ek olarak A-GL'de üst segment bir platform normalde. Sadece MSI çok ciddi oranda kısmalar yapmış platformdan.
Ayrıca sesli veyahut sessiz olmasının bir kısmını fan belirlesede en büyük etken soğutma blokları ve fan eğrisi. İsterseniz 10kg'luk bloklar koyun fan eğrisi düzgün olmadıktan sonra bir halta yaramaz. A-GL seriside büyük ölçüde bundan müzdarip.
Ve hayır, ikisi aynı bulk kapasitörü kullanmıyor. A-GLS Teapo, A-GL ise CapXon kullanıyor. Teapo daha iyi bir Tayvan'lı üretici. CapXon ise geçmişte C(r)apXon diye dalga geçilen bir üretici. Ha şunu da ekleyeyim ikiside 560uF kullanıyor. Normalde kaliteli denilebilecek ünitelerde 680uF kullanılır.
Bu arada ATX 3.0 ve PCI-e 5.0 destekleyen bir güç kaynağı teorik olarak rahatlıkla ATX 3.1 ve PCI-e 5.1 alabilir. 12VHPWR zaten 12x6 ile aynı kablo. ATX 3.1'de ise ATX 3.0'da olmayan pek bir şey yok. Hatta Hold_UP süresi düşürüldü.
bundan daha f/p psu gelmedi gelmeyecek
GPT güzel cevaplamış... Nedense aynı soruyu ona yöneltince aynı şeyleri o da söyledi.Bu bazı söküm inceleme örneklerinde görülen bir durum olabilir ama üreticiler aynı model içinde revizyon veya üretim partisine göre parça değiştirebiliyor buna BOM değişimi deniyor. Yani bunu tüm GL ve tüm GLS için evrensel kural gibi kabul edemezsin. Genel algı olarak evet Teaponun itibarı daha iyi kabul edilir. Ama modern CapXon eski kötü şöhretli dönemle birebir aynı değerlendirilmiyor artık. 560 µF kötü, 680 µF kaliteli gibi bir yorum yapmışsın. Bulk kapasitörde kapasite, hold-up time, primer tasarım, anahtarlama frekansı, verimlilik hedefi, giriş filtresi birlikte değerlendirilir. 560 µF olup çok iyi çalışan PSU da var, 680 µF olup vasat olanda var.
Ben yine iyimser bile söylemişim o zaman. Arkadaş tier liste bakıp biri A diğeri B+ diye yakın göstermeye çalışmıştı ona istinaden yazdım, velhasıl dediğim gibi A-G çok çok daha iyi.A-GLS'de japon kapasitör yok.
Alıntıyı görüntüle
Tayvan ve Çin karışık. Revizyona göre belki denk gelebilir ama sanmıyorum. Teapo yerine TK falan kullanırlar.