Frrekans artırıyorsun ama voltaj düşürmen gerek biraz. 85 lere kadar düşmesi lazım.Alıntıyı görüntüle
MAX CPU Boost Clock Override (+) Buna 175 MHz yaptım BIOS'tan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Uv ne oluyor bilmiyorumda
Anakartın modeli MSI Mag Tomahawk B850 Max Wifi.Frrekans artırıyorsun ama voltaj düşürmen gerek biraz. 85 lere kadar düşmesi lazım.
Anakartının modeli ne?
Karşılaştırma yaparak test et.
1-Bios a gir. Default ayarlara geç. her şey sıfırlansın. Ezpo varsa o da stok olarak çalışsın. Önce bu şekilde bir test et. Sıcaklıkları ve puanı not et
2- Sonra Expo yu devreye alarak test et ve aynı değerleri not al.
Bi görelim, sonra UV ile ilgili neler yapabiliriz bakalım.
Bak 9800x3D 120 W TDP ile çalışır. Bu da 162 W PPT ye eşit. Senin işlemci max. 137 W çekmiş. Anakartının özelliği bu olabilir. Fiziksel yada donanımsal bir kısıt da söz konusu olabilir.
Bunda frekans artırmamıştın dimi. Stok değerler sanırım. 19347 düşük ya. PPT 162 W görmüş ama muhtemelen frekans kısıyor test esnasındaAnakartın modeli MSI Mag Tomahawk B850 Max Wifi.
Expo açık iken test aldığımda değerler bunlardı. Birazdan herşeyi sıfırlayıpta alacağım onu da atarım.
Alıntıyı görüntüle
9800x3d için undervolt rehberleri var. Kendi sistemin için bu rehberleri takip edip işlemcini daha verimli kullanabilirsin.
Yani hiç frekans artırmadan -15 bile versen sıcaklıklar düşer ama önemli olan sistemin en tatlı noktasını bulmak.Anakartın modeli MSI Mag Tomahawk B850 Max Wifi.
Expo açık iken test aldığımda değerler bunlardı. Birazdan herşeyi sıfırlayıpta alacağım onu da atarım.
Alıntıyı görüntüle
Yok burda sadece expo açık. Frekans kısmasını nasıl düzeltebilirim?Bunda frekans artırmamıştın dimi. Stok değerler sanırım. 19347 düşük ya. PPT 162 W görmüş ama muhtemelen frekans kısıyor test esnasında
Ondan yazdım zaten. Bios u bi sıfırla. Expoyu kapat. Bi de öyle test et diye. Bi görelim bakalımYok burda sadece expo açık. Frekans kısmasını nasıl düzeltebilirim?
Dediğinizi yaptım 20162 çıktıOndan yazdım zaten. Bios u bi sıfırla. Expoyu kapat. Bi de öyle test et diye. Bi görelim bakalım
şimdi frekans artırmadan sadece curve optimizer negative -20 dener misinDediğinizi yaptım 20162 çıktı
20208 olduşimdi frekans artırmadan sadece curve optimizer negative -20 dener misin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Expoyu da açma
Güler misin ağlar mısın. Frekans nerelerde çalıştı. Ppt kaçtı20208 oldu