Arkadaslar Selam Baslangıc Motoru Ariyorum Boyum 190

NK250 başlanabilir 125 al öğren işi eskide kaldı
hiç iki tekere binmeyen adamda 125 den başlasın ama ya. epey uzun süre yarı profesyonel bisiklet turlarına çıkan biri olarak ilk 100 lük motorsiklette virajlarda zorlanmıştım 250 lik ciddi sorun çıkartı bilmeyen adama. biraz daha kontrolsüz olsam kesin kaza yapmıştım

ben de 250lik le basladım velev eger baslamasaydım su an motor degismistim veya kuduruyodum degistirmek icin . güncel kullandıgım leoncino 250 oturusu da rahat bi motor yol tutuşu cok iyi metzeller lastikle beraber fabrika cıkıslı tipi de hoşuna giderse tavsiye ederim.

hiç iki tekere binmeyen adamda 125 den başlasın ama ya. epey uzun süre yarı profesyonel bisiklet turlarına çıkan biri olarak ilk 100 lük motorsiklette virajlarda zorlanmıştım 250 lik ciddi sorun çıkartı bilmeyen adama. biraz daha kontrolsüz olsam kesin kaza yapmıştım
Cc arttıkça kullanması çok da zorlaşmıyor. Motorun yapısı dengesi falan daha önemli orada, mesela başlangıçta bir ara 200cc motor sürmüştüm (Japon) gayet iyiydi, sonra kendi motoruma geçtim 100cc ucuz çinli bir motordu, en başından beri biraz dengesiz gelmişti 1 yıla yakın kullandım 2-3 defa da hiçbir sebep yokken motoru kaydırıp düştüm kendisiyle.

Yalnız burada “düzgün kullanmak” da önemli işte, mesela altında 250cc kalitesi belli bir motor var (örneğin MT25) diye tutup gazı köklememen lazım başlangıçta gelen öğrendim hissinin ardından bir anlık hevesle kendinden geçip olmayacak yolda gazı abartarak verirsen sonu iyi olmaz. Elinin ayarını bilen biri isterse (önermesem de) 750cc ile bile başlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

200 e kadar baslangıc motoru ariyorum tavsiyeleriniz varsa dinliyorum
Verilen önerilerden farklı bir şey de söyleyim, biraz büyük motor istersen Dominar 250 de bakabilirsin, bu segmentteki en büyük motorlardan biri sayılır, kısa bir denemiştim fena değil bence.

Son düzenleme:
cok teşekkür ederim arkadaşlar kafamda bir seyler olustu ilk ekipmanı tamamlicam sonra motora bakıcaz artık

Geri