Gamegaraj Laptop Ani Ekran Gitmesi ve Anlık Yanık Kokusu

emiryy

80+
Reaksiyon skoru
0
İkinci kere oldu dizi/film izlerken aniden ekran gidiyor zorla yeniden başlatana kadar gelmiyor başlatınca sadece 1 saniyeliğine hafif bir yanık kokusu geliyor. Okulumdan dolayı önümdeki 1 ay bilgisayarı çok sık kullanmak zorundayım sonrasında gerekiyorsa servise veredeğim. Bu durum neden olabilir bilgisayarı kullanmaya devam etmem riskli mi? Cihaz GameGaraj Slayer X7T 5060.

Yanık kokusu geliyorsa bir sıkıntı yok. Çok zorlarsan sadece bir yangın çıkar. Hepsi o kadar.
Hocam durumun nasıl göründüğünün farkındayım ama şuan servise vermem mümkün değil. Sorun ekran kartında olabilir diye şimdilik hariciyi devre dışı bıraktım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Acilen servise gönderin bence. Ürünü kaç aydır kullanıyorsunuz?
Hocam 9 aydır kullanıyorum. İnternette bu marka için böyle şikayetler gördüm birebir uyuşan sadece yanık kokusu yok ama çok hızlı ve hafif geliyor farkedişmemiş olabilir. Servis herkese ram arızası demiş. Ama normal zamanda bilgisayarı açtığımda bu koku gelmiyor sadece ekran gittiğinde geldi bir seferliiğe mahsus.

Hocam 9 aydır kullanıyorum. İnternette bu marka için böyle şikayetler gördüm birebir uyuşan sadece yanık kokusu yok ama çok hızlı ve hafif geliyor farkedişmemiş olabilir. Servis herkese ram arızası demiş. Ama normal zamanda bilgisayarı açtığımda bu koku gelmiyor sadece ekran gittiğinde geldi bir seferliiğe mahsus.
Kendim de aynı cihazı kullanmaktayım Kasım'da satın aldım sıkıntısız kullanıyorum. Watt limiti, undervolt ve Memo FL08 vakumlu soğutucu ile laptopu oldukça sakin serin tutmaya çalışıyorum problem yaşatmadı. Bazen ramlar uyumsuz olabiliyor ve x5t gibi modeller siyah ekran verebiliyor veya ince bir ses çıkartıp donabiliyordu. Sorun yaşayanlar servise gönderip ram değişimi yaptırıyorlardı sorun çözülüyordu ama sizde yanık kokusu da var ve zorla başlatınca çalışmaya devam edebiliyor. Arka kapağı açıp bir olumsuzluk var mı diye kontrol etmeniz iyi olur bir devre yerinden çıkmıştır belki yanık kokusu ondandır. Adaptörünüz bozuksa laptopu etkilemiş olabilir, adaptörü ve laptopun çıkışlarını bir koklayın. Ram testi yaparak ramların sağlamlığını görebilirsiniz ismi MemTest86 idi.

Kendim de aynı cihazı kullanmaktayım Kasım'da satın aldım sıkıntısız kullanıyorum. Watt limiti, undervolt ve Memo FL08 vakumlu soğutucu ile laptopu oldukça sakin serin tutmaya çalışıyorum problem yaşatmadı. Bazen ramlar uyumsuz olabiliyor ve x5t gibi modeller siyah ekran verebiliyor veya ince bir ses çıkartıp donabiliyordu. Sorun yaşayanlar servise gönderip ram değişimi yaptırıyorlardı sorun çözülüyordu ama sizde yanık kokusu da var ve zorla başlatınca çalışmaya devam edebiliyor. Arka kapağı açıp bir olumsuzluk var mı diye kontrol etmeniz iyi olur bir devre yerinden çıkmıştır belki yanık kokusu ondandır. Adaptörünüz bozuksa laptopu etkilemiş olabilir, adaptörü ve laptopun çıkışlarını bir koklayın. Ram testi yaparak ramların sağlamlığını görebilirsiniz ismi MemTest86 idi.
Hocam dediğiniz gibi adaptörde veya bilgisayarda bir koku yok bilmiyorum açıkçası belki ben yanlış algıladım kokuyu. bilgisayarın ısınmasıyla çıkan tozdan da olabilir çünkü anında ortadan kayboluyor yanık kokusu olsa hani bi kaç saniye kalırdı diye düşünüyorum. dediğiniz ram testini yapıp yazacağım

Hocam dediğiniz testi yapamadım testi başlatıp fanlar hızlandıktan sonra aynı kokuyu yine aldım emin olamadım iptal ettim hemen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,057
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri