2. El Klavye Alırken Nelere Dikka Tedilmeli

AtiQel

80+
Reaksiyon skoru
28
merhaba başlıkta da gördüğünüz gibi 2. el klavye alımında nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı 2. el klavye al satla uğraşabilirim belki bir tavsiyeniz bir öneriniz var mı

peki alırken falan nelere dikkat etmeliyim
KFG durumuna bakın. Mümkün olduğunca yurtiçi ürün tercih edin. PG açık ürün alın. Havale kargo işi çok ekstrem bir ürün değilse riske girilecek bir ürün değilse risk almayın. Ne kadar temiz yazılırsa yazılsın kirli olarak düşünün. En önemlisi beklentilerinizi, ne ürün alıyorsanız alın düşük tutun ki iyi kondisyonda çıktığında mutlu olursunuz :D
Al sat yapacak ya ondan klavye zor olur bence
Al sat yaparak kar elde etme niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bence arkadaş al satta ufakta olsa zarara girse bile farklı ürünleri kullanıp deneyimlemek istiyor. Amaç al sat yapıp kar elde etmekse zor tabi.

KFG durumuna bakın. Mümkün olduğunca yurtiçi ürün tercih edin. PG açık ürün alın. Havale kargo işi çok ekstrem bir ürün değilse riske girilecek bir ürün değilse risk almayın. Ne kadar temiz yazılırsa yazılsın kirli olarak düşünün. En önemlisi beklentilerinizi, ne ürün alıyorsanız alın düşük tutun ki iyi kondisyonda çıktığında mutlu olursunuz :D

Al sat yaparak kar elde etme niyeti olduğunu düşünmüyorum. Bence arkadaş al satta ufakta olsa zarara girse bile farklı ürünleri kullanıp deneyimlemek istiyor. Amaç al sat yapıp kar elde etmekse zor tabi.
O zamansa çok zarar etmez ama klavye al sat için mantıki değil

kfg ve pg ne hocam biraz daha açıklayabilir misin bide az da olsa kar etmek için yapıcam high demand ürüleri temize bulup ucuza alıp piyasa fiyatına falan satmayı denicem aslında can sıkıntısı bir şeylerle uğraşmak istiyorum oyunlarda sürekli yapıyorodum şu anda yks dönemim öyle yani şu anda elimde asus tuf gaming k3 var onu satıcam 0 alacağım bir klavye var onu alıcam kenardada param var onunla al sat yapmayı düşünüyorum

kfg ve pg ne hocam biraz daha açıklayabilir misin bide az da olsa kar etmek için yapıcam high demand ürüleri temize bulup ucuza alıp piyasa fiyatına falan satmayı denicem aslında can sıkıntısı bir şeylerle uğraşmak istiyorum oyunlarda sürekli yapıyorodum şu anda yks dönemim öyle yani şu anda elimde asus tuf gaming k3 var onu satıcam 0 alacağım bir klavye var onu alıcam kenardada param var onunla al sat yapmayı düşünüyorum
Kutu fatura garanti ve param güvende

bu bilgiler dahilinde @Emir87 ile aynı noktadayım. Klavye ile kar elde etmek güç olacaktır.
Giriş ve orta segment üründe olsa high end üründe olsa ölücülerle çarpışırsın. Giriş ve orta seviye ürünlerde sayıları daha fazla olur.

Şunu yaparsan farklılığını ortaya koyarsın. Uygun fiyattan custom klavye parçaları düşürüp premium klavye yapıp satabilirsin. Bu da kısıtlı bir alan yine de bilgin olsun. Custom da %60 a kısıtlı kalacaksın tr de seçenek az çünkü. Atıyorum Tofu 60 barebone düşürürsün, misal Tofu 60 + Flux60 + Neon R2 + Jade Pro gibi bir kombo oluşturursun efsane bir klavye olur.

Çevremde bu işlerle uğraşan gençler var. Yaptıkları şeye saygı duyuyorum ama çoğu para kazanma amaçlı değil hobi amaçlı ilgileniyorlar. Ek olarak custom klavye almak isteyen kişilerin çoğu da bu yapım süreçlerine hakim olduğunda kar payın düşük olacaktır. Ve custom klavye işine girmek içinde bu arkadaşların kendine has olan networklerine kendini bağlaman senin için iyi olur. Çünkü üst seviye custom klavye parçalarının ticareti genellikle topluluk içinde sahibinden e düşmeden yapılıyor.

bu bilgiler dahilinde @Emir87 ile aynı noktadayım. Klavye ile kar elde etmek güç olacaktır.
Giriş ve orta segment üründe olsa high end üründe olsa ölücülerle çarpışırsın. Giriş ve orta seviye ürünlerde sayıları daha fazla olur.

Şunu yaparsan farklılığını ortaya koyarsın. Uygun fiyattan custom klavye parçaları düşürüp premium klavye yapıp satabilirsin. Bu da kısıtlı bir alan yine de bilgin olsun. Custom da %60 a kısıtlı kalacaksın tr de seçenek az çünkü. Atıyorum Tofu 60 barebone düşürürsün, misal Tofu 60 + Flux60 + Neon R2 + Jade Pro gibi bir kombo oluşturursun efsane bir klavye olur.

Çevremde bu işlerle uğraşan gençler var. Yaptıkları şeye saygı duyuyorum ama çoğu para kazanma amaçlı değil hobi amaçlı ilgileniyorlar. Ek olarak custom klavye almak isteyen kişilerin çoğu da bu yapım süreçlerine hakim olduğunda kar payın düşük olacaktır. Ve custom klavye işine girmek içinde bu arkadaşların kendine has olan networklerine kendini bağlaman senin için iyi olur. Çünkü üst seviye custom klavye parçalarının ticareti genellikle topluluk içinde sahibinden e düşmeden yapılıyor.
yani zaten benim öyle çok para kazanıyım falan gibi bir derdim yok 2-3 tane uyguna klavye alıp satılana kadar kenara atıcam öyle yani bir hobi misali düşünülebilir custom işlerini de çok bilmiyorum açıkçası şu andaki amacım sınav bitene kadar kafa dağıtmak için sınav bittikten sonra belki daha fazla bilgi edinerek büyütebilirim bilmiyorum belki sadece klavyede kalmam farklı şeylere de yönelirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte şu anda alırken nelere dikkat etmek lazım onu bilmiyorum o konuda da detaylı bir şekilde beni aydınlatabilirsen çok sevinirim mesela kfg durumu nedir ve pg nedir birde hani 1-2 ayda falan satılsın benim için çok bir önemi yok açıkçası

Ben sana şöyle özetleyeyim. Kfg - kutu içeriği, faturası ve garantisinin 2.elde ki kısaltmasıdır. KFG tamdır demişse birisi kutu içeriği tam, faturası ve garantisi var demektir. PG ise genelde ürünler sahibinden üstünden satıldığı için Param güvende'nin kısaltması olarak düşünebilirsin. Pg ile ürün aldığında zaten arızalıysa iade hakkın bulunuyor. Olabildiğince elden ürün alman daha iyi olacaktır.

Ben ürün almadan, bir tüketici ve daha sonrada aldığım ürünü satabileceğim için satıcı olarak iki taraflı düşünürüm. Klavyelerde yurtdışı ürün almam. Mekanik klavye alabilirim belki ama manyetik klavye y.dışı ürün kesinlikle almam. Y.dışından getirmişse tr'de muadili de varsa çok ucuza satılmalıdır alabilmem için aksi halde değersizdir gözümde. Yurtdışı ürünlerden uzak dur derim. Kısacası ben bulaşmam ama ben piyasayı temsil eden birisi değilim. Farklı düşünenlerde vardır.

Alacağın ürüne karar verdiysen temel şeylere dikkat edeceksin, elden alacaksan deneme imkanın yoksa telefonla iletişime geç ürünün çalışan videosunu al derim. Satıcının bilgileri elinden olsun. Deneme imkanın varsa zaten denersin. PG ile alırsan denersin arızası varsa iade açarsın. Havale yapıp kargoyla ürün alırsan o noktada karşılıklı güven ilişkisi vardır, Allah'a emanetsin.

Klavyenin nerelerini test edeyim özellikle test etmem gereken yerler neresi diye soruyorsan. Ben her aldığım klavyede keycapleri söker switchleri kontrol ederim. Software üstünden klavyeyi zaten kontrol edeceksin. Keycaplerde ki aşınmalara bakarım. Ama yani bunlar ürünün yaşına kullanım durumuna göre önemli yada önemsizdir. 1 haftalık bir klavye alıyorsan ve keycapler ciddi aşınmışsa sıkıntıdır. Bu tip şeyler. Daha da yazarımda uzar yani. Sen high-end ürün alacağın için herşeyi ince ele sık doku derim.

Özetle 1900 liraya klavye alıyorsan, 8 aylık ürünse keycap aşınmasına takılmamalısın yani.

Geri