Thermalright Phantom Spirit 1999tl

Hayatında hiç Phantom Spirit kullanmamış adamların 7800x3D soğutur mu muhabbetti yapması baya komik olmuş.

14600KF kullanıyorum. R23 de ortalama güç tüketimi 155-160W ve işlemci 78 dereceyi geçmiyor başka bir şey demeye gerek var mı? oyunlardan bahsetmiyorum bile oyunlarda çok çok daha düşük seyrediyor.

Ayrıca CPU ve GPU sıcaklıkları sadece kullandığınız soğutucu ile alakalı değil, kasanız ile de alakalı. Sırf gösteriş için aldığınız, hava akışı olmayan, markası ne olduğu belirsiz, fanları rezalet akvaryum kasalarda tabi ki verim alamazsınız.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-23 105742.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-23 105742.webp
    322.1 KB · Hit: 30
Arkadaşlar 7800X3D PBO açık şekilde elimde ki tüm hava soğutucular ile denedim. Assasins 4S, Thermalright Phantom Spirit 120SE, Peerless Assassin 120 Digital, Sythe Mugen 6DW. En iyi sonuç direk olarak PS120SE. 1-2 derece fazlası PA120 Digital ve yine 2-3 derece fazlası Assasins 4S. Mugen 6 bunlar içinde aslında 120mm boyutlarda olmasına rağmen en ağırlarından biri metal olarak ama 4 derece falab oynuyor PS120SE arasında.

Ama şunu belirtmeliyim. Eğer ki kasanız normal bir kasa değil, dikey dizilim bir kasa ise, yani Temiz havayı direk dışardan alıp o hava ısınmadan direk olarak CPU soğutucuya geliyor ise, ekran kartı sıcaklığı işlemci soğutucu bloğuna gelmiyor ise en başarılısı bu soğutucular arasında Assasins 4S oluyor. Hemde PS120SE'de 3 derece falan daha iyi soğutuyor. PS120SE 72 derece görürken Assasins 4S 68-69 üstüne çıkmıyor. Kasa olarak ürünleri Lian Li Dan Case A3 Mesh ve dikey kasa olarak şu an kullandığım DeepCool CH 270 digital ile denedim.

İndirim devam ediyor , almayanlar kesinlikle yararlansın.
Bu kule tipi ömürlük kullanılabilir , ilerde 7800X3D alırsanız onda bile rahatça kullanabilirsiniz.

2 3k'ya dandik sıvı soğutmalar alacağınıza bunu alın daha çok performans alırsınız.

İndirim devam ediyor , almayanlar kesinlikle yararlansın.
Bu kule tipi ömürlük kullanılabilir , ilerde 7800X3D alırsanız onda bile rahatça kullanabilirsiniz.

2 3k'ya dandik sıvı soğutmalar alacağınıza bunu alın daha çok performans alırsınız.
hocam bu phantom spiritin dijital ekranlısı bir türlü indirime girmiyor bende onu bekliyorum. Çokmu talep var acaba

hocam bu phantom spiritin dijital ekranlısı bir türlü indirime girmiyor bende onu bekliyorum. Çokmu talep var acaba
Talep ne kadar bilmiyorum.
hocam dijital ekran olmasının bir artısı var mı ? Hazır indirimi varken al geç bence.
Sonra bi hevesle ekran var diye 1k 2k fazla verince ilerde pişman olucaksın muhtemelen.

hocam dijital ekran olmasının bir artısı var mı ? Hazır indirimi varken al geç bence.
Sonra bi hevesle ekran var diye 1k 2k fazla verince ilerde pişman olucaksın muhtemelen.
Sence bir kaç gün daha indirimde kalırmı hala parayı denkleştiremedim

hocam zaten süs püs sevmiyorum ışık falan. Sadece istediğim kafayı çevirince derece görmek.

ortalama 1 haftadır indirimde , ne zaman biter bilemem hocam.
Stock durumuna ve talebe göre muhtemelen erkende bitebişlir geç te
Şimdi benim 5600x çok ısınmıyor yani maks 75 dereceyi görüyor 7500f e geçince kullanmam daha mantıklı demi maks 6 aya geçerim

hocam zaten süs püs sevmiyorum ışık falan. Sadece istediğim kafayı çevirince derece görmek.
Nvidia'da ALT R ekran kartı sıcaklığını gösteriyordu snırım.
AMD uygulamasında dereceleri oyun içi görebiliyorsun , NVİDİA varsa ekstra msiafterburner falan kullnarak görebilirsin.

O 1K 2K farka ben olsam mx7 falan bi termal macun bir şey alırım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi benim 5600x çok ısınmıyor yani maks 75 dereceyi görüyor 7500f e geçince kullanmam daha mantıklı demi maks 6 aya geçerim
bu soğutmayı alırsan 7800x3d takınca bile kullanırsın.
Ama ben çok uzun süre 7500F'de kalacam diyorsan ortalama 1000 -1500TLye alacağın bir kule tipi her türlü işini görür

Nvidia'da ALT R ekran kartı sıcaklığını gösteriyordu snırım.
AMD uygulamasında dereceleri oyun içi görebiliyorsun , NVİDİA varsa ekstra msiafterburner falan kullnarak görebilirsin.

O 1K 2K farka ben olsam mx7 falan bi termal macun bir şey alırım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu soğutmayı alırsan 7800x3d takınca bile kullanırsın.
Ama ben çok uzun süre 7500F'de kalacam diyorsan ortalama 1000 -1500TLye alacağın bir kule tipi her türlü işini görür
7800x3d ye yada ona yakın bir işlemciye illaki geçerim zaten şuan ileriye dönük(min5-6 yıl beni götürebilecek) bir sistem topluyorum bu sürede bir işlemci yükseltmesi yaparım muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,906
Üyeler
197,086
Son üye
expert1on
Geri