Thermalright Phantom Spirit 1999tl

Çok tartışmaya gerek yok. Hayvan gibi zorladığım işlemciyi aynı soğutucu cinebench r23 testinde 85c tutabiliyor. Oyunlarda avg 55-65c arası gidip geliyor. Kaldı ki 1.3v IMC - 1.35v Vcore voltajı var. Bu soğutucunun soğutamayacağı işlemci sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2026-05-22 232426.webp

7800x3d için bu segotep soğutucuyu kullanıyorum ve iyi soğutuyor fakat çok gürültülü arkadaşlar.

Thermalright daha sessiz çalışır mı?
Thermalright bariz olarak daha sessiz. Ama FZ6 pro'yu ince ayarla sessiz hale getirebilirsiniz.

7800x3d için bu segotep soğutucuyu kullanıyorum ve iyi soğutuyor fakat çok gürültülü arkadaşlar.

Thermalright daha sessiz çalışır mı?
jmuhtemelen evet , ses testleri vardır YT'de bakabilirsin.
Ama ses olayı sıkıntı bir kavram , bana göre sessizdir sana göres seslidir.

Yapay zeka bunu diyor
Segotep FZ6 Pro için fan gürültüsü 1 fan başına 28.8 dBA, fan hızı 800–1800 RPM görünüyor.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE için resmi değer 25.6 dBA, 1500 RPM max

Benim anlamadığım bu kule tipleri için anakarta bindiği yükü kaldıracak bir aparat varmı? Alan ve montaja bakarsan ekran kartı daha az yük bindirmesine rağmen onun için aparatlar mevcut ama bu kule tipi soğutucular için neden yok ki?

Beyazı lazım farklı modelde olur kullanan var mı bütçe 3k alt üstü olur

ben de orta halli bi sıvı soğutma bakarken konuyu ve yorumları görüp çektim bitane, hadi hayırlısı olsun :)

Çok iyi. Evo modeliyle 9800x3D'yi +250Mhz PBO Boostlu sabit oynuyorum gayet serin (70 derecenin altı)

Ama BF6 gibi %70 ve üstü CPU kullanımında maalesef 70-75 derece illa görüyorum

Çok iyi. Evo modeliyle 9800x3D'yi +250Mhz PBO Boostlu sabit oynuyorum gayet serin (70 derecenin altı)

Ama BF6 gibi %70 ve üstü CPU kullanımında maalesef 70-75 derece illa görüyorum
75 derece gayet iyi değer. AM5 platformundaki işlemciler zaten 95 derecede çalışacak şekilde tasarlandı.

Stress testi farklı güzel kardeşim. Nitrojenle soğutmadığın sürece soğutucudan bağımsız o seviyeye çıkar. Oyun esnasında veya R23 testinde bakacaksın.
Stress testi farklı deyip R23 bakacaksın demen gümletti :D

Oyun harici CPU yu %100 yüke sokan her sentetik program stress testidir.

Stress testi farklı deyip R23 bakacaksın demen gümletti :D

Oyun harici CPU yu %100 yüke sokan her sentetik program stress testidir.
R23 diğerleri kadar zorlamıyor. Yapılabilir bir test o yüzden bana göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,850
Üyeler
196,828
Son üye
TIT4N
Geri