RTX 5060 Yeterli Olur Mu ?

arifgngr11

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
204
Herkese hayırlı bayramlar öncelikle. Rx580 8gb r5 5600 olan bir sistem var elimde. Kardeşim oynuyor uzun süredir ben oturup oynamıyorum ara sıra Cs metin2 bakıp çıkıyorum. Artık sistem yetmiyor fivem oynadığı için çok sıkıntı yaşıyormuş sistemi upgrade etmek istiyor. 1080p monitörüm var şu anlık monitör kalacak rtx 5060 alsam yeterli olur mu Cs de falan sunuculara girdiğimde çok dolu olursa fps düşüyor ayrıca fivemde akıcı bir şekilde oynatır mı ?
Bir de işlemci ile bir uyumsuzluk sıkıntı yaşatır mı ? Önerileriniz varsa açığım amd tarafından çıkmak istiyorum artık o yüzden amd kartlarjna çok sıcak bakmıyorum ama uygun fırsat ürünü olursa kaçırmam.

Hocam işlemciyi 5500 veya 5600 yapın ve 5060 ti alabiliyosanız alın normalide iyi ama biraz daha ekleyip ti almak daha iyi tabi sisteminiz ddr4'se yapın bunları ddr5 ise ekran kartı aynı kalsın 7500f alın 6bine eğer işlemciyi değiştirmezseniz darboğaz yaşayabilirsiniz her iki durumdada.

1080p'de kalınacaksa, bütçen 7500F'li bir DDR5 sistem kadar değilse ve bahsettiğin oyunları oynamaya devam edilecekse; 5600'e soğutucu alıp PBO+Curve Optimizer açıp, RX 580'i satıp yerine RTX 3000 veya RX 6000 serisi bir ekran kartı alıp keyfine bakarsın. Monitörün 240hz falan değilse RTX 5060 biraz fazla bile gelir yani.

Dersen ki bütçem bol falan, o zaman şunu yap: Anakart, işlemci, RAM ve soğutucunu ikinci elde okut. Oradan gelen parayla 7500F + soğutucu veya 16GB DDR5 RAM parasını çıkarırsın. Üstüne para koyup kalan DDR5 platformu için gerekli şeyleri alıp bir de daha demin dediğim gibi RTX 3000 veya RX 6000'e geçersin.

Hocam işlemciyi 5500 veya 5600 yapın ve 5060 ti alabiliyosanız alın normalide iyi ama biraz daha ekleyip ti almak daha iyi tabi sisteminiz ddr4'se yapın bunları ddr5 ise ekran kartı aynı kalsın 7500f alın 6bine eğer işlemciyi değiştirmezseniz darboğaz yaşayabilirsiniz her iki durumdada.
Ddr4 sistem 6sene falan oldu alalı covid zamanı almıştık evde vakit geçsin diye. Şimdi 5060 ti 8gb modelleri var fiyatı 5060 lara çok yakın. 8gb bir sıkıntı yaşatır mı bana hogwarts legacy falan oynatır mı hikayeli oyunlarda dlss raytracing sıkıntı olur mu ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1080p'de kalınacaksa, bütçen 7500F'li bir DDR5 sistem kadar değilse ve bahsettiğin oyunları oynamaya devam edilecekse; 5600'e soğutucu alıp PBO+Curve Optimizer açıp, RX 580'i satıp yerine RTX 3000 veya RX 6000 serisi bir ekran kartı alıp keyfine bakarsın. Monitörün 240hz falan değilse RTX 5060 biraz fazla bile gelir yani.
Çıkamam bro 3000 serisinden ne bakmak lazım ikinci elden ? Bir de rx serisi ne önerirsiniz ? Sıfırdan ddr5 sisteme çıkamam ona para harcamak istemiyorum.

Ddr4 sistem 6sene falan oldu alalı covid zamanı almıştık evde vakit geçsin diye. Şimdi 5060 ti 8gb modelleri var fiyatı 5060 lara çok yakın. 8gb bir sıkıntı yaşatır mı bana hogwarts legacy falan oynatır mı hikayeli oyunlarda dlss raytracing sıkıntı olur mu ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çıkamam bro 3000 serisinden ne bakmak lazım ikinci elden ? Bir de rx serisi ne önerirsiniz ? Sıfırdan ddr5 sisteme çıkamam ona para harcamak istemiyorum.
Dediğin iki oyunuda 1080p'de rahat oynarsın 5060 ile.

Reis Dlss ve ray tracing sayesinde FHZ6'yı bile yüksek fps te akıcı şekilde oynayabilirsin 8gb konusuda şöyle zaten çoğu kişi nvdia tarafında 8, 12gb falan kullanıyor belki 2k oynicaksanız yeni çıkıcak oyunlarda yetersiz gelebilir ama çıkmış oyunlarda bi sorun yaşamazsınız tüm sisteminizi yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim.

Reis Dlss ve ray tracing sayesinde FHZ6'yı bile yüksek fps te akıcı şekilde oynayabilirsin 8gb konusuda şöyle zaten çoğu kişi nvdia tarafında 8, 12gb falan kullanıyor belki 2k oynicaksanız yeni çıkıcak oyunlarda yetersiz gelebilir ama çıkmış oyunlarda bi sorun yaşamazsınız tüm sisteminizi yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim.
R5 5600, 16gb ram, 1tb m2 ssd var psu 650w işlemci soğutucum da var kule tipi. Kart olarak rx580 yerine 5060 veya 5060 ti düşünüyorum. Monitör 1080p olacak 2k düşüncem şu an yok.

Nvidia RTX 5000 serisi alıcaksanız PSU' da uygun kablo olup olmadığını kontrol edin yoksa PSU masrafı da çıkar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,201
Üyeler
196,914
Son üye
Poyrazz09
Geri