Render Alırken Bilgisayar Reset Atıyor

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar blenderdan bir animasyon yapmıştım ve render uzun süreceği için konyaya gitmeden önce renderi başlatmıştım ve annemede monitörü açıp render oluyormu diye kontrol etmesini istemiştim, gecenin 2 sinde kontrol ettiğinde hayla render oluyorken sabah kalktığında bilgisayar yeniden başlamıştı ve render tamamlanmadı, bu durum uzun süredir başıma geliyor güç kaynağındanmı kaynaklanıyor bilmiyorum 850w bronz Frisby güç kaynağı kullanıyorum

Merhabalar blenderdan bir animasyon yapmıştım ve render uzun süreceği için konyaya gitmeden önce renderi başlatmıştım ve annemede monitörü açıp render oluyormu diye kontrol etmesini istemiştim, gecenin 2 sinde kontrol ettiğinde hayla render oluyorken sabah kalktığında bilgisayar yeniden başlamıştı ve render tamamlanmadı, bu durum uzun süredir başıma geliyor güç kaynağındanmı kaynaklanıyor bilmiyorum 850w bronz Frisby güç kaynağı kullanıyorum
bunu parça parça test ederek anlayabiliriz. bahsettiğin senaryoda en düşük ihtimal yazılımsal olması. ilk akıla gelen psu daha sonrasında ram

İşlemcim ultra 7 265k

Asus rog strix z890 h

Colorful rtx 4070 super

Kingston 64gb ram

Daha önceden optix hatası veriyodu ekran kartı yazılımını silip en baştan yükledim o düzelmişti ama bu seferde yeniden başlıyor

İşlemcim ultra 7 265k

Asus rog strix z890 h

Colorful rtx 4070 super

Kingston 64gb ram

Daha önceden optix hatası veriyodu ekran kartı yazılımını silip en baştan yükledim o düzelmişti ama bu seferde yeniden başlıyor
Güç kaynağın Uzun süre Kesintisiz hizmet edebilecek bir yapıya sahip değil büyük ihtimalle bu duruma yol açabilecek 2 senaryo var Ya PSU Aşırı ısınma koruması aktif olmuş olabilir (OTP) diye geçer . Yada İşlemci veya VRM ler aşırı ısındı sistem kendini korumak için yeniden başlıyor olabilir. Öncelikle Sıcaklık ve en önemlisi voltaj dalgalanmasını izle HWinfo ile her şey normalse PSU değiştirip denemen gerekiyor.

Güç kaynağın Uzun süre Kesintisiz hizmet edebilecek bir yapıya sahip değil büyük ihtimalle bu duruma yol açabilecek 2 senaryo var Ya PSU Aşırı ısınma koruması aktif olmuş olabilir (OTP) diye geçer . Yada İşlemci veya VRM ler aşırı ısındı sistem kendini korumak için yeniden başlıyor olabilir. Öncelikle Sıcaklık ve en önemlisi voltaj dalgalanmasını izle HWinfo ile her şey normalse PSU değiştirip denemen gerekiyor.
İşlemci olcağını sanmıyorum gpu ile render alıyorum o zaman güç kaynağında sıkıntı var, teşekkür ederim

olay görüntüleyicisi - windows günlükleri - sistem
reset attığı saatte hata var mı hocam ona bak ? Varsa internette arat

Windows güncellemesi varsa sistem bazen güncellemeyi gece yapar. Otomatik yeniden başlar. Yada elektrik gidip gelmiştir. Gece olduğu için farketmek zor. Psu da problem olsaydı normal render aşamasında veya 5-10 dakika içinde ısınınca reset atması gerekiyordu.

Senaryo hep gece olduğu için anlık elektrik kesintisi diye yorumluyorum

İşlemcim ultra 7 265k

Asus rog strix z890 h

Colorful rtx 4070 super

Kingston 64gb ram

Olay günlüklerinden kontrol et neyin reset attırdığını. Windows kaydını tutar o durumların.

PSU değiştirmeni tavsiye ederim sorun onda değilse bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,871
Üyeler
196,836
Son üye
Enes Ünal
Geri