Dünyanın İlk 5.Nesil 4k 360hz/2k 520hz/Fhd 680hz Qd-OLED Glossy Monitörü Tanıtıldı!

Bune be canavar gibi. @Loky @XPCX
Alıntıyı görüntüle

Fulle demiş MSI resmen. 3 modu var. 4k 360hz, 2k 520hz ve 1080p 680hz bu ne böyle. Windows uyumlu Dikey Rgb piksel düzeni ve quantum black kaplama.

Teknik özellikler:

1500NIT tepe parlaklık HDR.
5.nesil QD-OLED panel.
Trueblack600.
4K 360Hz, 2K 520Hz ve 1080p 680Hz mod
Windows uyumlu dikey RGB piksel düzeni.
Özelleştirilebilir HDR eğrisi.
Siyah derinliğini iyileştiren ve yansıtmayı azaltan quantum Black glossy kaplama.
Yakınlık sensörü.
DP 2.1
12748.webp

Trueblack600 de var bunda. Pg27ucdm ise Trueblack400. Dikey rgb şerit düzeni sayesinde metin netliği sorunu da yok. Pg27ucdm eski nesil üçgen rgb piksel düzenine sahip. Ayrıca quantum black kaplamada var bunda pg27ucdm de yok. Pg27ucdm 1000nit hdr Max bu 1500nit hdr Max.

Güzel geliştirmeler buna gecebilirsin.
Göm bakalım göm bizim oğlanı😠

Hayır 2 senedir TrueBlack400 var.
500 tanitilalı 3-4 ay olmadı.
Samsung mühendisleri arasında şöyle bir konuşmamı geçti;
"
-La olm ışığı şu şekil halletsek daha iyi siyah veriyormuş. Bence bunu da çıkaralım.
+500'ü fabrikaya üretime verdik hatta satışa bile çıktı.
-Tamam olm buna da 600 deriz.
+E ama alan kullanicilar varmış. Laf etmesinler daha ürün kargoda iken eskidi diye?
-Birsey olmaz onlar alışık zaten Apple'dan falan.
+Yarın daha iyisini yaparsak ne olacak?
-Yav dert ettiğin şeye bak ona da 700 deriz ne olmuş ki yani.
"

Alıntıyı görüntüle

Fulle demiş MSI resmen. 3 modu var. 4k 360hz, 2k 520hz ve 1080p 680hz bu ne böyle. Windows uyumlu Dikey Rgb piksel düzeni ve quantum black kaplama.

Teknik özellikler:

5.nesil QD-OLED panel.
Trueblack600.
Siyah derinliğini iyileştiren ve yansıtmayı azaltan quantum Black glossy kaplama.
Yakınlık sensörü.
DP 2.1
Oledin pahalısı da ayrı dert, LCD olsa “ömürlük alıyorum” der alırsın kırmazsan da baya baya gider ama Oled yapısı gereği bozuluyor yeni teknolojiler istediği kadar korusun temelde yatan bileşen belli. Oled alıyorsan ortalama 5 sene ömrü olduğunu kabullenip almak gerek, o kabullenişi de fiyatı bu düzeyde olan bir monitör için yapmak cidden zor olur.

Eğer triple mode doğal 1440p ve doğal 1080p kadar net değilse paranızı çöpe atmaktan başka bir şey değil bu monitör. Dual monitörlerde sponsor diye çoğu kanal bundan bahsetmedi native 1080p monitör ile dual mode 1080p kıyaslayan bir baba yiğit çıkmalı TR de.

Alıntıyı görüntüle

Teknik özellikler:

5.nesil QD-OLED panel.
Trueblack600.
Yakınlık sensörü.
DP 2.1
Boşa show besleyebilecek bilgisayar yok

Bilmediğim için soruyorum, hikayeli oyunda oyun çözünürlüğünü full hd yapmakla, monitörün dual modu arasında hertz artışı dışında ne fark oluyor acaba ?

Eğer triple mode doğal 1440p ve doğal 1080p kadar net değilse paranızı çöpe atmaktan başka bir şey değil bu monitör. Dual monitörlerde sponsor diye çoğu kanal bundan bahsetmedi native 1080p monitör ile dual mode 1080p kıyaslayan bir baba yiğit çıkmalı TR de.
Gemini, native 1080p monitörle aynı keskinliğe sahip hatta daha iyi diyor;

"Harika bir noktaya parmak bastın. Windows üzerinden çözünürlük düşürmekle, bu yeni nesil "Dual-Mode" (Çift Modlu) monitörlerin donanımsal mod değiştirmesi arasında dağlar kadar fark var. Sorunun direkt cevabı: Evet, teorik olarak aynı keskinliği verirler ve hatta bazı durumlara göre çok daha avantajlı olabilirler. Normal bir 4K monitörü Windows'tan 1080p'ye çektiğinde neden çamur gibi olduğunu ve bu yeni dual-mod monitörlerin bunu nasıl çözdüğünü adım adım inceleyelim:
1. Klasik 4K Monitörlerde 1080p Neden Kötü Görünür? (Interpolation)
Normal bir 4K monitörde ekrandaki her bir piksel sabittir. Sen çözünürlüğü 1080p yaptığında, ekran kartın veya monitörün işlemcisi 1 piksellik görüntüyü 4 piksele (2 \times 2 kare şeklinde) yaymak zorunda kalır.
Buna piksel interpolasyonu (ölçekleme) denir. Matematiksel olarak tam bölünse bile, standart monitör panelleri o piksellerin sınırlarını yumuşatmak (blur/bulanıklık) için algoritmalar kullanır. Sonuç: Bulanık, netliğini kaybetmiş ve "çamur gibi" bir 1080p görüntüsü.
2. Dual-Mod Monitörlerin Sırrı Nedir? (Pixel Binning / Pixel Matched Scaling)
Bahsettiğin yeni nesil dual-mod monitörler (örneğin ASUS ROG Swift PG32UCDM veya LG UltraGear 32GS95UE gibi modeller) bu işi donanımsal ve panel seviyesinde çözer.
Sen monitörü direkt kendi üzerindeki mod anahtarıyla (OSD menüsünden veya kısayolla) 1080p 480Hz moduna aldığında şu gerçekleşir:
Birebir Piksel Eşleşmesi (Integer Scaling): Monitör, dijital bir yumuşatma veya tahmin algoritması çalıştırmayı bırakır. Tam olarak 4 fiziksel pikseli, kusursuz ve keskin tek bir "süper piksel" gibi davranmaya zorlar. Sınırlar bulanıklaştırılmaz, direkt keskin bırakılır.
Fiziksel Piksel Yoğunluğu (PPI) Avantajı: 32 inç bir 4K monitörü 1080p moduna aldığında, pikseller büyümüş gibi hissettirse de, aslında hala çok sıkı dizilmiş fiziksel piksellere bakıyorsun. Yerel (native) 32 inç 1080p bir monitörün pikselleri kocaman ve araları belliyken (Screen Door Effect), dual-mod monitörde pikseller birleşik olduğu için aradaki ızgara yapısını görmezsin."
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Boşa show besleyebilecek bilgisayar yok
6000 serisi ile beraber çıkacaklar.
Şuan bile 5070ti Forza Horizon 6'da 4k ultrada mfg x6 ile 300fps veriyor.
5090 ise frame gen açmadan 150 veriyor neredeyse.
First light oyunundan bir test;
Herkes'de 5090' mı var dediğini duyar gibiyim.
Bu monitör bence tahmini 1500$ falan olacağını düşünürsek 1500$'a monitör alan kişinin kartı herhalde 5080 olmayacaktır.
261310.webp

2k 360hz oledimle mutluyum 3. nesil de olsa QD-OLED de olsa güzel çalışıyo :D

61.600 liraya 5. Nesil 34 inç monitörünü aldıktan sonra bunu çıkarman çok koydu ve MSI. Üzdün beni.

Geri