Herkese selamlar,
Mevcut sistemimde artık 16 GB RAM'in (2x8 GB) ucu ucuna yettiğini, özellikle oyun oynarken arka planda Discord'dan yayın açtığımda ve yan ekranda tarayıcıdan uzun videolar/diziler izlediğimde sistemin tıkandığını fark ettim. Bu yüzden RAM kapasitemi 32 GB'a yükseltmek istiyorum.
Öncelikle platform değiştirmeyi düşünmüyorum; anakartım AM4 soket (B450M-K) olduğu için lütfen DDR5 RAM veya sistem değişikliği önermeyin. Sadece DDR4 kanadında kalıp mantıklı bir yükseltme yapmak niyetindeyim.
Mevcut Sistem Özelliklerim:
G.Skill Ripjaws V 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16
Sizlere sormak istediğim birkaç soru var:
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler!
Mevcut sistemimde artık 16 GB RAM'in (2x8 GB) ucu ucuna yettiğini, özellikle oyun oynarken arka planda Discord'dan yayın açtığımda ve yan ekranda tarayıcıdan uzun videolar/diziler izlediğimde sistemin tıkandığını fark ettim. Bu yüzden RAM kapasitemi 32 GB'a yükseltmek istiyorum.
Öncelikle platform değiştirmeyi düşünmüyorum; anakartım AM4 soket (B450M-K) olduğu için lütfen DDR5 RAM veya sistem değişikliği önermeyin. Sadece DDR4 kanadında kalıp mantıklı bir yükseltme yapmak niyetindeyim.
Mevcut Sistem Özelliklerim:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
- Ekran Kartı: RTX 4060 Ti 16 GB
- Anakart: ASUS/Gigabyte B450M-K (Çift RAM slotlu)
- Mevcut RAM: 16 GB (2x8) DDR4
Sizlere sormak istediğim birkaç soru var:
- Aramızda bu spesifik G.Skill modelini kullanan var mı? Fiyatının diğer markalara/modellere göre bu kadar ucuz olmasının (kronik bir sorun, ısınma, uyumsuzluk vb.) bir sebebi var mıdır, yoksa doğrudan bütçe dostu bir f/p ürünü mü?
- Ryzen 5 5600X ve B450M-K anakart ikilisiyle bu RAM'ler XMP (D.O.C.P) açıldığında 3200 MHz CL16 değerinde kararlı çalışır mı?
- Bu bütçelerde (veya yakın bandında) "Bunu alacağına kesinlikle şuna yönel, aradaki farka değer" dediğiniz, AM4 platformunda sorun çıkarmayacak başka 32 GB (2x16) DDR4 RAM tavsiyeleriniz var mıdır?
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler!