Secure Boot Sorunu ve Oyunların Açılmaması

mıhaela

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam , bilgisayarımda ilk attığım footğraftaki gibi hata vardı ve bende biosuma güncelleme yaptım fakat sonrasında oyunlarda(örneğin vanguard ve anticheat) yüklenmemesi gibi bir sorunla karşılaştım. biosa tekrar geldim secure boot enabled ve secure boot mod standart olmasına rağmen güvenli önyükleme durumu kapalı diyor, restore secure boot to factory defaulta basıp yes dediğimde security boot fail hatası alıyorum. Çözümlere baktığımda csm falan seçeneği var bende öyle bir seçenek de yok. Bilgisayarım Nitro AN515-55. W11 kullanıyorum , acaba format atsam veya W10 a geri yüklesem sorun çözülür mü?(format attım düzelmedi)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-27 211847.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-27 211847.webp
    12.3 KB · Hit: 29
Son düzenleme:
Temiz bir windows kurulumu yapsanız iyi olacaktır. Bios'dan kaynaklandığını zannetmiyorum. Saygılarımla.

temiz windows kurulumu yaptım fakat hala güvenli önyükleme durumu kapalı diyor
Bios'u varsayılan ayarlara alarak deneyin birde. Güvenli ön yükleme çıkması lazım.

Microsoft secure boot sertifikalarını güncelledi desteklenen sistemlerde sende bu sorun var görünüyor üreticinin sitesine gidip BIOS'u güncellemen lazım.

Selam , bilgisayarımda ilk attığım footğraftaki gibi hata vardı ve bende biosuma güncelleme yaptım fakat sonrasında oyunlarda(örneğin vanguard ve anticheat) yüklenmemesi gibi bir sorunla karşılaştım. biosa tekrar geldim secure boot enabled ve secure boot mod standart olmasına rağmen güvenli önyükleme durumu kapalı diyor, restore secure boot to factory defaulta basıp yes dediğimde security boot fail hatası alıyorum. Çözümlere baktığımda csm falan seçeneği var bende öyle bir seçenek de yok. Bilgisayarım Nitro AN515-55. W11 kullanıyorum , acaba format atsam veya W10 a geri yüklesem sorun çözülür mü?
bios ayarlarını yaptıktan sonra vanguard kaldırıp tekrar yükle

Geri