F1nerF1rst
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,790
az bir araştırmada 2 gömlek üstü geleceğe açık parçada sistemler var hemde 0 olarak piyasayı sallamayın tekrar tekrar diyorum ilana koyulan her parça o şekilde satılmıyor 30 35 kağıda 5800x3D bundle satılıyor hangi saf koyun alıyor 1.5 senedir ilanda duran yenilenen satıcı var hayır işin komik yanı satamadığı halde pazarlıkta yapmıyor o paraya 7800x3D var anakartla ramle diyorum laf anlamıyor onlar gibisinizSistem 1-
5070 4080 super'in dengi değil, kişinin aradığı performans alanına göre kart seçimi de değişir
ben de ikinci el fiyatlarının böyle olmasını mantıklı bulmuyorum ama bahsettiğin sistemde b650m-r giriş seviyesi anakart var, çift fanlı 5070 düz var, arada ssd, sıvı, kasa, psu farkları var, tabii ki bu ürün ikinci elde aynı fiyatı yakalayabilir, anormal bir durum yok
Sistem 2 -
colorful b850, sanırım alabileceğin en kötü b850 anakartlardan biri, yine ssd, sıvı, psu, kasa farkına değinmiyorum bile, ayrıca düz 5070 var, yine aynı yere çıktık
Sistem 3 -
16 ram var, colorful b850 anakart var soğutucu açısından zayıf, ekran kartları denk desek bile kasa, psu, ssd, sıvı soğutma, ram, anakart farkı sebebiyle hala aynı yerdeyiz
aklına takılan bir nokta varsa yine cevaplayabilirim dost
anlamadığın nokta şu, insanlar bu üst seviye bileşenlere hak etsin ya da etmesin bu paraları ödüyor, evet kasa benim için de büyük bir fark yaratmıyor akvaryum vb. olmadığı sürece ama insanlar seninle aynı düşüncede değil, günün sonunda bu sistemin de bir piyasası ve alıcı kitlesi var ve ederi onlar için bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
100 kağıda 4080 super almak büyük ahrazlık 9800x3D işlemci yapıp üst mimariye dönük ilerlersin piyasa değeri daha sonradan düşecek parçalar olur daha yeni olur 2.ele bu paralar komik değil mi attım o fiyatlara az ekleyip 5080 alınıyor 4080 supere kim para verecek yandaki 3-4 allama pullama parça için ben daha bu gün müşteriye 2.el sistem topladım 3-5 kar payı alıp 7500f 32 ram 9060xt verdim 52 kağıttan c500 kasa ile lianli EG0850 psuluÜstat ben o sistemleri düz fiyatlandırma olarak nasıl toplayabileceğim diye baktım incehesaptan 0 ürün olarak adamın kullanacağı kart rtx 5060 işlemci ryzen 5 7500f performans kaybı yok tam performans 2 nci el piyasadan yardım ettiğim birsürü forum var illaki denk gelirsin ama 100k ya 5070 1tb ssd 16 gb ram sistem mi...