Tam demin sipariş verdim ki cevap yazdınız( Dün akşamdan beri sipariş vermeye uğraşıyorumBeyler toplaşın geldim. Klavye parlaklığı kapalı, ekran parlaklığı full, dengeli modda 1440p video ile 2 saatte %45 şarj tüketti. Basit bi matematikle 4.5 saat ekran veriyor diyebiliriz.
Ram içinde cpu-z den baktım çok anlamadığım için resmini ekliyorum.
Nerden açabilirim hocam? 24gb ram günümüz için yeterli hocam ya şimdilik diğer slotu boş bırakacağım.Tam demin sipariş verdim ki cevap yazdınız( Dün akşamdan beri sipariş vermeye uğraşıyorum. Biraz takla atmam gerekti Amazon ve Vakıfbank sağolsun).
Ama Ram işi can sıkıcı. 24gb tek modül ram 15 bin TL ama onun da gecikmesi 46. Derken frekansınızın 4800 olduğunu farkettiim. Muhtemelen xmp açık değil. 5600 olması lazım.
Bios üzerinden açılıyor ama notebook'ta bu işe yabancıyımNerden açabilirim hocam? 24gb ram günümüz için yeterli hocam ya şimdilik diğer slotu boş bırakacağım.
Muhtemelen cl46 hocam. Arkadaşta Xmp açılı olmadığı için 4800 mhz ve cl40 olarak çalışıyor. Ya da HP bize kazık attıPiyasada hiç cl40 24gb ram de yok ki nasıl uyumlu ram takıcaz
kötüymüş o açıdan
Ram cl46 hocam o değer sürekli hareket ediyor. Dün biraz bf1 oynadım 2k her şey ful ortalama 100/120fps verdi. Performans modunda (fanlar 3000/4000rpm) ekran kartı 70/75 işlemci 75/80 ortalamayla oynadım.Doğru görmemişim ben 4800 değildir umarım yoksa sıkıntı
5600 cl46 bulunur eğer 5600 ise
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sıcaklık değerleri nasıl acaba işlemci ve ekran kartının oyunlarda
Bu omenin kontrol merkezi karışık hocam ya sistemin kendi içinde ramler 5600mhz gözüküyor ama dediğiniz yeri göremedim.Hocam omen gaming hubdan hız aşırtma bölümüne bakabilirsiniz orada Xmp olabilir
255H güzel bence, Core Ultra 200 serisi hem mimarisinden dolayı hem 3nm olmasından dolayı pilde kötü değil. Yine de Ryzen Ai 300 olanlar daha iyi ama onlar da güç olarak daha zayıf.Bu Omen benim de sepetimde ama pil ömrü hakkında bir bilgi bulamadığımdan uzun süredir sepetimde kalmaya devam ediyor. Asus tuf a16 Ryzen 7 260/Rtx 5060 model 57 bin(12-13 saat pil ömrü var
) ama ram 16gb depolama 512gb diye istemedi. Sonradan yükseltiriz dediysem de yanaşmadı
. Kendi parasıyla alacağı için pek karışmadım o duruma o yüzden.