Uzun süre araştırdım fakat Call of Duty Finest Hour Türkçe Yama bulamadım. Önceden bulmuş olan var mı direkt iso olarak da yollayabilirsiniz. NOT: Call of Duty 3'ün de Türkçe Yaması varsa yazarsanız çok iyi olur
Ekran kartı'nın düşük olduğunu Biliyorum 1-2 yıl sonra daha güçlü bir tane alıcam.
Bu sistemin alinmayacagini zaten biliyordum ama ailem aliyordu ve ilala akrabadan tanidiktan alcaz dediler bunu almislardi sonra yok yazik gunah diyince git calis al o zaman dediler bende ses etmedim sonra update'elyerek kullandim hayla o var ama biraz update yaptim gpu ya falan
Ekran kartı'nın düşük olduğunu Biliyorum 1-2 yıl sonra daha güçlü bir tane alıcam.
Bu sistemin alinmayacagini zaten biliyordum ama ailem aliyordu ve ilala akrabadan tanidiktan alcaz dediler bunu almislardi sonra yok yazik gunah diyince git calis al o zaman dediler bende ses etmedim sonra update'elyerek kullandim hayla o var ama biraz update yaptim gpu ya falan
Selamlar Donanım Arşivi, bu rehberimdeki amacım Assetto Corsa'yı yeni yüklemiş arkadaşlarımıza yardımcı olmak, 15 dakikalık atlamadan izlenmesi gereken videolardan kurtarmak. İsterseniz yavaştan rehberimize başlayalım.
1) Content Manager Kurulumu / Oyunun berbat ana menüsünden kurtuluş:
ㅤ
Sizce de oyuna giriş yapmak için yaklaşık 1-2 dakika bekleyip sonra bu sıkıcı ekranla uğraşmaya gerek var mı? Tabi ki de hayır, size Content Manager adlı arkadaşınızı tanıtayım:
ㅤ
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ(burası ilk...
@lil musty diye bir hesap daha vardı da onun eskisine gitmeye çalışsam ömür yetmez herhalde. E-posta virüs yedi diye kapatmıştım.
Evet arkadaşlar daha demin gördük adam en az 15 yıllık pc ile cs2 oynanır mı diye konu açmış,içim yandı içim sadece bu arkadaşımız değil belki forumda olan olmayan bir sürü pc ihtiyacı olan insan var ama foruma bakıyorum 10-15K lar havada uçuşuyor İKİNCİ EL İÇİN,kendim 3000 serisi kartım var ama o günlerden biz de geçtik,artık şu gariban kardeşlerimizin içine su serpme vakti geldi,örnek bir sistem toplayacağım onun dışında bir kaç öneri vereceğim,bu arada ilk konu HO...
Arkadaşlar sıvı soğutucum ile birlikte gelen Arctic MX-6 termal macun çok azaldığı için yeni bir macun arayışına girdim. Piyasaya yeni çıkan macunları incelerken gözüme bu arkadaş takıldı. Bilindik pek çok markanın pahalı termal macunlarından daha iyi sonuçlar veriyordu. Ürünü hiç tecrübe etmediğim için forumda kullanan var mı diye baktım. Forumda adı bile geçmemiş. Hal böyleyken ürünü satın alıp kendim denemek istedim. Elimde çok alternatif olmasa bile 3 farklı macunla kıyaslayabildim. Sonuçlar cidden beni çok şaşırttı. Eğer kısa sürelerde pump-out gibi bir durumla karşılaşmazsam yeni emektarım HY-P17'dir. Uzun dönem kullanım sonuçlarımı her 6 ayda bir paylaşacağım.
HY-P17
Kutu içeriğinden 17,3 W/mk ısı iletimine sahip 4gr macun, 2 adet temizleme mendili, 1 adet spatula ve macunu yaymak için aplikatör çıkıyor.
Yoğun kıvamlı bir macun, uygulama esnasında biraz zorluk çıkarttı. Ben sadece işlemci için kullandım. Ekran kartında kullanmak isteyenler biraz daha zorlanabilir.
Min → Auto
Low → Auto
Med → (Low-Med-High) → Negative 5
High → Auto
Max → Auto
Expo
Açık
Test Metodu
Aslında sadece HY-P17 için test değerlerini paylaşacaktım ama bir tanesi arkadaşımın olmak üzere ( Thermal Grizzly Duronaut) karşılaştırabileceğim 3 tane daha macun olunca hepsini sırası ile denedim. Diğer 3 macun (forumda bir çok sayıda kullanıcısı olan) Arctic MX-6, (bazı Thermalright cpu soğutucularla birlikte geldiği için tercih edenler var) TF7 ve premium görülen Thermal Grizzly Duronaut.
*Arkadaşıma geri verdiğim için görselde TG Duronaut yok.
Tüm macunları işlemci üzerine yayarak uygulama yaptım. (Aslında değişkenleri sabitlemek için işlemci ortasına eşit miktarlarda macun sıkıp test etmem daha doğru olurdu. Fakat genel kullanım da çoğu kişi yaydığı için bu şekilde uyguladım.) Testleri aynı oda sıcaklığında ve üçer döngü olacak şekilde bitirdim. Grafik üzerindeki değerler 3 döngünün ortalama sıcaklıklarıdır. Cinebench için sıcaklık değerlerini HWinfo (sürüm v8.47-5980) ile kaydettim.
Sonuç
Ortalama fiyatlara satılan bir macun için test sonuçları çok iyi. Halnziye firmasından böye bir ürün beklemezdim. Bu performansını uzun dönem kullanımında da koruyabilirse masa üstü sistemler için çok iddialı olur. Başta belirttiğim gibi belli periyotlarla aynı testleri gerçekleştirip grafiği güncelleyeceğim. Testlerdeki sonuçlar %100 aynı ortam koşullarına sahip olamayacağı için mutlaka hata payları vardır. Amatör bir kullanıcı olarak naçizane kendi deneyimlerimi paylaştım. Umarım sonuçların benim gibi araştırma yapan arkadaşlara yardımı dokunur.