Lastik Balans Ayarı Bozuluyor

Oralet60

80+
Reaksiyon skoru
0
Arabamın markasının modelinin bir önemi olmadığını düşünüyorum aracın bir kışlık lastikten yazlık lastiğe geçerken yeni jant aldım ancak lastikleri balans ettirdikten sonra yolda direksiyonun titrediğini fark ettim tekrar balans yaptırmaya gittiğimde balansının bozulduğunu gördük tekrar balans ayarı yaptık ancak yine titreme vardı yine makineye koyduğumuzda balansının bozulduğunu gördük. Yani anlayacağınız balans tutuyor ancak sonradan bozuluyor. Lastikçi lastikleri değiştirmem gerektiğini söyledi ancak çok emin gibi gelmedi o yüzden bu konu hakkında bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Lastikler kilometre yapmamış ancak altı senelik biliyorum eski ama dördünün Balansının kayması tuhaf.

bende de aynı sorun vardı meğer sağ ön tekerde açıklık varmış. Sağ ön tekerin arasına 3 parmak girerken sol ön teke 2,5 parmak giriyordu. Ön balans ayarını yaptırıyorum 6-7 gün sonra tekrar bozuluyordu.

Açıklıktan kastınız ne tam anlayamadım kusura bakmayın

Jant göbeğini kontrol ettirin. Bende uğraşıyorum uzun süredir problem jantın göbeklerinden çıktı. Araç 140 ile 160 arasında titriyor. Aslında titremeden çok araba sallanıyor Onun dışında sorun yoktu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Açıklıktan kastınız ne tam anlayamadım kusura bakmayın
Yani şasesi ile alakalı bir teker geride bir teker ileride mi acaba diye. Tekerlek ile çamurluk arasına 2 ya da 3 parmak giriyor mu eşit şekilde mesela

jant yeni sıfır aldım çelik jant tabi uyumsuzluk problemi var mıdır bilmiyorum göbeği kontrol ettirmekten kastınız eğrilik falansa lastikçiye kontrol ettireceğim

Bende de Fiat Egea 1.6 var 140km ve üzerine çıkınca alttan titreme yapıyor arkadan olduğunu hissediyorum bu balans ayarı baktırıp yaptırıcam acaba ondan mıdır bilemiyorum

Geri