Balkon Kapısı İçin Sineklik Tavsiyesi (Sürgülü & Akordiyon)

XanthiN

Kategori Moderatörü
Reaksiyon skoru
1,928
Merhaba, kardeşimin balkon kapısına sineklik yaptıracağım ama sürgülü mü yoksa akordiyon (pileli) mi olsun karar veremedim. Alttaki kapı için sürgülüye 5000₺, pileliye ise 3000₺ fiyat çekiyorlar. Konum İzmir. Bu işlerde tecrübesi olan ve yorum yapabilecek varsa memnun olurum;

1780604943481.webp

Anladığım kadarıyla dış taraftan çerçeve çekiliyor. Sürgülüde duvara kadar uzanacak, pileli olursa hareketsiz cam (kırmızı çıta) hizasına kadar olacak.

1780604387257.webp

Akordiyon'un temizliği zormuş, pilesi bozulursa çöp oluyormuş, alttan böcek girebiliyormuş diye okudum dolayısıyla çoğu kişi sürgülü önerdi.

Fakat sürgülüde kendimce şöyle bir sıkıntı tespit ettim (video) : sineklik kapandığında sabit cam tarafı açık kalıyor. Orada böcek vs. olursa, kapatış açışlarda kırmızı yerden iç tarafa geçebilir. Çünkü o kırmızı çıta sadece sineklik tam açık yada tam kapalıysa düzgünce örtülüyormuş gibi görünüyor?

1780604719610.webp

Sizler evlerinizde nasıl yaptırdınız? Tüm yorum ve tavsiyelere açığım.

Son düzenleme:
Hocam bizde akordiyonlu var rüzgara çok dayanamıyor kalitesinden midir bilmem ama ayrıca açma kapaması zaman geçtikçe sıkışmaya başlıyor zorlaşıyor bayağı.
Çokta memnun olduğumu söylemem, sürgülü daha iyi gibi geliyor bana. Tabi denemedim bilemem
Birde giren böcek her türlü girer hocam ona çare zor

Çok akordiyonlu gördüm ve olanların görüşlerini bilmiyorum ama kendi deneyimime göre pek güzel gelmiyorlar bana çabuk göçüyor falan rahatsız ediyor tabi kalitesine bağlı değişebilir belki bilgim yok o konuda bizde kapı var direkt sineklik olarak tek problemi dar alanlarda iş yapmayabilir veya tavanda bizim gibi çamaşır ipi varsa ona değdiği için rahat balkona eşya götürülemiyor sökmek lazım oluyor

normal ya sürgülü yada kapı şeklinde yaptır bizim eski evde vardı baya işimizi gördü 2000TL gibi bi fiyata yaptırmıştık istanbulda geçen sene

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,799
Üyeler
197,301
Son üye
xathena
Geri