Zyvei
80+
- Reaksiyon skoru
- 11
Merhabalar herkese,
Şu an 19 yaşındayım, Şubat ayında 20 olacağım. Birkaç ay önce babamla bana bir kart çıkartacaktık ama araya başka işler girdi, konu öylece kaynadı gitti. Doğrusunu söylemek gerekirse kart, banka ve IBAN işlerinden pek anlayan biri değilim.
Daha önce sadece Papara kullandım; onun da sistemini biliyorsunuz, eve kadar ücretsiz getiriyorlardı kart boşta dursa bile ücret kesimi olmuyordu. Şimdi tamamen kendi adıma, aile izni falan olmadan direkt uygulama üzerinden üyelik oluşturup isteyebileceğim bir kart arıyorum.
Sırf bu işler için banka şubesine gidip sıra beklemekle, evraklarla uğraşmak istemiyorum. Telefon üzerinden görüntülü görüşme falan onlara da uzağım tık tık form doldurarak adrese kart gönderen, "Direkt bunu aç, kullan, kafan rahat etsin" diyebileceğiniz en mantıklı seçenek hangisidir?
Şimdiden tavsiyeleriniz ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim!
Şu an 19 yaşındayım, Şubat ayında 20 olacağım. Birkaç ay önce babamla bana bir kart çıkartacaktık ama araya başka işler girdi, konu öylece kaynadı gitti. Doğrusunu söylemek gerekirse kart, banka ve IBAN işlerinden pek anlayan biri değilim.
Daha önce sadece Papara kullandım; onun da sistemini biliyorsunuz, eve kadar ücretsiz getiriyorlardı kart boşta dursa bile ücret kesimi olmuyordu. Şimdi tamamen kendi adıma, aile izni falan olmadan direkt uygulama üzerinden üyelik oluşturup isteyebileceğim bir kart arıyorum.
Karttan Beklentilerim ve İstediğim Özellikler:
- Tamamen Ücretsiz Olmalı: Kartı teslim alırken, çıkartırken hiçbir ücret ödemek istemiyorum.
- Aylık/Yıllık Aidat Olmamalı: Karta arada bir harcama yapıyorum, içinden öyle çok büyük paralar dönmüyor. Bu yüzden durduk yere "kart aidatı", "aylık/yıllık kullanım ücreti" adı altında para kesmeyecek bir sistem olması şart.
- Kolay Para Transferi: Ücretsiz bir şekilde IBAN üzerinden para gönderme ve para alma işlemlerini yapabilmeliyim.
- Temassız & Online Harcama: İnternetten alışveriş yaparken sorun çıkarmayacak ve günlük hayatta temassız özelliği olacak bir kart olması yeterli, gerisi çok da mühim değil.
Sizce Hangi Kartı/Bankayı Seçmeliyim?
Sırf bu işler için banka şubesine gidip sıra beklemekle, evraklarla uğraşmak istemiyorum. Telefon üzerinden görüntülü görüşme falan onlara da uzağım tık tık form doldurarak adrese kart gönderen, "Direkt bunu aç, kullan, kafan rahat etsin" diyebileceğiniz en mantıklı seçenek hangisidir?Şimdiden tavsiyeleriniz ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim!