Ön Tarafa 360 Mm mi, Üst Tarafa 280 Mm mi Takılmalı?

user101

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar,
Kasam Vento VG3400S ve ön tarafı tamamen mesh yapıda. Sizce ön tarafa 360 mm sıvı soğutucu takmak mı, yoksa üst tarafa 280 mm sıvı soğutucu takmak mı daha mantıklı olur?
Soğutma performansı, kasa içi hava akışı ve genel kullanım açısından hangisini tercih etmemi önerirsiniz? Ayrıca ek tavsiyeleriniz varsa duymaktan memnuniyet duyarım.
Teşekkürler.

Ekler

• 18885.webp
    18885.webp
    105.9 KB · Hit: 26
kasa nedir? eğer benim gibi öne sığacak sanıp alırsan takmakta zorlanabilirsin veya hiç takamayabilirsinde. Ben zar zor öne farklı bir yöntem ile oturttum sorunsuz kullanıyorum ama kasanın önünde ve dış kısmında. işlemcin eğer çok ısınabilecek türde değilse 280 veya 240 bile zaten yeterli sıvı soğutmalar bence. ben sadece gelecekte donanım yükselttiğim zaman için almışken 360mm aldım.

Eğer ki ön tarafa 360 aio takarsanız fan hava akış yönleri aşağıdaki olmalı. Yeşiller içeri üfleyen kırmızı yani aio fanları önden dışarı üfleyecek şekilde.
1780662808369.webp

280 lik aio takarsanız, kasa fanları sabit kalacak arkadaki tekli dışarı üfleyecek öndeki 3 lü içeriye üfleyecek 280 aio fanları ise yukarıdan dışarıya üfleyecek şekilde konumlandırılmalı.

Üste 280mm

Öne
Eğer ki ön tarafa 360 aio takarsanız fan hava akış yönleri aşağıdaki olmalı. Yeşiller içeri üfleyen kırmızı yani aio fanları önden dışarı üfleyecek şekilde.
Alıntıyı görüntüle

280 lik aio takarsanız, kasa fanları sabit kalacak arkadaki tekli dışarı üfleyecek öndeki 3 lü içeriye üfleyecek 280 aio fanları ise yukarıdan dışarıya üfleyecek şekilde konumlandırılmalı.

Böyle yapınca bütün egzoz görevi cpu radyatörüne kalıyor. Bence en arkadaki fan yine egzoz konumunda kalmalı içeriye üflememeli. Çünkü gpununda ısıyı atacağı kısım büyük oranda egzoz fanından gelir

Yani intake tarafı bi tek üst taraftan gelmeli sağlı sollu sıcaklığı atmalılar.

Aslında en mantıklısı klasik yöntem önden intakeler, radyatör üstteykende üste egzoz görevi ve en arkadakide yine egzoz kalmalı olan. Klasik kasa hava akışı bence

Üste 280mm

Öne

Böyle yapınca bütün egzoz görevi cpu radyatörüne kalıyor. Bence en arkadaki fan yine egzoz konumunda kalmalı içeriye üflememeli. Çünkü gpununda ısıyı atacağı kısım büyük oranda egzoz fanından gelir

Yani intake tarafı bi tek üst taraftan gelmeli sağlı sollu sıcaklığı atmalılar.

Aslında en mantıklısı klasik yöntem önden intakeler, radyatör üstteykende üste egzoz görevi ve en arkadakide yine egzoz kalmalı olan. Klasik kasa hava akışı bence
Mantıklı, deneyebilir kombinleyebilir.

Aslında ben olsam aio yu direk kasa içine üfleyecek şekilde bile yerleştirebilirim. 5 intake 1 egzoz bile denenebilir. Şuan vision compactta zaten o şekilde kullanıyorum. İşlemci radyatörü sürekli bir render yapılmadığı sürece maks. ılık hava veriyor. Gpu kadar ısı üretmiyor. Birde içeriyi pozitif hava basıncıyla yüklemek her zaman negatif hava basıncından iyidir. Fazla hava çıkacak bir delik muhakkak bulur.

Alıntıyı görüntüle

bu yeni mi çıktı?

bu yeni mi çıktı?
arkadan öne üfleme mi :D Farklı kasalarda farklı çözümler üretiliyor evet. Vision compact ta bu tarz kullananlar var. arkadan içeri hava üfletip dik aio dan dışarıya üfleten. Seçenektir yani.

arkadan öne üfleme mi :D Farklı kasalarda farklı çözümler üretiliyor evet. Vision compact ta bu tarz kullananlar var. arkadan içeri hava üfletip dik aio dan dışarıya üfleten. Seçenektir yani.
ısınan hava yükselir önden çıkan sıcak hava üstten yakalarsa bir garip geliyor böyle şeyler bana
1780687931376.webp

Vision compactda mecburen yaparsın da böyle bi kasada mantıklı değil pek üstten atman lazım havayı

fiziğe karşı iş yapmaya gerek yok doğru düzgün kasalar alın yahu :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,678
Üyeler
197,015
Son üye
Metin2
Geri