2.El 6900xt Alınır mı?

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
15000
Merhabalar herkese kasa dizmeye başladım ve ekran kartı almak istiyorum en başta 9060xt veya 9070xt alayım diyordum ama sonra fark ettim ki ben çok oyun oymıyorum şimdiye kadar intel uhd ile yaptık bişeyler. 2.el den 6800xt veya 6900xt almak istiyorum bir tane ilan gördüm beyendim 15kya adam furmka testi attı ama bişey anlamadım ilk kez 2.el alışveriş yapmayı planlıyorum. testi aşağıda paylaşıyoru başka bir kart öneriniz var mıdır? bütçe max 15k aslında 20kya 9060xtler varda kasada cücük gibi kalmasını istemiyorum kasa lianli mini v2. Şimd,den herkese teşekkrler.
1780739533826.webp

12dakikalık testte bir şey olmaz hocam.
Ben 3060 ekran kartını satarken 1 saat furmark testi açık tuttum , hatta son 10 dakikasını video alıp alacak kişilere yolladım.

Arkadaşımdan Vural elektronik miydi o tarz bir yerden aldı 6900xt olması lazım, 40 50 dakika furmark testi yaptılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sensors kısmı var oradan da göstermesi lazım , GPU W çekerken dalgalanma çok var mı vs

Merhabalar herkese kasa dizmeye başladım ve ekran kartı almak istiyorum en başta 9060xt veya 9070xt alayım diyordum ama sonra fark ettim ki ben çok oyun oymıyorum şimdiye kadar intel uhd ile yaptık bişeyler. 2.el den 6800xt veya 6900xt almak istiyorum bir tane ilan gördüm beyendim 15kya adam furmka testi attı ama bişey anlamadım ilk kez 2.el alışveriş yapmayı planlıyorum. testi aşağıda paylaşıyoru başka bir kart öneriniz var mıdır? bütçe max 15k aslında 20kya 9060xtler varda kasada cücük gibi kalmasını istemiyorum kasa lianli mini v2. Şimd,den herkese teşekkrler.
Alıntıyı görüntüle
redditden çıkıp aynı konuda denk geldik 😃 bilgili arkadaşlar vardır hocam burada burayı dinleyin

Kart sıcak duruyor madem o kadar fazla oyunda oynamıyorsun 2.el temiz bir 9060xt 16gb bakman daha iyi olur guncellik açısından

12dakikalık testte bir şey olmaz hocam.
Ben 3060 ekran kartını satarken 1 saat furmark testi açık tuttum , hatta son 10 dakikasını video alıp alacak kişilere yolladım.

Arkadaşımdan Vural elektronik miydi o tarz bir yerden aldı 6900xt olması lazım, 40 50 dakika furmark testi yaptılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sensors kısmı var oradan da göstermesi lazım , GPU W çekerken dalgalanma çok var mı vs

10 dk yeter. Boştan yere 1 saat yormuşsun kartı.

Sıcaklıklar, güç, fan seviyesi normal. Çekirdek hızı biraz düşük gibi geldi ama testten dolayı olabilir. Fan hızı da güzel. Ayarlamalar ile daha da iyi olur.

10 dk yeter. Boştan yere 1 saat yormuşsun kartı.

Sıcaklıklar, güç, fan seviyesi normal. Çekirdek hızı biraz düşük gibi geldi ama testten dolayı olabilir. Fan hızı da güzel. Ayarlamalar ile daha da iyi olur.
Hızlı test için 10 dakika yeterli ama 10 dakikalık test boş iş , tanıdıktan al 10 dakika yap.
Vram tam ısınması için ortalama 30-60 dakikalık bir test gerekiyor .

Kısacası
10 dk: Hızlı kontrol, görüntü bozulması veya anormal sıcaklık var mı bakılır.

20-30 dk: Kart tamamen ısınır, çoğu sıcaklık ve stabilite sorunu bu sürede ortaya çıkar. Isınma sorunları vs

45-60 dk: Uzun süreli kullanım testi. Isınmaya bağlı performans düşüşü, çökme veya soğutma sorunları varsa daha net anlaşılır.

Hızlı test için 10 dakika yeterli ama 10 dakikalık test boş iş , tanıdıktan al 10 dakika yap.
Vram tam ısınması için ortalama 30-60 dakikalık bir test gerekiyor .

Kısacası
10 dk: Hızlı kontrol, görüntü bozulması veya anormal sıcaklık var mı bakılır.

20-30 dk: Kart tamamen ısınır, çoğu sıcaklık ve stabilite sorunu bu sürede ortaya çıkar. Isınma sorunları vs

45-60 dk: Uzun süreli kullanım testi. Isınmaya bağlı performans düşüşü, çökme veya soğutma sorunları varsa daha net anlaşılır.

Öyle bir şey olmaz hocam. VRAM tam ısınması diye bir durum olamaz. Zaten çekirdeğe göre VRAM'ler çok daha çabuk ısınır. 3-5 dk yeterli olur yani. Sen zaten teste başladığında 300W'a çıkıyor güç. Kısa bir süre de zaten o sıcaklığa ulaşacak, fan soğutmaya çalışacak. Daha da ısınırsa fan zaten soğutmak için daha çok çalışacak. Yani VRAM sıcaklığı aşağı yukarı o değerler de olacak.

O da sıcaklığı değişmediği sürece VRAM sıcaklıkları da değişmesi pek olası değil.

Stabilite, VRAM testi için uzun süreli ağır oyunlar daha mantıklı olur. Uzun süreler furmark yapılmaz ama oyunlar oynanır. Bu testler daha mantıklı. Ama kaba tabirle 10 dk furmark dediğin gibi hızlı kontrol.

Alıntıyı görüntüle
%38 fan hızına göre gayet serin çalışıyor kart. Bir problem gözükmüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,509
Üyeler
197,208
Son üye
frknkcbs
Geri