Motor kullanırken küçük telefon her zaman avantajdır. Tecrübeyle sabit. Büyük telefon hem taşıması dert, hem ağırlığı dert, hem de kullanımı dert. Ama büyük telefonlarında pil avantajı tartışılmaz. Büyük telefon benim için dert değil dersen ben sana S25 ultra öneririm. Hem kamera anlamında, hem pil anlamında, hem de işlem gücü anlamında daha iyisi yok. Tabi Video editlerken büyük ekranın da ekstra bir avantajı oluyor. Tek sıkıntısı yukarıda bahsettiğim gibi taşıması ve kullanması.
Apple tarafını sana şu yüzden önermem. Video edit konusunda yetersiz. İnstagram influenceri değilsen apple tarafının bir avantajı yok. Android de video editlemek, yeri geldiğinde bir resmin arkaplanını kaldırmak, videoya müzik ve efekt eklemek Android tarafında daha kolay.
Ha illaha iphone istiyorum dersen ben sana İphone 17 pro öneririm. Düz iphone 17 kesinlikle almaya değmez.
Sen eğer büyük telefon da, apple da istemiyorum dersen Samsung'un kompakt S serisine yöneleceksin. Şu anda alınabilecek küçük premium Samsung telefon S25'dir. Kamera anlamında, pil anlamında S25 ultradan ciddi eksileri vardır. Ama taşıması, kullanması rahattır. Yormaz.
Şimdi ben senin yerinde olsam pil istediğim için ve video edit işleri ile uğraşacağım için büyük telefonun kullanım zahmetine katlanıp S25 ultra alırdım. Onu da 512gb alır ve depolama derdini de ortadan kaldırırdım. Tabi senin youtube'a bol bol videolar çekip, editler yapacağını varsayıyorum.